ارمنستان

راهنمای سفر به ارمنستان، هزینه، جاذبه ها، غذاها و نکات سفر

گاما

کشور ارمنستان از لحاظ جغرافیایی در مرز میان آسیا و اروپا یعنی بین دریای خزر و دریای سیاه واقع شده است. این کشور از شمال با گرجستان، از شرق با جمهوری آذربایجان، از غرب با ترکیه و از جنوب با ایران و نخجوان هم‌ مرز است. از آنجایی که این کشور با ایران هم مرز است راه های سفر کردن به آن بسیار آسان است، شما میتوانید با اتوبوس و یا اتمبیل شخصی به این کشور سفر کنید. قدمت تاریخی این کشور و طبیعت زیبای آن موجب جذب گردشگران زیادی به خصوص ایرانیان شده است. در این مقاله هر آن چیزی که باید در سفر به ارمنستان بدانید ذکر شده است. جاذبه های گردشگری، هزینه های سفر شما و فرهنگ مردم ارمنستان را به طور جامع شرح دادیم.

word image 237

بهترین زمان سفر به ارمنستان

آب و هوای ارمنستان در ماه های آوریل تا اکتبر گرم ترین ماه این کشور به شمار می رود که از میان این ماه ها ، ماه های ژوئیه ، اوت و سپتامبر گرم ترین ماه های ارمنستان می باشد در صورتی که در ماه ژوئیه و اوت دمای هوا به ۴۰ درجه سانتی گراد هم می رسد.در فصل زمستان که ماه های ژانویه ، فوریه و ومارس ، و پاییز که ماه های اکتبر ، نوامبر و دسامبر می باشد سردترین ماه های ارمنستان به حساب می آید. از نظر گردشگران تابستان بهترین فصل سفر به ارمنستان می باشد.

به عنوان توریست هرگز این ۱۵ کار را در کشورهای اروپایی انجام ندهید

ویزای توریستی ارمنستان

شهروندان ایرانی جهت ورود به کشور ارمنستان نیازی به اخذ ویزا ندارند، در نتیجه جهت ورود به کشور ارمنستان مدارک خاصی نیاز نیست. شما با در دست داشتن پاسپورت خود برای مدت ۹۰ روز اجازه حضور در کشور ارمنستان را خواهید داشت. ویزای توریستی ارمنستان در بدو ورود به این کشور، در پایانه‌های مرزی زمینی و هوایی صادر می شود و سایر ویزاها توسط سفارت ارمنستان در تهران صادر می‌شوند.

word image 238

جاذبه های گردشگری ارمنستان

۱- منطقه حفاظت شده شیکاهوغ (Shikahogh)

word image 239

منطقه حفاظت‌ شده شیکاهوغ دومین ذخیره جنگلی کشور ارمنستان است که بسیار دیدنی و زیباست. بخش های زیادی از این جنگل تا به امروز دست خوش تغییرات انسانی قرار گرفته است و در حال حاضر این منطقه حفاظت شده تبدیل به محل نگه داری حیوانات بومی از قبیل لئوپوردها (نژاد خاصی از پلنگ)، خرس ها، بز های وحشی و گوزن ها شده است و برآورد می شود که در این مکان حدود ۱۱۰۰ گونه از گیاهان مختلف نگه داری می شود که در نوع خود کم نظیر است.

 


English

می خوای کل این سایت توی جیبت باشه؟ توی اپلیکیشن آموزشی چرب زبان، هرررر زبانی رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! در کمترین زمان زبان مدنظرتو مثل بلبل حرف بزن!


 

۲- دریاچه زیبای سوان (Sevan)

word image 240

دریاچه سوان بزرگترین دریاچه این کشور و بزرگ ترین پهنه آبی در سرزمین های قفقاز می باشد که ۶/۱ درصد از وسعت کل ارمنستان را شامل می شود. این دریاچه وسیع از ۲۸ رودخانه و جریان های آبی مختلف تغذیه می گردد. دریاچه سوان توسط چندین صومعه و کوه های مرتفع احاطه شده که از مهم ترین آن ها می توان به صومعه سواناوانک (Sevanavank) و کوه آرارات (بلند ترین کوه ارمنستان و نماد ملی این کشور) اشاره کرد.

۳-پارک ملی دیلیجان (Dilijan)

word image 241

این پارک در سال ۲۰۰۲ تاسیس شد و به چشمه های آب معدنی خود شهرت یافت. در اطراف این پارک همانند دریاچه سوان صومعه های قدیمی زیادی وجود دارد مانند: صومعه حجارتان، خویشاوکان، جهوت پن، ماتوساوانک و کلیسای اکنابات. رود های آگزستو و گتیک در اطراف این پارک زیبا در جریان هستند.

۴- صومعه تاتو (Tatev)

word image 242

صومعه تاتو بنایی مذهبی است که بر فراز دره عمیق و صخره ای جرج قرار دارد. این صومعه موقعیت مکانی بی نظیری دارد در گذشته علاوه بر محل زندگی راهبان مسیحی به عنوان دژ دفاعی نیز استفاده می شد چون چرا دو طرف صومعه مشرف به پرتگاه است و دور تا دور آن حصار سنگی کشیده شده است.

۵- معبد گارنی(Garni Temple)

word image 243

این معبد در منطقه خوش و آب و هوای استان کوتایک واقع دارد به همین دلیل همیشه به عنوان ییلاق و شکارگاه شاهان ارمنستان استفاده میشد. معبد گارنی نمونه ی بی نظیر از معماری و فرهنگ هلنی در ارمنستان است که میراث اشکانیان در زمان حضورشان در فلات ایران است. قرار گیری معبد در کنار دره ی رود آزات (Azat River) و در میان رشته کوه گقام (Gyeghama lernasheghta) و کوه ویولن (violin) باعث جذب طبیعت گردان و گردشگران بسیاری به روستای کویتاک شده است.

۶- کاسکاد ایروان (Yerevan Cascade)

word image 244

کاسکاد ایروان در واقع یک نوع معماری نمادین در شهر ایروان است که کار ساخت آن تا سال ۱۹۸۰ میلادی به مدت ۹ سال طول کشید. این بنای پله ای را می توان یک نمایشگاه دو منظوره از هنر و معماری دانست. با رسیدن به بالای پله ها می توانید نمای بسیار زیبایی از شهر ایروان داشته باشید. کل ارتفاع کاسکاد ۱۱۸ متر است و مرکز شهر ایروان را به پارک هافتناک (Haghtanak) و خیابان مانیومنت (Monument) پیوند می‌دهد. به جز منظره زیبای این پله ها موزه کافسجیان (Cafesjian) در این مجموعه قرار دارد.

۷- صومعه نوراوانک (Noravank)

word image 245

نواراوانک در سده سیزدهم میلادی ساخته شد و در فاصله ۱۲۲ کیلومتری شهر ایروان در دره آماغو، در نزدیکی شهر بغگنادزور (Yeghegnadzor) واقع شده است. نام نوراوانک در زبان ارمنی به معنی «صومعهٔ نو» است. در این مکان کلیسای آستواتساتین (به معنی الهه مقدس) قرار دارد که این کلیسا از تمام نقاط صومعه قابل رویت است.

۸- کلیسای گغارت (Geghard Monastery)

word image 246

کلیسای گغارت به معنی سرنیزه میباشدکه در۳۵ کیلومتری جنوب شرقی ایروان ساحل شرقی رودخانه ازاد واقع شده دردره تاریخی گغارت قرار گرفته است. گغارت یک نوع نیزه می باشد که یک پایه چوبی دارد که بر سر ان یک آهن تیز تخت قرار گرفته است این نیزه برمیگردد به زمانی که حضرت مسیح را به صلیب کشیده بودند وبا فرو کردن این نیزه در بدن ایشان می خواستند مطئن باشند که حضرت مسیح جان سپرده است وبه همین دلیل این نیزه برای مسیحیان مقدس شناخته شده است وتاتوس اراکیال این نیزه را در اواسط قرن سیزدهم به ایری وانک نام قدیم گغارت می اورد واز آن پس به این نام معروف می گردد.

۹- پارک عشاق ایروان (Lovers Park)

word image 247

پارک دنج و سرسبز عشاق در ایروان از مناطق قدیمی این شهر است و قدمت آن شاید به قرن ۱۸ام باز می گردد، در آن زمان این منطقه باغی سبز و خوش آب و هوا با نام کوزرن بوده و مساحتی نزدیک به ۲٫۵ هکتار داشته و بعد از گذشت سال‌ها و بازسازی کلی به شکل امروزی در آمده است. پارک در سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸ به طور کامل بازسازی شده و طراحی آن را معماری فرانسوی انجام داده که علاقه زیادی به سبک باغ‌های چینی و شرقی داشته است و اکنون نمونه‌هایی از باغ چینی را در بخش‌هایی از این پارک زیبا خواهید دید.

 ۱۰- قلعه تاریخی آمبرد (Amberd Fortress)

word image 248

در استان آراگاتسوتن کشور ارمنستان بناهای قدیمی بسیاری را میتوان یافت که در طبیعت بکر و زیبای این منطقه جای گرفته است.قلعه تاریخی آمبرد سرشناس ترین بنای روستای بیورکان (Byurakan) می باشد که در ارتفاع ۲۳۰۰ متری از سطح دریا بر روی تپه ایی واقع شده است. این دژ کهنسال در سده هفتم میلادی ساخته و در سال ۱۲۳۶ توسط قوم مغول به هنگام فتح ارمنستان ویران شد. قلعه آمبرد در میان قلمرو های ارتش ارمنستان قرار داشت و یکی از پایگاه های مهم نیرو های جنگی این کشور محسوب می شد.

معروف ترین غذاهای ارمنستان

۱- خوروواتس (Khorovats)

word image 249

کباب خوروواتس را می توان محبوب ترین غذای ارمنستان دانست که در گردهمایی ها، رستوران ها و آشپرخانه های بیرون بر (کترینگ) یافت می شود. برای طبخ این غذا از گوشت و دنده گاو، خوک و بره استفاده می شود که پس از به سیخ کشیدن، آن را بر روی آتش کباب می کنند و ادویه های مخصوصی بر رو آن میریزند.

۲- خوراک گوشت با سس انار (Veal in Pomegranate Sauce)

word image 250

گوشت گوسفند تازه به همراه برخی مخلفات نظیر قارچ، هویج و سیب‌زمینی پخته می‌شود تا بعد به همراه سس انار سرو شود . این غذا طعم ملس و رنگ زیبایی دارد و جزو غذاهای خاص منوهای رستوران‌های ارمنستان به حساب می‌آید.

۳- گاتا (Gata)

word image 251

گاتا یکی از شیرینی‌های سنتی آشپزخانه ارمنی است که در این کشور بسیار رایج بوده و به روش‌های مختلفی تهیه می‌شود. بسیاری از بانوان خانه‌دار و سرآشپزهای حرفه‌ای در مناسبت‌های خاص تهیه کرده و در کنار باقلوا سرو می‌کنند. حتی در برخی موارد از این شیرینی با نام «زندانی قفقاز» نیز یاد شده است.

۴- قاپاما (Ghapama)

word image 252

ظاهر این غذا کمی شبیه به دلمه کدو تنبل است و برای طبخ آن کافیست داخل کدو تنبل را خالی کرده و با موادی مانند برنج پخته شده همچنین ترکیب میوه های خشک شده از قبیل خرما، بادام، زرد آلو، ذغال اخته، کشمش و آلو بخارا پر نمایید. در آخر کدوتنبل را درون قابلمه  پر شده از آب قرار می دهند و روی شعله ملایم می گذارند تا پس از چند ساعت پخته شود.

۵- هاریسا (Harissa)

word image 253

این غذا در واقع یک نوع حلیم غلیظ مرغ است که در مراسمات و مناسبت های مختلف طبخ می شود.این غذا نخستین بار در دره آرارات پخته شده است و برای پخت آن باید آرد گندم را به همراه گوشت مرغ یا بره (ترجیحاً پرچرب) در آب قرار دهید و برای مدت طولانی روی شعله ملایم اجاق بگذارید.

۶- خاشلاما (Khashlama)

word image 254

خاشلاما یکی از قدیمی ترین و شناخته شده ترین غذاهای ارمنی است که می توان آن را سوپی غلیط با مقداری مایعات، گوشت و سبزیجات توصیف کرد. گفته می شود نام خاشلاما از کلمه هاشل (Hashel) به معنی تکه گوشت پخته شده گرفته شده است.

فرهنگ مردم ارمنستان

۱- مردم ارمنستان، تأکید فراوانی بر مهمان‌نوازی و دست و دل بازی دارند. کودکان در مرکز توجه خانواده هستند؛ اما بعد از دوران بلوغ از آن‌ها انتظار می‎رود تا مسئولیت‌هایی را برعهده بگیرند.

۲- خانم‌های ارمنی لباس بلندی به نام «ارخالق» (Arkhaluk) به تن می‌کردند که دامن آن به زیبایی گلدوزی شده و دور کمرش با کمربند یا پارچه‌ی ابریشمی پوشانده می‌شد.

۳- لباس سنتی آقایان از پیراهنی ابریشمی با یقه‌ای کوتاه تشکیل می‎شد و ارخالق ابریشمی‌شان که دکمه‌های کوچکی داشت را بر روی پیراهن می‌پوشیدند که کمربندی باریک با سگکی بزرگ را دربرمی‌گرفت.

۴- ارمنی ها انتظار دارند مهمانشان تمام غذاها را تست کند و این را نوعی احترام به خود می دانند؛ توجه مردم ارمنستان به غذا به حدی است که معمولا هیچ مباحثه ای را با شکم خالی شروع نمی کنند و جشنواره‌های زیادی نیز در رابطه با موضوع غذا دارند.

۵- در ارمنستان، مردها اکثر با دست دادن به یکدیگر، احوالپرسی می‌کنند و اگر طرفین با هم رابطه نزدیکی داشته باشند صورت طرف مقابل را یک‌بار می‌بوسند.

۶- زنان ارمنی معمولا یکدیگر را در آغوش گرفته و صورت هم را یک‌بار می‌بوسند. حتی اگر زنان برای بار اول با هم ملاقات کنند نیز زنان خیلی سنتی معولا صورت طرف مقابل را می‌بوسند.

۷- در مورد احوالپرسی بین زنان و مردان در این کشور باید بدانید که طبق رسم و همینطور در مناطق روستایی، زنان باید صبر کنند تا مرد دست خود را برای احوالپرسی دراز کند.

حتما دانلود کنید: دانلود کتاب PDF انگلیسی در سفر

جشن ها و فستیوال های ارمنستان

۱- فستیوال دلمه

word image 255

هدف از این فستیوال توسعه و شناساندن فرهنگ و غذاهای سنتی ارمنستان به عنوان یکی از سرمایه های ملی ارمنستان می‌باشد . این نوع دلمه با گوشت خرد شده پخته می‌شود که در میان برگ انگور پیچیده شده و البته به انواع مختلفی در شهرها و روستاهای ارمنستان پخته می ‌شود. روز ۲۰ ماه مه هر سال در روستایی به نام Hnaberd چندین نوع دلمه پخته می ‌شود و میهمانان این فرصت را دارند تا مزه‌ های لذیذ را امتحان کنند.  این فستیوال محدود به خوردن دلمه نیست و بازی ‌ها محلی، رقص و موسیقی، فروش صنایع دستی و چندین برنامه دیگر نیز در کنار آن برگزار می ‌شود.

۲- فستیوال شاه توت Syunik

word image 256

پارک منطقه ای گوریس روز ۷ ژوئیه هر سال جشنواره شاه توت را برگزار می کند که یکی از فستیوال های ارمنستان است. این جشنواره با هدف تبدیل شدن گوریس به مقصد توریستی، جذاب و تقویت زندگی اجتماعی و اقتصادی منطقه برگذار می شود.. این جشن همراه با موسیقی سنتی ارمنی و رقص ساکنان محلی است. این جشنواره که در اولین شنبه ماه جولای برگزار می شود، به صورت رایگان پذیرای مهمانان خود می باشد.

۳- فستیوال وارداور(Vardavar Festival of Armenia)

word image 257

در روز ۸ ماه ژوئیه هر سال در سراسر کشور یکی از شهورترین فستیوال های ارمنستان برگذار می شود که وارداور نام دارد. نام آن به ارمنی دو معنی دارد یکی به معنی آب پاشید نو دیگری شکفته شدن گل سرخ است. طبق گفته افسانه های محلی Astghik با پاشیدن آب عشق را در سراسر کشور گسترش می دهد و به کمک آن عشق به مبارزه همیشگی خود با شیطان ادامه خواهند داد. برنامه های این جشن عبارتند از: مراسم کلیسا، نمایش های شگفت انگیز گروه های رقص و ترانه های فولک، بازی های ملی سنتی، غرفه های موضوعی آب پاشی، نمایش سنت های مناطق مختلف، غذاهای تشریفاتی و آثار هنری.

۴- جشنواره رنگ ایروان (Yerevan Color Festival)

word image 258

یکی دیگر از فعالیت های عجیب و غریب در عین حال بامزه ای که می توانید در فستیوال های ارمنستان تجربه کنید، جشنواره رنگ است. که اواسط ماه ژوئیه برگزار می شود و البته تاریخ آن متفاوت است. این رویداد صبح زود آغاز می شود. عده ای ورزشکار با انرژی جمعیت را گرم و آماداه ۵ کیلومتر دویدن می کنند. آن ها در طول مسیر رنگ های بی ضرر را روی یکدیگر می پاشند و تماما رنگی به خانه بازمی گردند. به سه آقا و سه خانمی که اول از خط پایان عبور کنند جایزه مخصوصی داده خواهد شد.

۵- جشن سنت سرکیس

word image 259

جشن سنت سرکیس (St. Sargis) یک مراسم مذهبی دوست‌داشتنی و مشهور بین جوانان کشور ارمنستان به شمار می‌رود و ۶٣ روز قبل از جشن عید پاک برگزار می‌شود که در محدوده ١٨ ژانویه و ٢٣ فوریه قرار می‌گیرد. در شب این مراسم، جوان‌ها پای‌ شور می‌خورند و هیچ آبی نمی‌نوشند تا خواب ببینند. آنها معتقدند که سنت سرکیس، سرنوشت‌شان را تعیین می‌کند و کسی که در عالم خواب به آنها آب دهد، همسر آینده‌شان خواهد بود. علاوه‌براین، مردم یک بشقاب آرد بیرون خانه‌هایشان می‌گذارند تا لحظه اسب‌سواری سنت سرکیس را ثبت کنند.

کدام کشورها برای ایرانیها ویزا نمی خواهند (آپدیت ۲۰۲۱)

هزینه سفر به ارمنستان

۱- هزینه اقامت و هتل

  • هتل ارزان برای ۱ نفر و به ازای ۱ شب: بین ۳۰۰۰ تا ۳۰.۰۰۰ درام
  • هتل متوسط برای ۱ نفر و به ازای ۱ شب: بین ۱۲.۰۰۰ تا ۷۰.۰۰۰ درام
  • هتل لوکس برای ۱ نفر و به ازای ۱ شب: بین ۲۰.۰۰۰ تا ۱۵۰.۰۰۰ درام
  • هاستل به ازای ۱ شب: ۲۰۰۰ تا ۵۵.۰۰۰ درام
  • آپارتمان به ازای ۱ شب: ۶۰۰۰ تا ۲۷.۰۰۰ درام

۲- هزینه غذا و رستوران

  • فست فودهای زنجیره‌ای مثل مک دونالد: ۳۰۰۰ درام
  • رستوران‌های گران قیمت: ۱۰.۰۰۰ درام به بالا
  • رستوران‌های معمولی: ۵۰۰۰ تا ۸۰۰۰ درام
  • رستوران‌های ارزان قیمت: ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ درام

۳- هزینه حمل و نقل

  • هزینه تاکسی در این کشور ارزان است. شما برای هر کیلومتر باید ۱۰۰ درام بپردازید.
  • هزینه اتوبوس ۱۰۰ درام است. اتوبوسها از ساعت ۶ صبح تا ۱۲ شب فعال هستند.
  • مترو ایروان فقط یک مسیر شمالی جنوبی دارد. هزینه بلیط یک سفره ۵۰ درام است.
  • مینی بوس های ارمنستان برای هر نفر ۱۰۰ درام کرایه نقدی می گیرند.
  • هزینه اتوبوس برقی ۵۰ درام است.

سفر به ارمنستان در دوران کرونا

از ۱۲ ژانویه ۲۰۲۱ تمام محدودیت‌های ورود و خروجِ مرزی به ارمنستان برداشته شده است و شهرواندان ارمنی و غیرارمنی به شرط رعایت پروتکل‌ها می‌توانند وارد کشور شوند. به علاوه، قانون انجام آزمایش PCR در ارمنستان و قرنطینه فردی هم برداشته شده است. البته مسافران باید در ورود به ارمنستان برگه آزمایش PCR خود را که نتیجه آن منفی است و حداکثر ۷۲ ساعت قبل از تاریخ ورود انجام شده، ارائه دهند. برگه آزمایش باید به زبان انگلیسی، ارمنی یا روسی باشد و نام، نام‌‌خانوادگی، تاریخ تولد و شماره گذرنامه فرد در آن نوشته شده باشد. آزمایش باید روی سربرگ رسمی آزمایشگاه چاپ شود که اطلاعات آزمایشگاه را دارد و ریاست آزمایشگاه آن را امضا و مهر کند.

نکات تکمیلی

  • تعدادی از کلمات کلیدی کاربردی زبان ارمنی را یاد بگیرید.
  • زمانی که به عنوان مسافر به کشوری وارد می شوید باید به تمام قوانین احترام بگذارید. بروز جرم و خشونت در ایروان از خیلی از کشور های غربی کمتر است. به همین دلیل وقوع جرم برای خارجی‌ها هم به‌ندرت اتفاق می‌افتد.
  • همیشه مقداری ارز به همراه داشته باشید.
  • از همراه داشتن هر گونه داروی کدئین دار به این کشور خودداری نمایید، چون این گونه داروها در این کشور مخدر محسوب می شوند.
  • سعی کنید وقتی وارد ارمنستان شدید اقدام به تهیه سیم کارت نمایید زیرا هزینه رومینگ بالایی بابت سیم کارت های ایران در این کشور باید بپردازید.
  • قبل از اقدام به سفر با خودروی شخص حتما نکات سفر و قوانین را مطالعه کنید.

دانلود ۱۰۰ درس آموزش زبان ارمنی همراه با pdf (مشابه پیمزلر و رایگان)

ویدیویی جذاب از سفر به ارمنستان (ایروان)

 

زبانمهر

حتما بخوانید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست