آیا قصد دارید در آزمون جی مت (GMAT) شرکت کنید اما هنوز اطلاعات دقیق و کاملی درباره آن ندارید؟ اصلا نگران نباشید! ما اینجا هستیم تا هر چیزی که در این مورد وجود دارد را با شما به اشتراک بگذاریم.
به خاطر همه گیری بیماری کووید 19، شورای پذیرش در دوره های تحصیلات تکمیلی مدیریت (GMAC)، همچنان آزمون جی مت را به صورت آنلاین برای داوطلبان سراسر جهان به جز متقاضیان اهل کشورهای چین، کوبا، ایران، کره شمالی و سودان (به دلیل قوانین و مقررات حفظ حریم خصوصی داده های محلی) برگزار می کند.
مدت و ساختار آزمون آنلاین جی مت- شامل تعداد بخشها، قسمت های کلامی و استدلا یکپارچه – مطابق با GMAT حضوری و استاندارد است. هزینه ثبت نام در آزمون آنلاین جی مت 250 دلار است که شامل ارسال گزارش نمره به صورت نامحدود می شود. آزمون در هر ساعتی از 24 ساعت شبانه روز و 7 روز هفته در دسترس است، اما برای تعیین وقت آزمون باید از 24 ساعت قبل اقدام کنید.
برای یادداشت برداری در طول آزمون، می توانید از یک وایت برد فیزیکی یا آنلاین استفاده کنید. مسولین آزمون از طریق وب کم و میکروفون، در جریان آزمون روی شما نظارت می کنند. در طول یک سال می توانید دو بار در آزمون آنلاین جی مت شرکت کنید و هیچ محدودیت دیگری از نظر تعداد دفعات شرکت در طول زندگی وجود ندارد. نمره شما ظرف هفت روز کاری پس از شرکت در آزمون برایتان ایمیل می شود.
خیلی از مراکز برگزار کننده آزمون جی مت در سراسر جهان بازگشایی شده اند، اما با توجه به ماهیت مستمر بیماری همه گیر کووید 19، سایر مراکز هنوز به روال قبل برنگشته اند. برای اینکه بدانید آزمون جی مت در محل زندگی شما در چه تاریخ هایی برگزار می شود می توانید از وب سایت آزمون جی مت دیدن کنید.
اگر قصد دارید به صورت حضوری در آزمون شرکت کنید، اقدامات بهداشتی لازم برای اطمینان شما از قبل در نظر گرفته شده اند. از شرکت کنندگان در آزمون خواسته شود تا در طول امتحان ماسک بزنند، پس آن را فراموش نکنید.
اگر در آزمون ثبت نام کردید اما متوجه شدید که نمی توانید به محل آزمون سفر کنید، می توانید تاریخ یا محل آزمونتان را تغییر بدهید یا قرار آزمونتان را با پرداخت هزینه (بر اساس اعلام قبلی لغو) لغو کنید.
جی مت (GMAT) چیست؟
آزمون پذیرش در دوره های تحصیلات تکمیلی مدیریت (GMAT)، نوعی آزمون ورودی برای پذیرش دانش آموختگان رشته مدیریت است. این آزمون در واقع یک آزمون تطبیقی کامپیوتری (CAT) استاندارد است که مدرک آن پیش نیاز تحصیل در خیلی از دانشگاه ها و کالج های معتبر دنیاست. اگر می خواهید در دوره MBA تحصیل کنید از شما خواسته می شود که مدرک جی مت خودتان را ارائه کنید. آزمون جی مت مهارت های تحلیلی و کمی شما و همچنین مهارت خواندن (reading)، نوشتن (writing) و صحبت کردن (speaking) شما به انگلیسی را هم ارزیابی می کند.
چرا از آزمون جی مت برای ورود به رشته های مربوط به کسب و کار استفاده می شود؟
مسولان پذیرش در دانشگاه هایی که دوره های مدیریت کسب و کار ارائه می کنند از آزمون جی مت برای سنجش میزان مهارت متقاضیان رشته های مرتبط با کسب و کار و تعیین اینکه آیا آنها مهارت ها و دانش لازم برای موفقیت در این رشته ها را دارند یا نه استفاده می کنند.
آزمون جی مت مهارت های کلیدی مربوط به کسب و کار مثل سازماندهی داده ها، تجزیه و تحلیل اطلاعات از منابع مختلف، تصمیم گیری بر اساس داده ها و موارد دیگر را ارزیابی می کند. نمره جی مت شما به مسولین پذیرش دانشگاه ها کمک می کند تا میزان مهارت های شما در این موارد را ارزیابی کنند.
