کازابلانکا یکی از بزرگترین شهرهای مراکش است؛ شهری که دارای ۳ میلیون نفر جمعیت بوده و درواقع پایتخت تجاری شمال آفریقا بشمار میرود. این شهر لقب عروس شهرهای آفریقا را دارد و دلیلش هم زیبایی های بی نظیری این شهر است. در این شهر شما تلفیق مدرنیته و سنت را به خوبی و به زیبایی مشاهده میکنید. کازابلانکا از لحاظ جغرافیایی در کنار اقیانوس اطلس قرار گرفته است و از همین رو دارای جنبه های مهم اقتصادی است و بزرگترین بندر مصنوعی جهان به شمار می رود. این شهر میتواند گزینه خوبی برای سفر باشد در ادامه این شهر را به طور مفصل به شما معرفی خواهیم کرد.
تاریخ کازابلانکا
ریشههای کازابلانکا به قرون وسطا باز میگردد؛ زمانی که این سرزمین فلاتی مشرف به خط ساحلی با یک بندر کوچک بود و بعد از آن پایتخت یک کشور مستقل شد و در قرن ۷و۸ به تصرف اعراب درآمد. این منطقه در اوایل ۱۹۰۰ تحت استعمار فرانسه درآمد. در این دوره مدینه قدیمی کاملا دست نخورده باقی ماند. فرانسه شهری با خیابانهای پهن، میدانهای بزرگ و ساختمانهایی با سبک اروپایی را در خارج از دیوارهای مدینه بنا نهاد. درست مشابه شهر مراکش و قسمت ماقبل استعمار آن یعنی گولیز (Gueliz).
آب و هوای کازابلانکا
آب و هوای شهر کازابلانکا مدیترانه ای می باشد و اقیانوس اطلس تاثیر مهم و بسزایی در آب و هوای این شهر دارد . ماه اوت گرم ترین ماه سال آن با متوسط دمای ۲۳ درجه سانتی گراد (۷۳ درجه فارنهایت) و ماه ژانویه سرد ترین ماه سال با متوسط دمای ۱۳ درجه سانتیگراد (۵۵ درجه فارنهایت) می باشد؛ مرطوب ترین ماه نیز فوریه است که متوسط بارندگی آن ۷۰ میلی متر است و بهترین ماه برای شنا در دریا ماه اوت است، زمانی که درجه حرارت دریا ۲۳ درجه سانتیگراد (۷۳ درجه فارنهایت) میرسد و به طور کلی کازابلانکا در طول سال آب و هوایی معتدلی دارد.
جاذبه های گردشگری کازابلانکا
۱- مسجد حسن دوم (Hassan II Mosque)
در خط ساحلی، کمی بالاتر از بخش شمالی شهر قدیمی ، مسجد حسن دوم، رو به سوی شهر دارد. این مسجد که ساخت آن در سال ۱۹۹۳ پایان یافت، دومین مسجد بزرگ دنیا است. همچنین مناره های آن، با ۲۰۰ متر ارتفاع، بلندترین مناره های دنیا لقب دارند. محل قرارگیری این مسجد جایی در میان صخره های ساحلی روبروی اقیانوس است.
می خوای کل این سایت توی جیبت باشه؟ توی اپلیکیشن آموزشی چرب زبان، هرررر زبانی رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! در کمترین زمان زبان مدنظرتو مثل بلبل حرف بزن!
۲- مدینه شهر قدیمی (Medina)
مدینا درواقع نبض زندگی در کازابلانکا است؛ منطقهای قدیمی با کوچههایی هزارتویی که در آن هزاران تاجر کالاهای خود را به مردم و مغازهداران عرضه میکنند. اهالی آنجا صنایع دستی خود را در کنار مغازههای سنتی، قصابی، نانوایی و شمعسازی برپا کردهاند. این مجموعهها، فضاهایی را ایجاد میکنند که شما را به کازابلانکای اصیل و کهن میبرد، جایی که نبض زندگی کازابلانکایی به شدت احساس میشود.
حتما دانلود کنید: کتابچه انگلیسی در سفر (PDF)
۳- جایگاه محمد پنجم (Place Mohamed V)
قصر باشکوه محمد پنجم به عنوان قصر مرکزی کازابلانکا به شمار میآید. این محوطه، جایگاه بسیاری از ساختمانهای اداری کازابلانکا از جمله ساختمان پست مرکزی، کاخ دادگستری، کنسول فرانسه و همچنین بانک اصلی مراکش است. این محوطه دارای یک فواره مرکزی و باغهایی رؤیایی است. این باغ برای محلیها یکی از تفرجگاه های اصلی شهر به حساب میآید.
۴- کورنیش (Corniche)
کورنیش، محلهای ساحلی در کنار بخش غربی مسجد حسن دوم است که از چند سال پیش به یکی از قطبهای گردشگری در کازابلانکا تبدیل شده است. اطراف این محله ساحلی مملو از هتلها و رستورانهای لوکس است. همینطور ساحل عمومی این محله، ساحلی مناسب برای تماشای غروب و طلوع آفتاب، شنا کردن، حمام آفتاب گرفتن و قدم زدن بر روی شنهای ساحلی است.
۵- کلیسای سکرهکر (Cathedral du Sacre Coeur)
این کلیسای خیره کننده در دهه ۱۹۳۰ ساخته شد و تلفیقی از سبک معماری اروپایی و مراکشی را به نمایش میگذارد.
۶- بازار مرکزی (Central Market)
دیدار از بازار مرکزی کازابلانکا برای گردشگرانی که میخواهند لذت زندگی کازابلانکایی را بچشند یک ضرورت به حساب میآید. درست در مرکز شهر، جایی است که محلیها برای خرید و فروش در آنجا گرد هم میآیند. اینجا مکانی فوق العاده برای عکاسانی است که دوست دارند لحظاتی از زندگی مردم بومی را ثبت کنند. در این بازار همه چیز از ظروف پلاستیکی تا پاپوشهای معروف مراکشی پیدا میشود.
۷- پارک اتحادیه عرب (Park De La Lique Arabe)
در جنوب میدان محمد پنجم پارکی قدیمی که قدمت آن به سال ۱۹۱۸ برمیگردد مشاهده می شود. از میان این پارک خیابانی رد شده است که اطراف آن را نخل های زیبایی پوشانده اند. این مکان بسیار مناسب پیاده روی و بازی کردن است.
۸- کلیسای نوتردام (Notre Dame de Lourdes)
این کلیسا که تنها کلیسای فعال شهر است در سال ۱۹۵۴ ساخته شده است و خیلی قدیمی محسوب نمی شود. این کلیسا شیشه هایی نقاشی شده و رنگارنگ دارد و همین موضوع باعث توجه عموم مردم به آن شده است.
توریستی ترین شهرهای جهان در همه قاره ها (قبل و بعد از کرونا)
فرهنگ مردم کازابلانکا
بسیاری از فرهنگ و آداب و رسوم ، قوانین و روش های موجود در اسلام تاثیری چشمگیر بر مردم و فرهنگ کشور مراکش گذاشته است چرا که دین رسمی این کشور محسوب میشود ، پیروی از اصول اسلام منجر به استحکام زیربنای خانواده در اینجا شده است که به طبع آن فرزندان موظف می باشند پدر و مادر سالخورده خود مراقبت کنند .
این کشور جامعه و فرهنگ مرد سالاری دارد اما دولت تلاش کرده حقوق زنان و کودکان را بیشتر مورد توجه قرار بدهد؛ وقتی شما در کازابلانکا با مردم مراکش آشنا و دوست میشوید ، اولین موضوعی که راجع به آن حرف می زنند قطعا مقوله غذا است . بعد از چشیدن غذاهایی نظیر پاستیلا (Pastila) ، تجاین (Tajine)، کوسکوس (Couscous) قادر نخواهید بود غذای مراکشی را با کلمات توصیف نمایید و به همه معرفی و تعریف خواهید کرد؛ پخت کافی و محتویات زیاد آن به خصوص ادویه های متنوع و خاص مراکشی قطعا شما گردشگران مراکش را جذب خود خواهد کرد .
بسیاری از مردم پیش از آغاز ماه رمضان شروع به روزه داری می کنند تا خود را به لحاظ جسمی ، فکری و روحی آماده پذیرایی از این ماه مبارک کنند و اهمیت خاصی برایشان دارد؛ زمانی که ماه مبارک رمضان آغاز می شود ، آهنگ زندگی تغییر پیدا می کند و سرعت فعالیت های اقتصادی روزانه کمتر میشود.
سوغات کازابلانکا
۱- در طول سفرتان به کازابلانکا، در همه فروشگاههای سوغات و بازارچهها، انواع محصولات سفالی و سرامیکی را خواهید دید که تنوع زیادی دارند و در تمام جاهای دیدنی کازابلانکا یافت میشوند. کاسه، بشقاب، فنجان، وسایل دکوری و سایر محصولات سرامیکی با طرحها و رنگهای مختلف در غرفههای فروش صنایع دستی، توجه هر بینندهای را جلب میکنند.
۲- لباسهای سنتی مراکشی تنوع زیادی دارند از جلبابهای ساده گرفته تا لباسهای فاخر و رنگارنگ. بسیاری از لباسها، کار دست هستند و قیمتهای مناسبی دارند.
۳- در کازابلانکا و سایر شهرهای مراکش، بازارچهها و کارگاههای زیادی وجود دارند که محصولات دستدوز چرمی را با قیمتهای مناسب، عرضه میکنند بنابراین شما میتوانید محصولات چرمی با کیفیت را بخرید.
۴- یکی از سوغاتیهای جذابی که در کازابلانکا میتوانید تهیه کنید، لوسترها یا فانوسهای دستساز مراکشی هستند که حال و هوای دیگری به منازل شما میدهند.
۵- کیفیت ادویهها و خشکبار مراکش از بسیاری از نقاط دنیا بیشتر است. بنابراین اگر اهل استفاده از ادویههای خاص هستید، حتما این سوغات را در نظر داشته باشید.
حتما بخوانید: به عنوان یک توریست در اروپا این ۱۵ کار را هرگز انجام ندهید!
معروف ترین غذاهای کازابلانکا
۱- تاگینه (Tagine)
این غذا در ظرفی سفالی با درب مخروطی شکل پخته می شود. مواد تشکیل دهنده ی این غذا گوشت گاو، گوشت بره، مرغ و سبزیجات می باشد.
۲- ماهی چرمولا (Fish chermoula)
این غذا ترکیبی از سبزیجات و ادویه جات می باشد که با ماهی بریان، ماهی کبابی و غذاهای دریایی سرو می شود. هنگام خوردن این ماهی چرمولا می توانید طعم پیاز، گشنیز، فلفل قرمز یا زعفران را کاملا احساس کنید.
۳- ماکودا (Makouda)
ماکودا در دسته غذاهای سرخ شده ی کشور مراکش قرار دارد. توپ هایی از سیب زمینی که کاملا در روغن سرخ می شوند. این توپ های سیب زمینی را در سس تند می ریزند و برای سرو تحویل شما می دهند.
۴- حریرا (Harira)
یک نوع عدسی که در کشور مراکش طرفداران زیادی دارد، حریرا است. این غذا را معمولا در ماه رمضان به عنوان پیش غذا برای باز کردن روزه خود سرو می کنند.
۵- باستیلا (bastilla)
چیکن باستیلا یکی از معروف ترین غذاهای سنتی کشور مراکش می باشد که بسیار شبیه به کیک گوشت بوده و در دستور پخت سنتی این غذا از گوشت کبوتر ها استفاده می شود، اما در حال حاضر مردم مراکش اغلب از گوشت مرغ برای پختن باستیلا استفاده می کنند به همین جهت نیز این غذا به چیکن باستیلا (Chicken Bastilla) نیز معروف است.
ویدیوی جذاب از کازابلانکا
حرف آخر
با توجه به اینکه مراکش کشوری مسلمان است بنابراین به آداب آن ها احترام بگذارید، لباس های خیلی باز در این شهر مناسب نیست. این شهر سرشار از زندگی و رنگ هاست از سفر خود لذت ببرید و با فرهنگ مردم کازابلانکا سازگار شوید برای مثال شما میتوانید از حمام های قدیمی استفاده کنید، چای مراکشی بنوشید و از موسیقی مراکشی لذت ببرید.