جلسه آزمون آیلتس در دوران کرونا

آشنایی با آزمون آیلتس (هزینه، ثبت نام، منابع و همه نکات)

گاما

IELTS یا International English Language Testing System به عنوان ابزاری برای ارزیابی مهارت زبان انگلیسی داوطلبانی که مایل به تحصیل یا کار در کشورهای انگلیسی زبان هستند، مورد استفاده قرار می گیرد. آیلتس توسط بسیاری از دانشگاه های کشورهایی مانند ایالات متحده آمریکا، انگلستان، کانادا، استرالیا و غیره شناخته شده و پذیرفته شده است. این آزمون برای آزمایش هر چهار مهارت زبان (شنیدن، خواندن، نوشتن و صحبت کردن) به زبان انگلیسی طراحی شده است. سیستم نمره دهی آیلتس بین 0 تا 9 درجه بندی می شود (1 کمترین و 9 بالاترین نمره است).

آیلتس متعلق به سه شریک است: دانشگاه کمبریج انگلستان، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا. اطلاعات بیشتر در مورد آیلتس را می توان در وب سایت www.ielts.org پیدا کرد.

هزینه آزمون آیلتس طبق آخرین تغییرات برابر 6 میلیون و 200 هزار تومان می باشد. (در کشورهای مختلف هزینه متفاوت است -بین 210 تا 250 دلار و در ایران در حال حاضر 230 دلار است)

چگونه می توان در آزمون آیلتس ثبت نام کرد؟

ثبت نام در این آزمون از طریق وب سایت مربوط به هر مرکز صورت می گیرد. ابتدا باید با مراجعه به سایت ielts.org، یک پروفایل بسازید و مشخصات خود را به انگلیسی دقیقا مطابق گذرنامه خود وارد کنید. (در ایران حدود 12 مرکز در 6 شهر وجود دارد)

 


English

می خوای کل این سایت توی جیبت باشه؟ توی اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی چرب زبان، انگلیسی رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! در کمترین زمان انگلیسی مثل بلبل حرف بزن!


 

سپس یک زمان برای آزمون خود در نظر بگیرید (مثلا اگر به نظر خودتان 4 ماه دیگر برای آزمون آماده می شوید، زمان آزمون خود را 4 ماه دیگر در نظر بگیرید-آزمون سالانه حدود 30 بار برگزار می شود و هر تعداد و هر زمانی بخواهید می توانید در آن شرکت کنید)

سپس نزدیک ترین مرکز برگزاری این آزمون به خود را پیدا کنید و در آن شرکت نمایید. معمولا مراکز مستقر در تهران تجهیزات بهتری دارند و آزمون بی دردسرتر برگزار می شود.

بعد از آن باید هزینه آزمون که حدود 330 دلار است (حدود 6 میلیون تومان) واریز کنید ولی چون واریز به صورت دلاری انجام می گیرد باید کارت ارزی داشته باشید. به راحتی می توانید به سایت تهران پیمنت (کلیک کنید) مراجعه و ثبت سفارش کنید. ضمنا خود آنها هم می توانند برای شما پروفایل بسازند و شما را ثبت نام کنند (اگر واقعا نمی توانید خودتان پروفایل بسازید)

نتایج آزمون آیلتس حدود دو هفته پس از پایان امتحان اعلام می شود و کارنامه تنها به شخص امتحان دهنده داده می شود.

شرایط شرکت در آزمون

هیچ شرط خاصی برای شرکت در آزمون آیلتس وجود ندارد. هرکسی که 16 سال به بالا باشد می تواند آزمون آیلتس را امتحان کند.

نحوه ثبت نام، قیمت  و محل برگزاری آزمون؟

آزمون آیلتس توانایی شما را در چهار بخش ارزیابی می کند: listening, reading, writing, speaking ، آزمونی که کمتر از ۳ ساعت به طول می انجامد. در ایران در حال حاضر پنج موسسه به طور رسمی متوالی برگزاری آزمون آیلتس هستند. برای ثبت نام در هر یک از آنها باید به وب سایت های رسمی آنها مراجعه کرده و مدارک مورد نیاز را فراهم کنید. این ۵ موسسه عبارتند از:

دفتر مرکزی این موسسات در تهران می باشند ولی با تماس با هر موسسه می توانید شعب و محل برگزاری آنها در شهرستان ها را هم مشاهده کنید. بعنوان مثال در اینجا می توانید نحوه ثبت نام آیلتس در موسسه پروشات نوین را ببینید.

قالب آزمون

آزمون آیلتس از چهار بخش شنیدن، خواندن، نوشتن و مکالمه تشکیل شده است. اما قالب هر بخش از آزمون ممکن است بر اساس هدف و نوع آن متفاوت باشد.

انواع آزمون آیلتس بر اساس هدف

در این گروه دو نوع آزمون وجود دارد، آکادمیک و عمومی. بخش های خواندن و نوشتن این دو آزمون ممکن است کمی متفاوت باشند اما بخش شنیدن و مکالمه یکسان هستند.

آیلتس آکادمیک  این آزمون ویژه داوطلبانی است که مایل به ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد هستند. (دانشجویان برای ادامه تحصیل در یک کشور خارجی)

آیلتس عمومی (جنرال)  این آزمون ویژه داوطلبانی است که مایل به مهاجرت به یک کشور انگلیسی زبان (استرالیا، انگلستان، کانادا، نیوزلند، ایالات متحده آمریکا) هستند، همچنین برای کسانی است که بدنبال کار، ورود به یک برنامه آموزشی یا تحصیل در مقاطع پایین تر هستند.

انواع آزمون آیلتس بر اساس نحوه نگارش

دو نوع آزمون آیلتس بر اساس نحوه نگارش وجود دارد: آزمون کاغذی و آزمون کامپیوتری.

آزمون مبتنی بر کاغذ  برای کسانی که آزمون مبتنی بر کاغذ را انتخاب می کنند، بخش شنیدن، خواندن و نوشتن روی کاغذ انجام می شود، در حالیکه بخش صحبت کردن به صورت حضوری انجام خواهد شد. رایج در ایران

آزمون مبتنی بر کامپیوتر  در این نوع آزمون بخش های شنیدن، خواندن و نوشتن را می توان از طریق رایانه انجام داد، در حالی که بخش صحبت کردن، مانند آزمون مبتنی بر کاغذ، به صورت حضوری انجام می شود.

الگوی آزمون آیلتس

همانطور که در بالا ذکر شد، آزمون آیلتس شامل 4 بخش صحبت کردن، شنیدن، خواندن و نوشتن است و حدود 2 ساعت و 45 دقیقه طول خواهد کشید.

Listening (مهارت شنیداری)

این بخش شامل چهار قسمت است که هر کدام از ده سوال تشکیل می شوند. در قسمت اول مکالمه بین دو سخنران، در قسمت دوم یک مونولوگ، در قسمت سوم بحث بین 3 تا 4 نفر و در قسمت چهارم یک مونولوگ دیگر را خواهید شنید. دو قسمت آخر مربوط به مباحث آموزشی خواهند بود.

انواع مختلفی از سوال ها از جمله موارد زیر ارائه خواهند شد:

multiple-choice, matching, plan/map/ diagram labelling, form completion, note completion, table completion, flow-chart completion, summary completion, sentence completion and short-answer questions.

داوطلبان فقط یک بار به فایل صوتی گوش خواهند داد و در حین گوش دادن باید به سوالات پاسخ دهند. در پایان، برای انتقال پاسخ ها به پاسخنامه ده دقیقه فرصت داده می شود.

Reading (مهارت خواندن)

این بخش شامل سه قسمت است و در مجموع 40 سوال دارد. شما باید سه متن که از ژورنال ها، کتاب ها، مجلات و روزنامه ها گرفته شده اند را بخوانید.