آزمون GMAT چه تفاوتی با آزمون GRE دارد؟
از نمره آزمون جی مت عمدتا برای ورود به دانشگاه های مدیریت کسب و کار یا رشته های مرتبط با کسب و کار مثل کارشناسی ارشد امور مالی یا مدیریت بازرگانی استفاده می شود، اما نمره آزمون جی آر ای برای ورود به رشته هایی مثل ریاضیات، روانشناسی و تاریخ استفاده می شود.
علاوه بر این، محدوده نمره در آزمون جی آر ای بین 260 تا 360 است که یک نمره ارفاق به آن تعلق می گیرد اما محدوده نمره آزمون جی مت بین 200 تا 800 به همراه 10 نمره ارفاق است. ساختار هر دو آزمون هم با هم تفاوت هایی دارد. در ضمن آزمون جی آر ای نسبت به آزمون جی مت سوالات بیشتری دارد.
نکته: یادتان باشد که هر دو آزمون جی مت و جی آر ای آزمون مربوط به تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکترا) هستند و فقط داوطلبانی که متقاضی تحصیل در دوره های تحصیلات تکمیلی هستند مناسبند. دانشجویانی که قصد تحصیل در مقطع کارشناسی دارند نیازی به شرکت در این آزمون ها ندارند.
چگونه در آزمون جی مت شرکت کنم؟
برای شرکت در آزمون آنلاین GMAT، باید به وب سایت رسمی این آزمون که توسط شورای پذیرش در دوره های تحصیلات تکمیلی مدیریت (GMAC) اداره می شود مراجعه و ثبت نام کنید. بعد از ثبت نام در آزمون، زمان امتحان شما از طریق سیستم زمان بندی وب سایت تعیین می شود. در حال حاضر می توانید در آزمون به صورت آنلاین و یا با حضور در یک مرکز برگزار برگزار کننده آزمون شرکت کنید. در صورت انتخاب نوع حضوری آزمون، متقاضیان معلول می توانند محل سکونت خودشان را به عنوان محل برگزاری آزمون انتخاب نمایند.
هزینه شرکت در آزمون جی مت چقدر است؟
هزینه شرکت در این آزمون برای هر بار 250 دلار است که عودت داده نمی شود. (حدود 7 میلیون تومان-هم قیمت آیلتس و تافل)
چه زمانی باید برای شرکت در آزمون جی مت برنامه ریزی کنم؟
شما می توانید حداکثر تا شش ماه قبل از برگزاری آزمون برای شرکت در آن ثبت نام کنید. شورای پذیرش در دوره های تحصیلات تکمیلی مدیریت توصیه می کند که ترجیحا دو تا سه ماه قبل از تاریخ آزمون برای شرکت در آن ثبت نام نمایید. این بازه زمانی به شما امکان می دهد تا خودتان را برای آزمون آماده کنید و شانستان را برای کسب نمره بهتر بالا ببرید.
نکات مهم برای آمادگی در آزمون جی مت
همانطور که گفتیم، جی مت آزمون استانداردی است که هر سال هزاران داوطلب در سراسر جهان در آن شرکت می کنند. منابع زیادی وجود دارد که می توانید از آنها برای آماده شدن قبل از شرکت در آزمون جی مت استفاده کنید. وب سایت GMAT انواع مختلفی از مطالب آماده سازی این آزمون از جمله آزمون های عملی جی مت، آموزش های تعاملی، فیلم، راهنما و موارد دیگری ارائه می دهد.
علاوه بر این توصیه می کنیم 5 نکته مهم زیر را برای آماده سازی آزمون جی مت دنبال کنید:
1- برنامه آماده سازی تان را زود شروع کنید: با دقت ارزیابی کنید که چقدر طول می کشد تا تمام مطالب مربوط به آمادگی آزمونتان را دوره کنید و تا جایی که می توانید برنامه تان را زودتر شروع کنید. این کار باعث می شود زمان کافی داشته باشید و با خیال راحت و بدون عجله خودتان را آماده کنید.
2- از مطالعه و تمرکز روی چند بخش آزمون جی مت به طور همزمان خودداری کنید: بهترین کار این است که برای هر بخش آزمون به طور جداگانه درس بخوانید و وقتی روی همه موضوعات یک قسمت آزمون مسلط شدید سراغ بخش بعدی بروید.
3- زمانتان را با دقت مدیریت کنید و تمرین کنید که به هر بخش در زمان معین پاسخ بدهید: این کار به شما کمک می کند تا سرعتتان را موقع پاسخگویی به سوالات تنظیم کنید تا روز آزمون واقعی وقت کم نیاورید.
