گردشگری پایدار

گردشگری پایدار چیست؟ اهداف، اصول و کارهایی که ما باید انجام دهیم

گاما

با پیشرفت روش های حمل و نقل و افزایش سرعت سفرها، گردشگری رشد زیادی داشته، گاهی نوع سفر ما به محیط اطراف ما خسارات جبران ناپذیری وارد میکند. مفهوم گردشگری پایدار به منظور کاهش خسارات ناشی از سفر به محیط، انسان و فعالیت آن هاست. جامعه جهانی کنونی متوجه این موضوع شده که گردشگری با شتاب باورنکردنی در حال توسعه و فراگیر شدن است. در نتیجه افزایش آگاهی افراد از تاثیرات محیطی، فرهنگی و اقتصادی گردشگری بر مقصدها باعث ایجاد نگاهی پایدار به شکل تئوری و عملی در مدیریت گردشگری شده است. در واقع در این مفهوم به شیوه سفر و اصول رفتاری در سفر پرداخته شده که در ادامه به طور جامع به آن خواهیم پرداخت.

گردشگری پایدار چیست؟

مفهوم گردشگری پایدار به شیوه ای از سفر گفته میشود که در آن گردشگران تلاش می کنند اثرات منفی سفر را بر روی محیط زیست، جامعه و اقتصاد تقلیل دهند یا اثرات مثبت سفر را بر روی آنها افزایش دهند. این شیوه مسافرت همان گردشگری مسئولانه است که منجر به گردشگری پایدار می شود.

گردشگری پایدار شامل محافظت از منابعی است که به منظور فعالیت های گردشگری بر روی آنها سرمایه گذاری می شود. افراد در جوامع محلی کسب و کارهای خود را با توجه به آن تنظیم می کنند و مسئولیت ترویج حفاظت از محیط زیست را به عهده می گیرند تا داشته هایشان را حفظ نمایند. این منابع قرار نیست یکبار مصرف باشند و پس از یک دوره کوتاه سفر نابود شوند و محل درآمد افراد بومی آنجا را نابود سازد.

ابعاد توسعه پایدار

سازمان جهانی گردشگری سازمان ملل متحد (UNWTO) گردشگری پایدار را به عنوان “رجوع به زوایای زیست محیطی، اقتصادی و فرهنگی – اجتماعی توسعه گردشگری” تعریف می‌کند. برای تضمین پایداری طولانی مدت آن، باید تعادل مناسبی بین این سه بعد برقرار شود. با تمرکز کمی گسترده‌تر از اکوتوریسم، گردشگری پایدار شامل اطمینان از پرداخت عادلانه جوامع می‌شود و مقصد شهری مانند مکزیکو سیتی، سنگاپور یا تسالونیکی را شامل می‌شود، جایی که ممکن است کسی به طور خودکار به لزوم پایداری محیط زیست فکر نکند.

 


English

می خوای کل این سایت توی جیبت باشه؟ توی اپلیکیشن آموزشی چرب زبان، هرررر زبانی رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! در کمترین زمان زبان مدنظرتو مثل بلبل حرف بزن!


 

ابعاد توسعه پایدار

تاریخچه گردشگری پایدار

در سال ۱۹۶۶، متن سیاست ملی گردشگری افریقای جنوبی، از توافق بر سر عبارت “گردشگری مسئولانه” خبر داد. در این سیاست، رفاه جامعه محلی به عنوان یک فاکتور اصلی ذکر شد. در سال ۲۰۰۲، اطلاعیه کیپ تاون (Cape Town) در خصوص گردشگری مسئولانه در مقاصد سفر منتشر شد. طبق این اعلامیه، توافق شده بود که گردشگری مسئولانه به این مهم بپردازد که “محل های زندگی افراد بهبود یابد و محل های بهتری برای بازدید گردشگران فراهم آید”.

از آن پس، توجه کشورهای مختلف، فعالان محیط زیست، جامعه شناسان، و … بیشتر معطوف به این شیوه انسانی مسافرت شد.

اهداف گردشگری پایدار

اهداف گردشگری پایدار

به عنوان توریست این ۱۵ کار را در کشورهای اروپایی انجام ندهید!

اصول گردشگری پایدار

۱- استفاده از ماهیت پایدارگونه منابع  حفظ و استفاده از منابع (طبیعی، اجتماعی و فرهنگی) بسیار حائز اهمیت است و به معنای تجارت درازمدت است.

۲-کاهش بیش از حد مصرف و اتلاف  که جلوی هزینه های بازسازی زیان های درازمدت را گرفته و به کیفیت گردشگری کمک می کند.

۳-حفظ تنوع  حفظ و ارتقای تنوع طبیعی، اجتماعی و فرهنگی برای پایداری درازمدت گردشگری اهمیت ویژه دارد و پایگاه انعطاف پذیری را برای گردشگری به وجود می آورد.

۴- برنامه ریزی  بسط و توسعه گردشگری که وارد یک چارچوب برنامه ریزی راهبردی محلی و ملی شده و تاثیرات محیط زیست را مد نظر قرار می دهد، پایایی درازمدت گردشگری را افزایش می دهد.

۵- حمایت از نظام اقتصاد محلی  گردشگری که تعداد زیادی از فعالیت های اقتصادی محلی را مورد حمایت و تحت پوشش خود قرار می دهد و ارزش ها و هزینه های محیط زیست را مد نظر قرار می دهد، علاوه بر حمایت از این نظام های اقتصادی جلوی انهدام محیط زیست را می گیرد.

۶- مشارکت اجتماع های محلی  مشارکت کلی اجتماع های محلی در بخش گردشگری نه تنها به نفع خود آنها ومحیط است بلکه نوع تجربه گردشگری را بهبود می بخشد.

۷-مشاوره با افراد ذی نفع و عامه مردم  مشاوره بین صنعت گردشگری و اجتماع ها، سازمان ها و نهادهای محلی مهم است البته در صورتی که دوشادوش هم کار کنند و اختلافات منافع را کنار بگذارند.

۸- آموزش خدمه  آموزش خدمه که گردشگری پایدار را وارد روش های اشتغال می کند و در کنار آن استخدام خدمه محلی در تمامی مقاطع، سبب بهبود کیفیت گردشگری می شود.

۹- مسئولیت بازار یابی صنعت گردشگری  از آنجا که بازاریابی، اطلاعات کاملی را در اختیار گردشگران قرار می دهد، نه تنها سبب افزایش احترام نسبت به محیط فرهنگی، اجتماعی وطبیعی نواحی دیدنی می شود، بلکه رضایت مشتری را نیز افزایش می دهد.

۱۰-انجام تحقیق  پژوهش در حال پیشرفت و نظارت برآن از طریق صنعت با استفاده از تجزیه و تحلیل و جمع آوری موثر اطلاعات نه تنها ما را در حل و فصل مشکلات گردشگری یاری می کند بلکه مزایایی را برای مقاصد، صنعت ومشتریان در بر خواهد داشت.

رفتارهای مسئولانه در گردشگری پایدار

رفتارهای مسئولانه در گردشگری پایدار

راهنمای نکات سفر با هواپیما (راهنمای اولین سفر با هواپیما)

حرف آخر

لازمه دستیابی به اهداف گردشگری پایداری افزایش آگاهی ورفتار مسئولانه نسبت به محیط اطراف است. اصلاح قوانین و سیاست گذاری ها بستری برای افزایش دانش و اگاهی و فرهنگ سازی لازم و ضروری است.

 

زبانمهر

حتما بخوانید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست