استانبول

راهنمای سفر به استانبول: بهترین بازارها، سوغات و همه نکات مهم

گاما

استانبول (به ترکی استانبولی: İstanbul) یا قسطنطنیه ( کنستانتینیا) بزرگ‌ترین شهر کشور ترکیه و مرکز فرهنگی و اقتصادی آن است. این شهر در کنار تنگه بسفر و دریای مرمره قرار دارد. تنگهٔ بسفر دو قارهٔ آسیا و اروپا را از یکدیگر جدا می‌کند و استانبول تنها شهر بزرگ جهان است که در دو قاره قرار دارد. بندر طبیعی شاخ طلایی یا خلیج در این شهر واقع است.

استانبول، بزرگ‌ترین شهر ترکیه، یکی از محبوب‌ترین مقصدهای گردشگری دنیا است. نزدیکی ترکیه به ایران و تشابه فرهنگ‌ها باعث شده که این شهر یکی از محبوب‌ترین مقصدهای گردشگری خارجی برای ایرانیان باشد. جالب است بدانید که شهرهای تبریز و اصفهان در ایران با استانبول خواهرخوانده هستند.

ویژگیهای کلی ترکیه

بهترین زمان سفر به استانبول

  • بهترین زمان سفر به استانبول فصل بهار است. چرا که از میزان بارش های فصلی کم شده و هوا طراوت خاصی را به خود می گیرد.
  • فصل تابستان به دلیل تعطیلی مدارس و داشتن فراغت بیشتر توسط مردم این شهر بسیار شلوغ می شود و همینطور شرایط جوی ترکیه هم به نسبت دیگر فصل های سال بسیار گرمتر می شود.
  • در فصل پاییز از قیمت تورهای مربوط به این شهر مبلغ زیادی کاسته می شود و همینطور شرایط جوی بسیارمناسبی هم نیز فراهم در شهر استانبول بنابراین بعد از فصل بهار پاییز بهترین زمان برای سفر به استانبول می باشد.
  • اگر که قصدتان از سفر به شهر استانبول گشت و گذار و تفریح در مناطق توریستی آن است سعی کنید برنامه سفرتان در فصل زمستان نباشد، اما این فصل برای خرید بسیار مناسب است.

۱۰۰ عبارت پرکاربرد زبان ترکی استانبولی در سفر +دانلود pdf

هزینه های سفر استانبول

۱- هزینه دریافت پاسپورت و عوارض

صدور پاسپورت هزینه‌های متفاوتی دارد که در نهایت به حدود ۱۴۲ هزار تومان می‌رسد. اما اگر پاسپورت‌تان منقضی شده یا نیاز به تعویض دارد هم، باید همین میزان هزینه کنید.

عوارض خروج از کشور(سال۱۳۹۹) برای سفر اول ۲۶۴ هزار تومان در نظر گرفته شده است و برای سفر دوم این هزینه ۵۰% درصد اضافه می‌شود و در واقع به مبلغ ۳۹۶ هزارتومان می‌رسد. همچنین هزینه عوارض خروج از کشور برای سفرهای سوم و بیشتر از آن نسبت به سفر اول ۱۰۰% درصد افزایش می‌یابد و به مبلغ ۵۲۸ هزارتومان می‌رسد.

 


English

می خوای کل این سایت توی جیبت باشه؟ توی اپلیکیشن آموزشی چرب زبان، هرررر زبانی رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! در کمترین زمان زبان مدنظرتو مثل بلبل حرف بزن!


 

۲- هزینه سفر به استانبول

  • بلیط هواپیما استانبول از حدود ۷۰۰ هزار تومان شروع می‌شود و به بیش از ۳ میلیون تومان می‌رسد. قیمت ۳ میلیون تومان مربوط به پروازهای خارجی از تهران به مقصد استانبول است. بنابراین قیمت بلیط هواپیما از تهران به استانبول رفت و برگشت، حداقل حدود ۱ و نیم میلیون تا ۲ میلیون تومان تمام خواهد شد.
  • برای سفر زمینی به استانبول، می‌توانید با خرید بلیط اتوبوس به استانبول بروید. قیمت بلیط زمینی استانبول (بلیط اتوبوس)، در حدود ۱۶۰ هزار تومان است.
  • شیوه دیگر برای سفر زمینی به استانبول این است که از تهران تا مرز وان ترکیه بروید. پس از عبور از مرز، از وان تا آنکارا را با ون‌های مخصوص طی می‌کنید. و در نهایت از آنکارا تا استانبول را با قطار می‌روید. هزینه‌ای که ون‌ها برای هر نفر دریافت می‌کنند حدود ۵۰ هزار تومان (۲۵ لیر) است. و بلیط قطار آنکارا تا استانبول بین ۱۴۰ تا ۲۰۰ هزار تومان (۷۰ تا ۱۰۰ لیر) است.