4- دانشتان را در زمینه ریاضیات، جبر و هندسه بررسی کنید: بررسی کنید و ببینید در این زمینه ها چقدر مهارت دارید.
5- تمام انواع سوالات آزمون را چندین بار تمرین کنید تا بفهمید در کدام موارد باید وقت بیشتری صرف کنید: هر چه زودتر این موارد را پیدا کنید، زودتر هم می فهمید که دقیقا باید روی چه چیزهایی بیشتر تمرکز کنید و به این ترتیب شانستان برای گرفتن یک نمره خوب بالاتر می رود.
در ابتدا ممکن است اینطور به نظرتان برسد که مطالب زیادی برای خواندن وجود دارد، ولی اگر برنامه ریزی کنید از سردرگمی بیرون می آیید و راحت تر جلو می روید.
برنامه مطالعه برای آزمون جی مت
برنامه مطالعه راهنماییست که تمام مطالبی که لازم است در یک بازه زمانی مشخص تا آزمونتان بخوانید را سازماندهی می کند. این برنامه به شما کمک می کند تا همه مطالب لازم را مرور و مواردی که نیاز است وقت بیشتری رویشان بگذارید را هم بیشتر تمرین کنید. اگر با برنامه درس بخوانید می توانید مطمئن باشید که در مسیر درستی حرکت می کنید.
موقع برنامه ریزی برای مطالعه موارد زیر را در نظر بگیرید:
- برای هر موضوع خاص یک روز خاص تعیین کنید: این کار به شما کمک می کند تا هر روز فقط روی یک قسمت از آزمون جی مت تمرکز کنید. به این ترتیب می توانید جاهایی که در آنها مشکل بیشتری دارید را شناسایی کنید و همزمان با تمرین کردن روی بخش های دیگر، آنها را هم بهبود ببخشید.
- برای آزمون های آزمایشی تان زمان تعیین کنید: وقتی مطالب را خواندید، برای اینکه بهتر و بیشتر در ذهنتان بمانند از خودتان آزمون بگیرید. این کار به شما کمک می کند تا میزان آمادگی تان برای آزمون اصلی را بسنجید. نکته مهم این است که به آزمون های تمرینی تان به چشم آزمون واقعی نگاه کنید و سوالات آن را در همان محدوده زمانی آزمون اصلی جواب بدهید تا عادت کنید که وقت کم نیاورید.
- از تکنیک های مورد علاقه تان برای درس خواندن استفاده کنید: هر کسی روش مطالعه خودش را دارد و شما هم باید روشی که برایتان مناسب است را در اولویت قرار بدهید. فرقی نمی کند دوست دارید در سکوت درس بخوانید، با دوستانتان و دسته جمعی مطالعه کنید یا همزمان به موسیقی هم گوش بدهید؛ در هر صورت اگر در محیط و به روشی که مورد علاقه تان است درس بخوانید، یادگیری تان بهتر و بیشتر خواهد شد.
چه مدت باید برای آزمون جی مت باید درس بخوانم تا آماده شوم؟
زمان دقیق مورد نیاز برای مطالعه برای آزمون جی مت به میزان تسلط قبلی شما روی مفاهیم بستگی دارد. طبق اعلام شورای پذیرش در دوره های تحصیلات تکمیلی مدیریت، اکثر شرکت کنندگان آزمون جی مت می گویند که اگر با محتوای آزمون آشنا باشید، آماده سازی برای امتحان حداقل 8 هفته طول می کشد. ولی اگر با مطالبی که در آزمون می آیند هیچ نوع آشنایی ندارید این زمان بیشتر می شود پس باید خودتان برنامه ریزی مناسبی داشته باشید.
گفته می شود که شرکت کنندگان در این آزمون بیش از 100 ساعت مطالعه در طول سه ماه داشته اند. البته این مدت بسته به سبک یادگیری شما می تواند بیشتر یا کمتر شود.
