در این مقاله به معادل های آلمانی ماه های ژانویه و روز های هفته می پردازیم. با ما همراه باشید و از این مطلب لذت ببرید.
چه طور روز های هفته را به آلمانی بگوییم؟
برخی از روز های هفته آلمانی از نظر ظاهری کاملا شبیه روز های انگلیسی هستند:
- دوشنبه : Montag (مُنتاگ)
- سه شنبه: Dienstag (دینْسْتَک)
- چهارشنبه: Mittwoch (میتْوُخ)
- پنجشنبه : Donnerstag(دوناسْتاگ)
- جمعه: Freitag (فقایْتَگ)
- شنبه: Samtag (زامْتَگ)
- یکشنبه : Sonntag (زونْتَگ)
در برخی از نقاط مناطق شرقی و شمالی آلمانSamtag همان Sonnabend است که به صورت تحت الفظی به معنای در آستانه یکشنبه است. اگر شما هم مثل من هستید و Dienstag و Donnerstag را با هم قاطی می کنید ، یادتان باشد که Dienstag کوتاه تر است، بنابراین اول هفته می آید.
ماه های سال در آلمانی
ماه ها هم شباهت زیادی به ورژن انگلیسی شان دارند:
می خوای کل این سایت توی جیبت باشه؟ توی اپلیکیشن آموزش زبان آلمانی چرب زبان، آلمانی رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! در کمترین زمان آلمانی مثل بلبل حرف بزن!
- ژانویه: Januar (یانوَا)
- فوریه: Februar (فیبقوَا)
- مارس: März (میَتْزْ)
- آوریل : April (اَپقیل)
- می: Mai (مای)
- جون: Juni (یونی)
- جولای: Juli (یولی)
- آگوست: August (آوگُوسْت)
- سپتامبر : September (زِپْتِمْبِر)
- اکتبر: October (آکْتُبِر)
- نوامبر: November (نووِمبَا)
- دسامبر: Dezember (دیتْزِمْبَا)
شیوه گفتن تاریخ به آلمانی
آلمانی زبان ها چه تاریخ را به صورت عددی بنویسند و چه حروفی، از ترتیب روز – ماه – سال استفاده می کنند. هنگامی که ماه را به صورت حروفی می نویسید ، پس از شماره روز یک نقطه می گذارید تا نشان دهد عدد یک عدد ترتیبی است ( مثل اول، دوم و . . . ) به طور مثال، 22ام جولای به آلمانی به این صورت نوشته می شود: 22.juli که اگر با صدای بلند بخوانید می شود : zweiundzwanzigste Juli. درست مثل اعداد فارسی، چند عدد اول ترتیبی بی قاعده است:
- اول : Erste (اِئَسْتِه)
- دوم: Zweite (تْزوایتِه)
- سوم : Dritte (دقیتِه)
- چهارم: Vierte (فیِتِه)
- پنجم : fünfte (فونْفتِه)
- ششم: sechste (زِگْسْتِه)
- هفتم: siebte (زیپتِه)
- هشتم : achte (آختِه)
- نهم: neunte (نویْنْتِه)
- دهم : zehnte (سینْتِه)
و به همین ترتیب، یک ‘ –te ‘ به انتهای عدد اضافه می شود . بعد از20 (zwanzig)، اعداد با ‘-ste’ تمام می شوند ( مثل مثال بالا، zweiundzwanigste).
آخر عدد بسته به نوع حرف اضافه تغییر می کند. اگر بخواهیم بگوییم ” او در اول ماه می، آمد ” می گوییم: ‘Er kam am ersten Mai‘. به en در آخر erste دقت کنید. در چنین شرایطی ، این تغییر برای همه اعداد ترتیبی انجام می شود. اگر جملهای با حرف تعریف و عدد شروع شود، تغییری رخ نخواهد داد. مثلا جمله ” اول ماه می معمولا گرم است ” می شود: “”Der erste Mai ist normalerweise warm.
دانلود کنید: 10 فیلم مکالمه زبان آلمانی (با زیرنویس و ترجمه)
گفتن سال به آلمانی
طریقه گفتن سال در آلمان برای تاریخ های قبل از سال 2000 و بعد از آن، به دو صورت است. مثلا برای سال 1735 می گوییم: .’ siebzehn fünfunddreißig ‘ توجه داشته باشید که بین دو مجموعه اعداد “und” یا “و” وجود ندارد. برای سال های بعد از 2000 شرایط تغییر می کند . به طور مثال؛ سالِ 2020 “بیست بیست” نیست و مثل فارسی دو هزار و بیست خوانده می شود . (zweitausenzwanzig). این را هم فراموش نکنید که سال با حروف بزرگ نوشته نمی شود.
ویدیوی آموزشی
حتما دانلود کنید: 100 درس رایگان آموزش مکالمات ضروری آلمانی
نکات مهمی که باید با تاریخ آلمانی به خاطر بسپارید
آلمانی زبانان برای نوشتن تاریخ از نقطه بین روز، ماه و سال استفاده می کنند. پس زمانی که آن را با اعداد می نویسید، نباید از خط تیره، اسلش یا کاراکتر های دیگر استفاده کنید . وقتی هم ماه به صورت حروفی نوشته می شود، بعد از ماه و قبل از سال ویرگول وجود ندارد : 22.juli 2020.
5 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
سلام
آگوست توی ماهها نیست که ۱۱تا نوشتید
بله کاملا درسته ممنون از شما اصلاح شد
برای سالهای قبل از 2000 باید دو رقم اول را جدا بخوانیم بعد کلمه hundert و سپس دو رقم دوم
سلام من مدرس آلمانی هستم و متاسفانه همیشه زبان آموزان دچار مشکل میشن که ما تسوای دیدیم تو سایت ها بعد چرا میگین سوای؟ منظورم عدد دو هست ودر عدد دو ت باید خفیف باشد. و عدد دهم را چرا به فارسی ” ز” نوشتید؟ z صدای س میدهد
سلام دقیقا متوجه منظورتون نشدم ولی s ابتدای کلمات Sonntag و Samtag صدای ز میده. ضمنا توصیه میکنم همواره کلمات رو در خود گوگل ترنسلیت هم چک کنید و فقط به تلفظ موجود در سایت ها بسنده نکنید معمولا اشتباه وجود داره