در آزمون آکادمیک، این بخش شامل متونی است که معمولا با موضوعاتی مانند علوم و جامعه شناسی مرتبط هستند.

در آزمون عمومی بخش خواندن 3 متن با موضوعات مختلف دارد. متن 1 بیشتر مربوط به زندگی روزمره است، متن 2 حاوی متنی مربوط به مشاغل و روش های درخواست شغل است و متن 3 که معمولا طولانی تر است در مورد یک موضوع کلی است.

انواع مختلفی از سوال ها ارائه می شوند، از جمله:

multiple-choice, identifying information (True/False/Not Given), identifying the writer’s views/claims (Yes/No/Not Given), matching information, matching headings, matching features, matching sentence endings, sentence completion, summary completion, note completion, table completion, flow-chart completion, diagram label completion and short-answer questions.

Writing (مهارت نوشتن)

این بخش شامل دو تمرین است و زمان آن 60 دقیقه می باشد، بنابراین داوطلبان نباید بیش از 20 دقیقه روی تمرین اول (مقاله 150 کلمه ای) صرف کنند. در این صورت حدود 40 دقیقه برای Task 2(مقاله 250 کلمه ای) وقت خواهند داشت. تمرین 2 دو برابر تمرین 1 نمره دارد.

در Academic Writing ، تمرین 1 شامل یک نمودار یا جدول است که اطلاعاتی را ارائه می دهد. آزمون دهندگان از نظر توانایی سازماندهی، ارائه و احتمالا مقایسه داده ها، توصیف مراحل یک فرآیند یا توضیح چگونگی عملکرد آن مورد ارزیابی قرار می گیرند. در حالی که تمرین 2 شامل موضوعی است که دواطلبان باید درباره آن حداقل 250 کلمه بنویسند.

در General Writing، تمرین 1 شما را ملزم می کند نامه ای (رسمی / نیمه رسمی / غیررسمی) به یک دوست، عضو خانواده، مدیر یا صاحبخانه خود بنویسید. در حالی که تمرین 2 شامل موضوعی برای مقاله نویسی خواهد بود.

در تمرین 2، داوطلبان از نظر توانایی ارائه راه حل برای مسئله، ارائه و توجیه نظر، مقایسه شواهد و نظرات و ارزیابی و به چالش کشیدن ایده ها، شواهد یا استدلال ها ارزیابی خواهند شد.

همچنین داوطلبان از نظر توانایی نوشتن به سبک مناسب ارزیابی می شوند. اطلاعات بیشتر در این مورد در وب سایت آیلتس موجود است.

Speaking (مهارت صحبت کردن)

این بخش در حدود 11 تا 14 دقیقه به طول می انجامد و توسط یک مصاحبه کننده آموزش دیده در سه قسمت انجام می شود.

قسمت 1: داوطلب و ممتحن خود را معرفی می کنند. سپس داوطلب به سوال های عمومی در مورد خود، خانه / خانواده، شغل / تحصیلات، علایق و طیف گسترده ای از موضوعات مشابه آشنا پاسخ خواهد داد. این قسمت 4 – 5 دقیقه طول می کشد.

قسمت 2: به داوطلب یک کارت تمرین همراه با درخواست داده می شود و از او خواسته می شود در مورد یک موضوع خاص صحبت کند. برای آماده سازی یک دقیقه وقت داده می شود. در صورت تمایل امکان یادداشت برداری وجود دارد. این قسمت حدود 1 تا 2 دقیقه ادامه دارد. سپس ممتحن یکی دو سوال در مورد موضوع مطرح می کند.

قسمت 3: مصاحبه کننده و داوطلب درگیر بحث در مورد موضوعات انتزاعی تر می شوند که از لحاظ موضوعی با موضوع قسمت 2 مرتبط هستند. این بحث حدود 4 – 5 دقیقه طول می کشد.