بخش های مختلف آزمون جی مت چیست؟
احتمالا این سوال برایتان پیش می آید که آزمون جی مت چند بخش دارد؟ چند سوال در آزمون می آید و نمره هر بخش چقدر است؟
این آزمون دارای 4 بخش است و هر بخش شامل موارد زیر می باشد:
1- ارزیابی نگارش تحلیلی (Analytical Writing Assessment) یا (AWA)
2- استدلال یکپارچه (Integrated Reasoning) یا (IR)
3- استدلال کمی (Quantitative Reasoning)
4- استدلال کلامی (Verbal Reasoning)
شما می توانید هر یک از ترتیب های زیر را برای آزمونتان انتخاب کنید:
- ارزیابی نگارش تحلیلی، استدلال یکپارچه، استدلال کمی، استدلال کلامی
- استدلال کمی، استدلال کلامی، استدلال یکپارچه، ارزیابی نگارش تحلیلی
این بخش ها برای سنجش زمینه های کلیدی تفکر انتقادی و تجزیه و تحلیل و مشابه با چیزی که در رشته های کسب و کار MBA وجود دارد طراحی شده اند. علاوه بر این، قسمت های آزمون جی مت مهارت هایی مثل حساب، تجزیه و تحلیل داده ها و مهارت زبان انگلیسی شما را هم مورد ارزیابی قرار می دهد.
حتما دانلود کنید: 100 درس عالی آموزش زبان انگلیسی با فایل صوتی
از آنجایی که خیلی از رشته های تحصیلات تکمیلی از شما می خواهند که مشکلات را ارزیابی کنید، راه حل هایتان را تدوین کنید و از داده ها نتیجه بگیرید، آزمون GMAT تمرکز زیادی بر ارزیابی مهارت های تجزیه و تحلیل و حل مشکلات شما دارد.
ارزیابی نگارش تحلیلی (AWA)
بخش ارزیابی نگارش تحلیلی (AWA) شامل نوشتن یک مقاله است و به شما 30 دقیقه فرصت داده می شود تا آن را بنویسید. این مقاله بین صفر تا شش نمره دارد و نمره آن هم از طریق ارزیابی رایانه و هم توسط یک ارزیاب از طرف شورای پذیرش در دوره های تحصیلات تکمیلی مدیریت محاسبه می شود.
در بخش ارزیابی نگارش تحلیلی، استدلال یک نویسنده به شما داده می شود و شما باید با استفاده از شواهد موجود در متن و ارزیابی استدلال نویسنده، استدلال او را نقد کنید. در این بخش ارزیاب توانایی شما در تجزیه و تحلیل گزاره ها و سازماندهی منطقی ایده ها با استفاده از شواهد موجود را ارزیابی می کند. نمره نهایی بخش ارزیابی نگارش تحلیلی جدا از نمره کلی ثبت می شود.
استدلال یکپارچه (IR)
بخش استدلال یکپارچه (IR) توانایی شما در ارزیابی داده های ارائه شده در فرمت های مختلف مثل تفسیر گرافیکی یا تجزیه و تحلیل دو بخشی را ارزیابی می کند. در این بخش شما 30 دقیقه فرصت دارید تا به 12 سوال چند قسمتی شامل گزینه های کشویی، جداول و پر کردن جاهای خالی پاسخ بدهید.
در این بخش شما باید مهارت خود را در تجزیه و تحلیل داده ها و تصمیم گیری منطقی بر اساس یافته هایتان نشان بدهید. برای انجام این کار، لازم است که اطلاعات مربوط به منابع مختلف را ارزیابی کنید، آنها را برای یافتن روابط و الگوها سازماندهی کنید و در نهایت این اطلاعات را برای یافتن راه حل مشکل با هم ادغام نمایید. نمره این بخش بین 1 تا 8 خواهد بود. درست مثل بخش ارزیابی نگارش تحلیلی، نمره بخش استدلال یکپارچه هم از نمره کل جدا خواهد بود.
استدلال کمی
بخش استدلال کمی روی حل مسائل و سوالات مربوط به کفایت داده ها با استفاده از جبر، هندسه و حساب تمرکز دارد. همراه داشتن ماشین حساب در آزمون مجاز نیست و در عوض به شما یک مداد و پاک کن و چند ورق کاغذ گراف داده می شود تا محاسباتتان را با آنها انجام بدهید.
شما باید گزاره های مربوط به داده های ارائه شده را تجزیه و تحلیل کنید تا مشخص شود که آیا برای حل این مساله اطلاعات و داده های کافی ارائه شده است یا خیر. بعد باید مهمترین اطلاعات را برای ارائه پاسخ ها مشخص نمایید. نمره این بخش بین 6 تا 51 است و داوطلبان 62 دقیقه فرصت دارند تا به 31 سوال چند گزینه ای پاسخ بدهند.
استدلال کلامی
بخش استدلال کلامی مهارت انگلیسی شما را از طریق سوالات مربوط به خواندن و درک مفاهیم، استدلال انتقادی و تصحیح جملات آزمایش می کند. این بخش 36 سوال 5 گزینه ای دارد که باید ظرف 65 دقیقه تکمیل شوند. در بخش استدلال کلامی از شما خواسته می شود استدلال های مختلف مربوط به سوالات خاص را ارزیابی کرده و پاسخی بدهید که شواهد موجود در متن را به نتیجه گیری منطقی شما پیوند می دهد. علاوه بر این شما باید جملات را با دقت تجزیه و تحلیل کنید تا خطاها را پیدا کرده یا قسمت های صحیح متن را شناسایی کنید. به جز اینها، شما باید بتوانید مهارت درک منظور نویسنده، دیدگاه های او، بندی ایده ها و ایجاد نتیجه گیری بر اساس شواهد موجود در متن را نشان بدهید. نمره این بخش بین 6 تا 51 خواهد بود.
آزمون جی مت چقدر طول می کشد؟
آزمون جی مت تقریبا در مجموع سه ساعت و نیم طول می کشد و هر بخش آن زمان محدود و مشخص شده ای دارد.
- بخش ارزیابی نگارش تحلیلی: 30 دقیقه
- بخش استدلال یکپارچه: 30 دقیقه
- بخش استدلال کمی: 62 دقیقه
- بخش استدلال کلامی: 65 دقیقه
علاوه بر این می توانید در طول آزمون حداکثر 16 دقیقه استراحت اختیاری داشته باشید.
نمره بندی آزمون جی مت به چه صورت است؟
نمرات آزمون GMAT با ارفاق 10 نمره ای و در محدوده 200 تا 800 داده می شود. نمره بخش های کمی و کلامی با هم و به صورت یک نمره ارائه می شود اما بخش AWA و IR به طور جداگانه نمره گذاری می شوند.
از آنجایی که آزمون جی مت یک آزمون CAT است، سیستم نمره دهی آن نمره شما را بر اساس عملکردتان در آزمون ارزیابی می کند. آزمون شما با یک سوال با درجه سختی متوسط شروع می شود و رایانه با هر سوالی که به درستی پاسخ می دهید، دشواری سوالات ارائه شده به شما را افزایش می دهد. اگر به سوالات جواب اشتباه بدهید، برای جبران سوالات آسانتری به شما داده می شود.
نمره نهایی آزمون جی مت شما نیز با استفاده از ترکیبی از پاسخ های صحیح و اشتباهات شما و بر اساس میزان دشواری سوالاتی که پاسخ داده اید محاسبه می شود.
نمره خوب در آزمون جی مت چند است؟
هر دانشگاه یا کالج حداقل نمره جی مت خاص خودش را اعلام می کند و شما باید آن را کسب کنید تا بتوانید در دانشگاه مورد نظرتان پذیرفته شوید. گاهی از میانگین نمرات متقاضیان قبلی می تواند به شما کمک کند تا حد وسط نمره برای قبولی در دانشگاه مذکور را پیدا کنید. علاوه بر این به شما کمک می کند تا تلاش بیشتری برای سبقت گرفتن از سایر متقاضیان داشته باشید.
در بخش استدلال کمی، میانگین نمره 39 است. میانگین نمره بخش استدلال کلامی نیز 27 است.اکثر دانشگاه ها نمره کلی آزمون جی مت شما را در نظر می گیرند. نمره کلی اکثر شرکت کنندگان در آزمون بین 430 تا 670 و میانگین نمره آنها هم بین 550 است. نمره بین 650 تا 700 نمره رقابتی تلقی می شود.
در صورت قبول نشدن در آزمون جی مت، آیا می توانم دوباره شرکت کنم؟
بله می توانید. شما می توانید تا 8 بار با فاصله حداقل 16 روز بین آزمون ها در آزمون جی مت شرکت کنید. در طول یکسال فقط اجازه دارید 5 بار در آزمون جی مت حضوری شرکت کنید حتی اگر نمره قبلی تان لغو شود. نمرات ثبت شده این آزمون 5 سال اعتبار دارند و همه نمرات لغو شده در پنج سال گذشته گزارش خواهند شد.
فقط 2 بار در سال مجاز به شرکت در آزمون جی مت آنلاین هستید اما اگر مشک فنی خاصی دارید که شما را ملزم به شرکت مجدد در آزمون می کند، در صورت تایید مشکل این محدودیت شامل حالتان نمی شود.
این ویدیوی عالی درباره جی مت و نمونه سوالات رو از دست ندهید
امیدواریم که مطلب امروز ما همه نکات و جزئیات لازم درباره آزمون جی مت را در اختیارتان گذاشته باشد. خوب درس بخوانید و موفق باشید!