هزینه اقامت

  • هزینه رزرو یک اتاق دوتخته در یک هتل ۲ ستاره در استانبول بین ۳۰۰ هزار تومان تا ۱ میلیون تومان است.
  • هزینه رزرو یک اتاق دوتخته در یک هتل ۳ ستاره در استانبول بین ۳۶۰ هزار تومان تا ۲ و نیم میلیون تومان تعیین شده است.
  • هزینه رزرو یک اتاق دوتخته در یک هتل ۴ ستاره در استانبول بین ۴۰۰ هزار تومان تا ۴ میلیون تومان تخمین زده می‌شود.
  • هزینه رزرو یک اتاق دوتخته در یک هتل ۵ ستاره در استانبول بین ۵۰۰ هزار تومان تا ۷ میلیون تومان خواهد بود.

هزینه غذا و رستوران

از آنجایی که تعداد رستوران‌های استانبول زیاد است، می‌توانید رستوران‌های ارزان قیمت متعددی در این شهر بیابید. قیمت هر وعده غذا در رستوران‌های ارزان استانبول بین ۱۵ تا ۳۰ لیر است. برای رستوران‌های زنجیره‌ای هم همین حدود می‌توانید هزینه کنید.

اما اگر کمی بیشتر هزینه کنید، می‌توانید به رستوران‌های متوسط استانبول بروید. قیمت هر وعده غذا در این رستوران‌ها بین ۳۰ تا ۶۰ لیراست.

رستوران‌های لوکس با فضای زیباتر و غذاهای لذیذتر، طبیعتاً هزینه بیشتری هم دارند. شاید دقیق نتوان گفت اما به طور حدودی باید برای هر وعده غذا در این رستوران‌ها بین ۱۰۰ تا ۴۰۰ لیر هزینه کنید.

هزینه حمل و نقل در استانبول

  • هزینه بلیط تک سفره ۲.۶۰ لیر
  • هزینه بلیط ماهانه ۲۰۵ لیر
  • هزینه تاکسی زمانی درون آن می نشینید ۴ لیر و به ازای هر یک کیلومتر ۲.۵۰ لیر به مبلغ اضافه می گردد.
  • اگر ماشین اجاره کردید در این کشور تا به مقاصد گردشگری بروید باید بدانید که قیمت بنزین در کشور ترکیه به ازای هر لیتر ۶ لیر است.

هزینه سیم کارت و اینترنت

برای استفاده از تلفن همراه اگر به سفر توریستی به ترکیه ای رفته ای می توانید دو راه خواهید داشت:

  • دارندگان خطوط همراه اول و ایرانسل می توانند از خدمات رومینگ اپراتورهای خود استفاده کنند، اما خوب خدمات رومینگ هزینه بالایی دارد و برای اصلا مقرون به صرفه نمی باشد.
  • خرید سیم کارت ترک سل است. هزینه خرید سیتم کار دیتا ترک سل ۱۰۰ لیر است. شما امکان استفاده از ۵ گیگ اینترنت را دارید. برای تمدید حجم اینترنتتان هم باید ۸۰ لیر بپردازید. برای تهیه سیم‌کارت داشتن گذرنامه و مراجعه به یکی از مراکز ترک‌سل در ترکیه الزامی است.

جاذبه های گردشگری استانبول

۱- تپه های چاملیجا

تپه های چاملیجا

تپه جاملیجا استانبول یا جاملیکا، بلند ترین تپه استانبول است که به بام استانبول نیز شهرت دارد. تپه های زیبا و سرسبز این منطقه زبانزند. از زیبایی های این تپه می توان به چشم انداز خیره کننده آن از تنگه بسفر استانبول اشاره کرد. بهترین زمان برای بازدید از تپه های چاملیجا استانبول فصل بهار می باشد.

۲- کاخ دلما باغچه

کاخ دلما باغچه

کاخ دلما باغچه استانبول توسط سلطان عبدالمجید اول از پادشاهان عثمانی از سال ۱۸۳۹ میلادی شروع به ساخت این کاخ کرد. سرانجام این کاخ با طراحی و معماری اروپایی در سال ۱۸۶۱ به اتمام رسید. امروزه تزئینات اغراق شده و بسیار زیاد در سبک های معماری مدرن کمتر استفاده می شود و نمونه آثاری همچون کاخ دلما باغچه کمتر به چشم می خورد.

دانلود آموزش زبان ترکی استانبولی شبیه پیمزلر(۱۰۰ درس ارزشمند)

۳- آب انبار باسیلیکا سیسترن

آب انبار باسیلیکا سیسترن

آب انبار جذاب باسیلیکا سیسترن استانبول در دوران بیزانس و در ضلع جنوب غربی مسجد ایا صوفیه ساخته شد. این آب انبار تاریخی مهم ترین و بزرگ ترین منبع تامین آب مردم آن زمان ترکیه بوده است. این بنای متروکه قدیمی که اکنون به جاذبه ی گردشگری تبدیل شده، قادر به نگه داشتن ۸۰۰۰۰ متر مکعب آب در خود بوده و مردم از بابت تامین آب شرب خود آسوده خاطر هستند.

۴- کاخ توپکاپی

کاخ توپکاپی

کاخ توپکاپی استانبول یا کاخ توپ قاپی مهم ترین جاذبه در شهر قسطنطنیه و یکی از مراکز تفریحی و گردشگری استانبول است که اولین کاخ ساخته شده به دست پادشاهان عثمانی بوده است که فوق العاده مجلل و وسیعمی باشد.

۵- برج دختر

برج دختر

برج دختر استانبول شهرت خاصی در بین آثار تاریخی استانبول داشته که متعلق به دوره امپراتوری روم باستان می باشد. ارتفاع برج دختر به ۲۳ متر رسیده و بدنه ای از جنس بتن دارد. این برج درون یک جزیره خیلی کوچک قرار گرفته که به عنوان نقطه کنترل بازرگانی و برج فانوس نیز استفاده می شده است. شهروندان ترکی داستان جذابی را از این برج زیبا نقل می کنند که به صورت خلاصه آن را در مطالب پایین بیان خواهیم کرد.

فستیوال های شهر استانبول

۱- جشنواره گل لاله: شهر استانبول از مراکز پرورش گل لاله است و ماه اردیبهشت جشنواره از گل های لاله در پارک اِمیرگان و یازده پارک معروف دیگر استانبول برگزار می شود.

۲- فستیوال هیدیرِلِس: در این فستیوال که اواخر ماه می برگزار مردم ترکیه فصل بهار را جشن می گیرند.

۳- فستیوال جاز استانبول: این فستیوال هر سال در اوایل ژوئیه برگزار می‌شود، برنامه های این جشنواره شامل اجرای موسیقی جاز، فولکور، بلوز و انوازه دیگر موسیقی های محبوب و مشهور به همراه موزیسین های پرطرفدار دنیا می باشد.

۴- جشنواره خرید استانبول: از آنجایی که عده ی بسیاری از افراد برای خرید به این شهر سفر می کنند جشنواره ای به نام خرید در آن برگزار می شود که از ۷ تا ۲۹ ژوئن برگزار می شود.

۵- فستیوال مولانا و درویش‌های چرخان: مشهورترین جشنواره ی استانبول بزرگداشت حضرت مولانا شاعر پر آوازه ایرانی می باشد، که هر سال بین ۱۰ تا ۱۷ دسامبر برگزار می گردد. البته قونیه هشت ساعتی با استانبول فاصله دارد اما طی کردن این فاصله به دیدن همچین فستیوالی می‌ارزد.

آموزش ۱۰ مکالمه پرکاربرد روزمره ترکی استانبولی

بهترین مراکز و فروشگاه های استانبول

بهترین زمان حراج خرید در استانبول و مهم‌ترین حراج‌های آن هنگام کریسمس تا ثانویه، مناسبت‌های خاص به خصوص عید فطر و عید قربان است. حراج زمستانه در استانبول از اواسط دسامبر و اوایل ژانویه شروع می‌شود. تخفیف‌ها در این زمان از ۳۰% شروع می‌شود و عموما به ۵۰% می‌رسد، حتی در مورد برخی از برندها این عدد به ۷۰% هم می‌رسد. حراج تابستانه هم از اواخر خرداد تا اوایل مرداد می‌باشد.

۱- گراند بازار استانبول

گراند بازار استانبول

بازار بزرگ استانبول یا گرند بازار (Grand Bazaar) یکی از قدیمی‌ترین بازارهای سرپوشیده جهان در سال ١۴۵۵ به دستور سلطان محمد فاتح ساخته شد. این بازار دارای ۶١ راهرو سرپوشیده و بیش از ٣۰۰۰ مغازه است که اجناس مختلفی از جمله طلا و جواهرات، فرش، چرم، عتیقه جات، صنایع دستی، لباس، کفش، فانوس‌های رنگی زیبا، ادویه جات، داروهای گیاهی و کتب قدیمی را برای فروش عرضه می‌کنند.

۲- استانبول مال

استانبول مال

استانبول مال یکی از مهم‌ترین مراکز خرید استانبول در بخش اروپایی ترکیه، بولوار سلیمان دمیرل، است. نمایندگی برندهای معتبری از جمله Koçtaş، Media Markt، Teknosa Mudo، YKM و Zara در این فروشگاه وجود دارند.

۳- بازار جواهر

بازار جواهر

مرکز خرید جواهر در نزدیکی اسکلۀ «امینونو» و منطقۀ «شیشلی» استانبول قرار گرفته و بزرگ‌ترین مرکز خرید اروپا و ششمین مرکز خرید بزرگ دنیاست که بیش از صد برند جهانی محبوب، پوشاک و جواهرات، اسباب‌بازی و رستوران، در آن شعبه دارند. در این مرکز خرید استانبول، بزرگ‌ترین ساعت جهان، دوازده سالن فیلم، تئاتر خصوصی، سالن بولینگ، بیش از سی فست فود و حدود ۱۵ رستوران منحصر به فرد وجود دارد.

آموزش ۱۰ کلمه و عبارت کاربردی در زبان ترکی استانبولی

۴- مرکز خرید فروم

مرکز خرید فروم

فروم یکی از بزرگ‌ترین مراکز خرید اروپایی ترکیه است هرساله بیش از ۲۰ میلیون بازدیدکننده دارد. این مرکز خرید در سال ۲۰۰۹ ساخته شد و حدود ۸۰۰۰ متر مربع از آن توسط Turkuazoo ترکیه یا همان آکواریوم غول پیکر ترکیه و موزه اشغال شده است. در این مرکز خرید ‌۲۸۰ برند داخلی و خارجی معتبر نظیر Tepe Home، Saturn،Teknosa، Bimex YKM،C&A، M&S، Zara و برند‌های متوسط مثل اچ‌ اند‌ ام و ماوی حضور دارند.

۵- ایستینیه پارک

ایستینیه پارک

مرکز خرید ایستینیه پارک یکی از با کلاس‌ترین و بزرگ ترین مراکز خرید استانبول به حساب می‌آید. این مرکز خرید دارای ۴ طبق و بیش از ۳۰۰ مغازه لوکس و زیبا می باشد. در مرکز خرید ایستینیه مطرح‌ترین برندهای دنیا نظیر پرادا، آرمانی، شنل، دیور و مارک‌های شیک ترک مانند Max Mara و زارا را می‌توان یافت.

مراکز تفریحی استانبول

۱- پارک و موزه ژوراسیک لند یکی از معروف‌ ترین شهربازی های استانبول است که ۷۰ نوع دایناسور شبیه‌ سازی شده در آن وجود دارد. این شهربازی در مرکز خرید فروم استانبول قرار دارد.

۲- اکستریم اونچر پارک که یکی از بهترین مراکز تفریحی استانبول است و وسایل تفریح و بازی برای سنین مختلف را دارد، بهترین انتخاب برای شماست. این پارک در حاشیه شهر قرار دارد و برای رفتن می­توانید از سرویس‌ های پارک استفاده کنید. هزینه‌ های تفریح بسته به نوع بازی­‌ها متفاوت هستند.

۳- خانه خون آشام یک نوع بازی پازلی فرار از اتاق است. شما از لحظه ورود به خانه خون ‌آشام به یک بازی مهیج و نفسگیر وارد میشوید.برای وارد شدن به خانه خونآشام حتما باید از قبل رزرو کنید. توجه به چند نکته لازم است از جمله اینکه این بازی مخصوص افراد بالای ۱۶ سال است.

۴- تنگه بُسفُر تنگه مشهور شهر استانبول است و پل روی این تنگه ۳۰ کیلومتری دو قاره اروپا و آسیا را به هم متصل میکند. یکی از محبوب ترین مراکز تفریحی استانبول این تنگه است که گردشگران دوست دارند سوار بر قایقها فاصله بین دو قاره در یک شهر را طی کنند. برای قایق سواری در تنگه بسفر هم می‌توانید بلیت کشتی‌های کروز را تهیه کنید.

۵- پارک آبی آکوالند در شهر استانبول یک شهر کوچک پر از تفریحات آبی جذاب است. شهر آبی پر از انواع و اقسام سرسره‌ های هیجان انگیز، استخرهای متنوع مثل استخر مواج و استخر المپیک و بازی های پرهیجانی مثل سونامی، سقوط آزاد و… کلاب دلفین که در آن می‌­توانید نمایش دلفین‌ ها را ببینید.

آموزش تصویری نحوه اصولی تشکر کردن به زبان ترکی استانبولی 

بهترین رستوران های استانبول

۱- Imbat Restaurant: غذاهای این رستوران خلاقانه تر از غذاهای معمول ترکی هستند. این رستوران چشم اندازی عالی از تراس پشت بام دارد و در بالای هتل Orient Express که هتل بسیار محبوبی است قرار گرفته است.

۲-Dai Pera: یکی از بهترین های استانبول در گالاتاسرای، که در نزدیکی خیابان استقلال است. سرآشپز این رستوران غذاهای خانگی استانبول را تهیه می کند. میگوها، سالادها و مزه های مبتکرانه آن را امتحان کنید.

۳- Panoramic Restaurant: مرتفعترین رستوران سلطان احمد که چشم انداز ۳۶۰ درجه دارد، این رستوران توریستی اما خوب در بالای هتل آدامار واقع شده است.

۴- Pudding Shop: این رستوران ساده، در نزدیکی هایپودروم واقع شده و غذاهای ترکی با قیمت مناسب ارائه می دهد.

۵- Istanbul Eats: این در واقع رستوران نیست و مجموعه ای از تورهای پیاده روی است که به شما اجازه می دهد غذاهای متفاوتی را امتحان کنید.

غذاهای خیابانی استانبول

۱-کباب (Kebap)

کباب (Kebap)

کباب‌های خیابانی بیشتر گوشت گاو، گوسفند و مرغ هستند. از کباب‌های محبوب هم می‌توان به ایسکندر کباب (İskender Kebap)، آدانا کباب (Adana Kebap)، پاتلیجان کباب یا کباب بادمجان (Patlıcan Kebap) و شیش کباب (Şiş Kebap) اشاره کرد.

۲- دونِر کباب (Döner)

دونِر کباب (Döner)

لایه‌های گوشت فشرده شده در سیخ عمودی در میان آتش می‌چرخد و ادویه‌های خوش‌ طمی هم به آن اضافه می‌کنند. این گوشت کبابی را به عنوان یک میان وعده همراه با نان و سبزیجات یا به عنوان یک وعده‌ی کامل همراه با برنج (Pilav Üstü Döner) سرو می‌کنند.

مردم ترکیه: شناخت روحیات، فرهنگ، آداب و قوانین

۳- بورک یا بورکاس (Börek )

بورک یا بورکاس (Börek )

بورک متشکل از لایه‌های خمیر نازک شیرین است که به شکل‌های مختلفی تهیه می‌شود. معمولاً در صبحانه مصرف می‌شود و یک اغذیه‌ی سریع برای توقف‌های کوتاه است. داخل بورک را با چیزهای مختلفی مثل اسفناج، پنیر، گوشت خرد شده، سیب‌زمینی و … پر می‌کنند.

۴- ماهی با نان (Balık ekmek)

ماهی با نان (Balık ekmek)

ماهی سرخ شده یا کباب شده در جلوی چشمان شما به همراه نان، به همین سادگی. اکثر دکه‌های ماهی فروشی در محله‌ی امینونو (Eminönü) و در نزدیکی ساحل هستند.

۵- سیمیت (Simit)

سیمیت (Simit)

نان حلقه‌ای شکل و ترد و خوشمزه‌ای که در همه‌ی خیابان‌ها می‌شود آن را پیدا کرد.

نکات تکمیلی

  • از آنجایی که ترکیه کشوری مسلمان به شمار می رود به همین دلیل زمان بازدید از مراکز مذهبی باید پوشش مناسب داشته باشید.
  • هنگامی که درون تاکسی می نشینید حواستان به جیب و کیف وسایلتان باشد.
  • هرگز در مکان های عمومی سیگار نکشید.
  • در سراسر ترکیه دستگاه های ATM وجود دارد بنابراین نیازی نیست پول نقد زیادی همراهتان داشته باشید.
  • هرگز در مکان‌های عمومی بلند صحبت نکنید.
  • سعی کنید اپلیکیشن Trafi را بر روی موبایل هوشمند خودتان نصب کنید تا از ساعات حرکت اتوبوس ها و همینطور مسیر حرکت آن ها در تمام ایستگاه های با خبر شوید. البته این اپلیکیشن برای شهرهای زیادی کاربرد داره که یکی از اون‌ها استانبول هست و واقعا کار راه انداز هست.
  • حتما شماره و آدرس سفارت و کنسولگری ایران و شماره های ضروری هر کشوری را همراه خودتان داشته باشید.

۱۹ تا از بهترین جاذبه های گردشگری استانبول (نظر توریست ها)

حتما بخوانید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست