قبل از سفر به کشورهای دیگر باید نکاتی مثل گرفتن پاسپورت و داشتن ویزای مربوط به کشوری که قصد سفر به آن را دارید را در نظر بگیرید؛ در این متن چگونگی اخذ آنلاین ویزا را با هم بررسی میکنیم که میتوانید در کمترین زمان و با حداقل زحمت، بهترین بهره را ببرید و انرژی خود را در لذت بردن از سفر، صرف کنید.
روشهای دریافت ویزا در ایران
شرایط گرفتن ویزای هر کشوری میتواند متفاوت از دیگری باشد، اما چیزی که باید در ذهن داشته باشید این است که از بهترین روش برای گرفتن ویزا بهره ببرید و بیشترین لذت را در مسافرت خود تجربه کنید. در ادامه به روشهای متفاوتی که در ایران میتوانید برای گرفتن ویزا اقدام کنید میپردازیم.
درخواست آنلاین
یکی از روشهایی که میتوانید با استفاده از آن زحمت گرفتن ویزا را تا حد زیادی کم کنید، درخواست ویزا به صورت آنلاین است. کشورهایی مثل استرالیا این شرایط را برای شما فراهم کردهاند که بتوانید به صورت کاملا مجازی درخواست خود را برای ورود به این کشور ثبت کنید. در این بین شما میتوانید با سپردن این کار به آژانسهای هواپیمایی و گردشگری مانند Flightio نیز، درخواست اخذ آنلاین ویزای خود را ثبت کنید و زمان خود را برای برنامهریزی سفر صرف کنید.
مراجعه حضوری به کنسولگری یا سفارت
سنتیترین روش برای گرفتن ویزا، مراجعه شخصی به سفارت یا کنسولگری یک کشور و ثبت درخواست ویزاست. این روش همانطور که تا الان باید حدس زده باشید، وقت و انرژی زیادی را از شما طلب میکند. شما با حضور در سفارت و بررسی شدن مدارک، درخواستی برای ورود به کشور مورد نظر خود ثبت میکنید و شاید تا زمان گرفتن مجبور باشید، چندین بار به سفارت برای تکمیل مدارک و گرفتن جواب مراجعه کنید.
می خوای کل این سایت توی جیبت باشه؟ توی اپلیکیشن آموزشی چرب زبان، هرررر زبانی رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! در کمترین زمان زبان مدنظرتو مثل بلبل حرف بزن!
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای آنلاین
برای اطلاع از مدارک مورد نیاز برای اخذ آنلاین ویزای به سایت رسمی سفارت کشوری که قصد سفر به آن را دارید مراجعه کرده و اطلاعات دقیق مدارک را مشاهده کنید؛ اما به طور کلی برای اخذ ویزای آنلاین باید مدارکی که در زیر به آنها اشاره میکنیم را داشته باشید:
- پاسپورت
پاسپورت شما باید حداقل شش ماه از اعتبارش باقی مانده باشد.
- عکس پرسنلی
عکس پرسنلی شما باید با اندازهی استاندارد و پسزمینهی سفید باشد.
- فرم درخواست ویزا
فرم درخواست را با دقت پر کرده و اطلاعات شخصی خود را وارد کنید.
- پرداخت هزینهی ویزا
هزینهی پرداختی شما طبق دستورالعمل سفارت تعیین میشود.
- بیمهی مسافرتی
برای اخذ ویزای برخی کشورها، داشتن بیمهی مسافرتی الزامی است.
همانطور که گفتیم، مدارک اخذ ویزای آنلاین برای هر کشوری ممکن است متفاوت باشد و بهتر است حتما قبل از مراجعه و ثبت درخواست، به سایت سفارت مراجعه کنید و از مدارک دقیق باخبر شوید.
هزینه دریافت ویزای آنلاین و نحوه پرداخت
هزینهی اخذ آنلاین ویزا برای هر کشور متغیر است و چیزی بین 30 تا 100 دلار را شامل میشود. برخی از کشورها نیز ویزا را به صورت رایگان برای مسافرین صادر میکنند که میتواند کمک خوبی در کمتر کردن هزینههای شما به شمار آید. نحوهی پرداخت این هزینه نیز به صورت کاملا آنلاین و مجازی بوده و نیازی به حضور فیزیکی شما نیست. برای اطلاع از مبلغ دقیق هزینهی اخذ ویزای آنلاین هر کشور، بهتر است به سایت سفارت کشور مد نظرتان مراجعه کنید.
کشورهایی که به ایرانیها ویزای آنلاین میدهند
در این بخش کشورهایی که به ایرانیها ویزای آنلاین و فرودگاهی میدهند را آوردهایم:
- آذربایجان (30 روز)
- بولیوی (90 روز)
- بوروندی (30 روز)
- کامبوج (30 روز)
- کومور (45 روز)
- کونگو (90 روز)
- اتیوپی (90 روز)
- گابن (90 روز)
- کنیا (90 روز)
- لبنان (30 روز)
- لسوتو (14 روز)
- ماکائو (30 روز)
- ماداگاسکار (90 روز)
- مالاوی (90 روز)
- مالدیو (30 روز)
- موریس (14 روز)
- موزامبیک (30 روز)
- نپال (150 روز)
- عمان (30 روز)
- پالائو (30 روز)
- قطر (30 روز)
- روسیه (15 روز)
- رواندا (30 روز)
- ساموآ (90 روز)
- سیرالئون (30 روز)
- سومالی (30 روز)
- گینه (90 روز)
- سوریه (90 روز)
- تیمور شرقی (30 روز)
- توگو (15 روز)
- تووالو (30 روز)
- ویتنام (90 روز)
- زیمبابوه (90 روز)
- گینه بیسائو (90 روز)
- گینه استوایی
- جیبوتی
- کیپ ورد
- موریتانی
- نیجریه
- سودان جنوبی
- اوگاندا
مدت زمان صدور انواع ویزا
مدت زمان صدور ویزای هر کشور بسته به نوع ویزا و درخواست شما متغیر است، اما به طور معمول چیزی بین 5 تا 10 روز کاری طول میکشد تا بتوانید از ویزای خود استفاده کنید. اگر به صورت آنلاین درخواست خود را ثبت کرده باشید، میتوانید از طریق سامانهی درخواست، وضعیت ویزای خود را مشاهده و پیگیری کنید. اگر ویزای شما مسافرتی باشد، ممکن است تا 48 ساعت بعد از ثبت درخواست، صادر شود و در مواردی که برای ویزای تجاری اقدام میکنید، این زمان تا 72 ساعت افزایش مییابد؛ در برخی موارد نیز صادر شدن ویزا ممکن است بسته به شرایط اخذ و کشوری که برای آن اقدام کردهاید، تا هفتهها به طول بینجامد.
مقایسه مدت زمان و شرایط اخذ انواع ویزا در ایران
همانطور که گفتیم، بسته به نوع ویزا و کشوری که برای آن اقدام میکنید، مدت زمان صدور و شرایط لازم برای اخذ ویزا، متفاوت است. در ادامه ویزاهای متفاوت را بررسی میکنیم و از این نظر با یکدیگر مقایسه خواهیم کرد.
ویزای توریستی
هر کشوری سختگیریهای متفاوتی در حوزهی صدور ویزای توریستی داشته و شما میتوانید با مراجعه به کنسولگری آن کشور از این سختگیریها باخبر شوید، اما به طور کلی برای گرفتن ویزای توریستی داشتن عدم سوءپیشینهی مسافرتی، پاسپورت و تمکن مالی برای رفت و برگشت از الزامات است. مدت زمانی که این ویزا برای شما اعتبار دارد نیز محدود بوده و میتواند متغیر باشد. همانطور که گفتیم صدور این نوع ویزا، از سریعترین انواع ویزاها بوده و اگر به صورت آنلاین اقدام کنید، نباید بیشتر از 48 ساعت به طول بینجامد.
ویزای تجاری
ویزای تجاری نوع دیگری از ویزاست که میتوانید برای برخی از کشورها به صورت آنلاین از آن بهره ببرید. این نوع از ویزا به طبع، هزینه و صبر بالاتری را از شما طلب میکند و ممکن است تا ماهها صدور آن به طول بینجامد. هزینهای که برای گرفتن این نوع ویزا پرداخت میکنید برای کشورهای حوزهی شینگن به طور مثال، چیزی حدود 60 یورو است و مدت زمان اعتبار آن نیز بسته به مدت زمانی که تجارت شما در آن کشور به طول بینجامد، تعیین میشود و قطعا هزینهی آن نیز بالاتر میرود؛ برای گرفتن ویزای تجاری یک کشور، میتوانید با دریافت دعوتنامه از سمت شرکتی معتبر، این روند را سریعتر کنید و پا به خاک کشور مورد نظر خودتان بگذارید.
ویزای دانشجویی
برای گرفتن ویزای دانشجویی کمی شرایط فرق میکند و پیچیدهتر میشود. هر کشوری قوانین و مقررات خاص خودش را دنبال میکند و در این مورد باید دربارهی قوانین اخذ ویزای هر کشور بیشتر مطالعه کنید. چیزی که بدیهیست، شما برای گرفتن ویزای دانشجویی باید از سمت دانشگاهی در آن کشور، پذیرفته شده باشید و اجازهی تحصیل را دریافت کنید. یکی دیگر از مواردی که باید به آن توجه کنید این است که، برای پذیرفته شدن به صورت دانشجو در برخی از کشورها باید مامور سفارت را قانع کنید که بعد از تمام شدن ویزای تحصیلی خود به کشور مبدا باز خواهید گشت و خطری برای کشور مورد نظر نخواهید داشت. به طور کلی قبل از اقدام برای ویزای دانشجویی به خوبی قوانین و مقررات خاص کشور مورد نظر خود را مطالعه کرده و هیچ واوی را جای نیندازید. کشورهایی که این نوع ویزا را صادر میکنند ممکن است در برخی موارد بسیار سختگیرانه عمل کرده و کار را برای شما سخت و سختتر کنند. مدت زمان صدور این نوع از ویزا نیز ممکن است تا ماهها به طول بینجامد، پس بهتر است کاسهی صبر خود را بزرگ کنید.
ویزای کاری
نوع آخر ویزایی که بررسی میکنیم، ویزای کاری است که همچنان میتواند شامل قوانین متفاوتی از سوی هر کشوری باشد و نیاز به دقت شما در بررسی لیست قوانین و مقررات سفارت آن کشور دارد. به طور کلی برای گرفتن این ویزا نیز باید از قوانینی مثل داشتن پاسپورت، عدم سوءپیشینه و اطمینان از نیت خیر شما برای کار در کشور مورد نظر، پیروی کرد. هزینهی دریافت ویزای کار در هر کشوری بسته به سختگیری سفارت آن کشور متفاوت است، اما به به عنوان مثال برای گرفتن ویزای کاری کشور کانادا، مبلغ 240 دلار کانادا را برای هزینهی ویزا باید کنار بگذارید. این نوع از ویزا انواع مختلفی برای کارآموزان، نیروهای کاری فصلی، مرزی، دائمی و دستهبندیهای دیگری را شامل میشود که قوانین مختص به خودشان را دارند. اگر قصد کار کردن در کشور دیگری را دارید، حتما به این ویزا نیاز پیدا خواهید کرد و بهتر است با آشنایی از کاری که قرار است انجام دهید، بهترین نوع ویزای کاری را انتخاب و برای آن اقدام کنید.
در انتخاب نوع ویزا دقت کافی داشته باشید
در این متن تلاش کردیم به شما انواع ویزا و شرایط گرفتن ویزای آنلاین را آموزش دهیم، به طور کلی همانطور که دیدید، برای اخذ ویزای هر کشوری نیاز به رعایت یکسری از قوانین خاص آن کشور خواهید داشت و بهتر است قبل از اقدام برای گرفتن ویزا، این قوانین را به طور تمام و کمال از طریق سایت سفارت کشور مورد نظر، بررسی و مطالعه کنید. ابتدا ویزای مورد نظر خود را انتخاب کرده و سپس قوانین کشور را در رابطه با آن ویزا، مطالعه کنید. اگر خودتان نمیتوانید وقت کافی بگذارید حتما زا یک وکیل کمک بگیرید که اطلاعات کامل را در اختیار شما بگذارد. قطعا در این مسیر، هزینههای زیادی متحمل میشوید، پس بهتر است با مطالعه دقیق قوانین، از هدررفت هزینهها جلوگیری کنید.