در این بخش مشخص می شود که آیا داوطلب می تواند به طور موثر به انگلیسی صحبت کنند یا خیر. روان بودن و انسجام، منبع واژگانی، دامنه و دقت دستور زبان و تلفظ از مواردی هستند که در نظر گرفته می شوند. اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ارزیابی آزمون اسپیکینگ در وب سایت آیلتس موجود است.

مضامین آیلتس

بخش های مختلف آزمون آیلتس شامل موضوعات زیر می باشند:

  • جامعه مدرن به عنوان یک کل (جهانی شدن، پیشرفت های علمی، فناوری جدید، بهداشت و غیره)
  • زندگی روزمره (حمل و نقل، غذا، سرگرمی و غیره)
  • آموزش (تحصیل، یادگیری زبان های خارجی، تحصیلات دانشگاهی و غیره)
  • محیط زیست (بوم شناسی، تغییر اقلیم، گونه های در معرض خطر و غیره)
  • دنیای حرفه ای (بیکاری، بازنشستگی، تأثیر دولت و غیره)

لطفا توجه داشته باشید که بخش خواندن در آیلتس عمومی شامل متونی است که بیشتر روی موضوع کار متمرکز شده اند، در حالی که بخش خواندن در آیلتس آکادمیک می تواند روی هر یک از موضوعات مورد بحث در بالا تمرکز داشته باشد.

منابع آزمون آیلتس را در اینجا معرفی کرده ایم (کلیک کنید)

نمره آیلتس

به نمره آزمون آیلتس band گفته می شود. این نمره در مقیاس 1 (کمترین) تا 9 (بیشترین) اندازه گیری خواهد شد. برای هر بخش Listening, Reading, Writing و Speaking به شما یک نمره band داده می شود. علاوه بر این میانگین این چهار بخش نیز محاسبه و برای شما در نظر گرفته می شود.

معمولا اکثر موسسات و دانشگاه ها به نمره 5.5 آیلتس به بالا نیاز دارند تا شما را پذیرش کنند

  • نمرات هر 4 مهارت به یک شکل محاسبه می شوند.
  • نمره کلی شما با در نظر گرفتن میانگین نمرات هر بخش از آزمون محاسبه خواهد شد.
  • اگر نمره شما با اعشار 0.75 خاتمه پیدا کند، به سمت بالا رُند می شود.

نمره آزمون آیلتس (IELTS Score Band)

نمره باند آزمون آیلتس نمره ایست که در بازه 1 (کمترین) تا 9 (بیشترین) قرار دارد. برای هر کدام از بخش های مختلف آزمون آیلتس یعنی Listening ، Reading ، Writing و Speaking به شما نمره باندی بین 1 تا 9 داده می شود. علاوه بر این همانطور که گفتیم، بعد از اینکه نمره باند هر بخش محاسبه شد، میانگین هر 4 بخش نیز به عنوان یک نمره باند کلی حساب می شود.

پرسش های متداول درباره آزمون آیلتس

به عوامل زیادی بستگی دارد. بطور کلی برای یک زبان آموز معمولی و مشتاق مبتدی بین 4-6 ماه برای نمره بالای 6 زمان نیاز است

نمره آزمون آیلتس از تاریخ امتحان حداکثر تا 3 سال اعتبار دارد. تاریخ اعلام نتیجه هیچ نقشی در مدت اعتبار آزمون نخواهد داشت و همه چیز کاملاً بر اساس تاریخ برگزای آزمون آیلتس است.

word image 2

چه ترفندهایی باید یاد بگیرم؟

همه ترفندها را در 4 مطلب زیر می توانید پیدا کنید:

 

زبانمهر

حتما بخوانید!

1 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

  • سلام خدمت همه استف های چرب زبان بنده 14 سالمه و تو انگلیسی هم استعداد دارم و هم خیلی علاقه دارم و دبیر هامم بهم میگن تو انگلیسیت خوبه و برو سمت این رشته بنظرتون اگه برم موفق میشم؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست