سختی و زمان لازم برای یادگیری ترکی استانبولی

یادگیری ترکی استانبولی سخت است؟ مدت زمان یادگیری

turkish-gama-min

آیا یادگیری زبان ترکی استانبولی سخت است؟ و واقعا برای ما ایرانی ها چقدر طول میکشد تا یاد بگیریم ترکی استانبولی صحبت کنیم یا متوجه شویم؟ اگر قصد یادگیری زبان ترکی را داشته باشید، احتمالا این سوال را از خود پرسیده اید. خصوصا اینکه ممکن است از دوستان، خانواده و حتی مقالات آنلاین بازخورد منفی دریافت کنید.

زبان ترکی با فارسی هم ریشه نیست. واژگان آن بیش از حد متفاوت هستند. تعداد بیشماری پسوند وجود دارد. این زبان مانند سایر زبان های هند و اروپایی نیست که بتوانید خیلی سریع یاد بگیرید.

ترکی یک زبان متفاوت است. برای شما به عنوان یک فارسی زبان یادگیری زبان فرانسه یا آلمانی راحت تر خواهد بود.

 


Turkish-final

می خوای کل این سایت توی جیبت باشه؟ توی اپلیکیشن آموزش ترکی استانبولی چرب زبان، ترکی استانبولی رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! در کمترین زمان استانبولی رو مثل بلبل حرف بزن!


 

اما اگر می خواهید در کاپادوکیا بگردید یا از ایاصوفیه دیدن کنید یا با مردم بومی مکالمه داشته اشید، باید زبان ترکی را یاد بگیرید.

در واقع، یادگیری ترکی استانبولی نه تنها امکان تعامل با ترکها بلکه امکان آشنایی با سایر زبان های ترکی مانند آذربایجانی و ترکمنی را نیز فراهم می کند. در واقع، اگر بتوانید به ترکی صحبت کنید، احتمالا می توانید با مردم آذربایجان یا ترکمنستان نیز ارتباط برقرار کنید.

در یادگیری این زبان باید به سه مورد زیر که ممکن است به نفع شما باشند توجه داشته باشید:

  • ترکی از الفبای لاتین استفاده می کند
  • ترکی یک زبان کاملا آوایی است
  • زبان ترکی بسیار منظم است و استثنائات بسیار کمی دارد

مدت زمان یادگیری ترکی استانبولی بطور خلاصه

مدت زمانی که برای یادگیری زبان ترکی استانبولی نیاز است، به عوامل متعددی بستگی دارد از جمله:

  1. سطح شما در زبان‌ها: اگر قبلاً با زبان‌های دیگری آشنا هستید، ممکن است یادگیری زبان ترکی استانبولی برایتان آسان‌تر باشد. اما اگر برای اولین بار با یک زبان خارجی روبرو هستید، ممکن است زمان بیشتری برای یادگیری آن نیاز باشد.
  2. زمان مطالعه و تمرین: مقدار زمانی که به یادگیری زبان ترکی استانبولی اختصاص می‌دهید نقش مهمی در سرعت یادگیری شما دارد. هر چقدر بیشتر زمان برای مطالعه و تمرین بگذارید، یادگیری شما نیز سریع‌تر خواهد بود.
  3. روش‌های یادگیری: استفاده از روش‌های متنوع و مؤثر برای یادگیری زبان ترکی استانبولی می‌تواند به شما کمک کند. این شامل کلاس‌های زبان، منابع آموزشی متنوع، مکالمه با بومی زبانان، و استفاده از نرم‌افزارهای آموزش زبان است.
  4. استانداردهای یادگیری: بر اساس استانداردهای مختلف، مثلاً استانداردهای مشترک اروپا برای زبان‌ها (CEFR)، می‌توانید سطح یادگیری خود را ارزیابی کنید. برای رسیدن به سطوح مختلف مانند A1، A2، B1، B2، C1 و C2، زمان مورد نیاز متفاوت است.

در کل، یادگیری زبان ترکی استانبولی، مانند یادگیری هر زبان دیگری، نیازمند تعهد، عزم، و زمان است. اگر هدف شما یادگیری زبان ترکی استانبولی است، می‌توانید با برنامه‌ریزی مدون و استفاده از منابع مناسب، به تسلط بر آن برسید.

اما طبق تجربه چندین ساله و FSI یادگیری، معمولاً برای یک فارس زبان در ایران بدون داشتن تجربه قبلی و بطور کلی افراد مبتدی ممکن است بین 4 تا 9 ماه طول بکشد تا به سطح مطلوبی از مهارت در زبان ترکی استانبولی برسد و بتواند یک مکالمه مبتدی انجام دهد (با روزانه حدود 3 ساعت تمرین و مطالعه). اگر ترک زبان هستید بدلیل برخی شباهت ها، ممکن است همین زمان برای شما بین 3 تا 6 ماه باشد. اما برای یادگیری کامل و روزانه 3 ساعت وقت گذاشتن حدود 2 سال زمان لازم است. ضمنا اگر در خود ترکیه زندگی کنید و در محیط باشید، زمان  یادگیری تا 30 درصد کاهش می یابد!

الفبای ترکی

الفبای ترکی مدرن حاصل تلاش مصطفی کمال آتاتورک است. در پایان جنگ جهانی اول، هنگامی که امپراتوری عثمانی به هم ریخته بود، آتاتورک ترکیه مدرن را متحد و جمهوری ترکیه را در سال 1923 تأسیس کرد. آتاتورک می خواست کشور جدیدش مدرن تر و اروپایی تر باشد.

یکی از مواردی که انجام داد تغییر الفبا از خط عربی مانند به الفبای لاتین بود. این، شاید بیش از هر چیز دیگری یادگیری ترکی را آسانتر می کند. مخصوصا برای کسانی که یادگیرنده بصری هستند و دوست دارند شکل نوشتاری کلمات را ببینند.

البته بین الفبای انگلیسی و ترکی تفاوت هایی وجود دارد. به عنوان مثال، در انگلیسی 26 حرف داریم در حالی که در ترکی 29 حرف وجود دارد. البته در واقعیت، انگلیسی دارای ده ها نشان صوتی و حدود یک میلیون استثنا است. ترکی اصلا اینگونه نیست.

نگاهی به الفبای ترکی استانبولی

A B C Ç D E F G Ğ H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

همانطور که می بینید الفبای ترکی تنها با چند تفاوت شباهت زیادی به انگلیسی دارد. در زبان ترکی “Ç” معادل”ch” و “Ş” معادل “sh” در انگلیسی است. همچنین حرف”Ğ” در واقع صدایی ایجاد نمی کند و فقط کلمات را طولانی تر می کند.

برخی از حروف صدادار مانند “Ö” و “Ü” متفاوت هستند. تلفظ این حروف با”o” و “u”یکسان نیست. این حروف از جلوی دهان و در حالی که لب ها محکم جمع می شوند تلفظ می شوند.

به غیر از این موارد، چند حرف انگلیسی مانند “q” ، “w” و “x” در ترکی وجود ندارند.

word image 4

صرف نظر از این تفاوت ها، داشتن الفبایی بسیار شبیه به انگلیسی یادگیری ترکی را بسیار آسان تر از آنچه می توانست باشد، کرده است.

نکته حیرت انگیز الفبای ترکی این است که هر حرف فقط یک صدا دارد. ممکن است چند مورد استثنا وجود داشته باشد. اما به عنوان یک زبان آموز، لازم نیست نگران این موارد باشید و اساسا می توانید فکر کنید که هر حرف فقط یک صدا تولید می کند.

بهترین روش یادگیری سریع و بی نقص زبان ترکی استانبولی در منزل

کافی است آن را با لیست طولانی قوانین و نشان های صوتی و استثناهای تقریبا بی پایان انگلیسی مقایسه کنید. این مسئله هجی و تلفظ کلمات را بسیار آسان می کند به طوری که برای مطالعه آن زمان زیادی لازم نخواهد بود.

البته باید توجه داشته باشید که تعدادی از حروف صداهای متفاوتی نسبت به انگلیسی دارند. به عنوان مثال ، حرف “c” در ترکی”j” تلفظ می شود.

مثال دیگر حرف “i” است که در ترکی همیشه صدای “e” کشیده دارد. جای نگرانی نیست با تمرین و تکرار به آنها عادت خواهید کرد.

ترکی یک زبان کاملاً منظم است

عامل نهایی که یادگیری ترکی را از آنچه فکر می کنید آسان تر می کند این است که ترکی استانبولی یک زبان منظم و سیستماتیک است. این زبان نیز مانند هر زبان دیگری قوانین خود را دارد مانند ساختار جمله ها و اینکه هر حرف تنها یک صدا دارد.

به طور کلی، روش صحیح ساخت جمله در ترکی فاعل + مفعول و در آخر فعل است. یادگیری این قانون برای فارسی زبانان آسان و برای انگلیسی زبان دشوار خواهد بود زیرا در انگلیسی فعل قبل از مفعول قرار می گیرد، البته با گذشت زمان کاملا طبیعی می شود.

لیست ۱۵۰ کلمه و جمله مهم و پرکاربرد در زبان ترکی استانبولی

ترکی نیز مانند هر زبان دیگری دارای کلماتی است که به طور روزمره استفاده می شوند. این یعنی با حفظ و یادگیری 500-1000 کلمه هدفمند می توانید ارتباط زیادی برقرار کنید.

پسوندها زبان ترکی را کمی پیچیده می کنند. یادگیری آنها کمی زمان بر است. با اضافه کردن پسوندها به هم معنی کلمات تغییر می کند. این کار به عادت نیاز دارد اما یادگیری کلمه ریشه فوق العاده مهم و مفید است.

پسوندهای ترکی: یک مثال

اجازه دهید نگاهی به یک مثال بیندازیم.

جمله “من در خدمت شما هستم”. را در نظر بگیرید.

در ترکی، به دلیل قابلیت اضافه کردن پسوند به یک پسوند دیگر، این جمله در واقع به یک کلمه واحد تبدیل می شود. قبل از هر چیز باید بدانید که hizmet به معنی خدمت است. این کلمه ریشه است و در ابتدا قرار می گیرد.

برای گفتن “شما” به ترکی، می توانید iniz را اضافه کنید. بنابراین اکنون hizmetiniz را داریم (توجه داشته باشید که از جمع ضمیر دوم شخص استفاده می کنیم زیرا رسمیت بیشتری دارد).

اکنون باید حرف اضافه “در” را اضافه کنیم که در ترکی da / de ta / te است. بنابراین کلمه ما hizmetininzde خواهد بود که به معنای “در خدمت شما” است.

word image 5

با اضافه کردن پسوند me که در ابتدایی ترین حالت “m” است اما بسته به شرایط می تواند شامل “um” یا “im” نیز باشد، hizmetinizdeyim حاصل می شود. (“y” به عنوان حائل بین دو حرف صدادار اضافه می شود.)

Hizmetinizdeyim = (من در خدمت شما هستم)

۳ تااز بهترین وجدیدترین نرم افزارهای آموزش زبان ترکی استانبولی (خودآموز)

همانطور که می بینید برای اینکه معنی کلمه “خدمت” را به “من در خدمت شما هستم” تغییر دهیم سه پسوند مختلف را اضافه کردیم. در ترکی برای تغییر زمان افعال یا نشان دادن مالکیت، پسوند اضافه می کنیم.

در حالی که ممکن است عادت به این کار زمان بر باشد، اما وقتی مدتی آن را تمرین کنید، می توانید کلماتی که نمی دانید را نیز به طور خودکار بخوانید و درک کنید.

آیا یادگیری زبان ترکی سخت است؟

صرف اینکه یادگیری زبان ترکی ممکن است بیش از زبان فرانسه یا سایر زبان های اروپایی وقت گیر باشد، به این معنی نیست که ارزش وقت و تلاش را ندارد.

با توجه به الفبای آسان، تلفظ های آوایی سازگار و ساختار سازمان یافته، یادگیری ترکی استانبولی به اندازه بسیاری از زبان های دیگر دشوار نیست.

در یادگیری زبان ترکی سه ​​نکته زیر را در نظر داشته باشید.

1- تا جایی که می توانید واژگان جدید یاد بگیرید. فارسی و ترکی به اندازه برخی زبان ها کلمات مشترک ندارند. بنابراین واژگان زیادی برای شما جدید خواهند بود. این امر باعث می شود حفظ کلمات کلیدی یکی از بهترین راه ها برای شروع باشد. با استفاده از فلش کارت یا دفترچه یادداشت یا هر روش دیگری هر روز چند واژه جدید یاد بگیرید.

2- بخوانید، تماشا کنید، گوش کنید. از آنجا که ترکی الفبای لاتین دارد می توانید از روز اول شروع به خواندن کنید. همچنین می توانید فیلم ها و نمایش های تلویزیونی ترکیه را تماشا کنید (سریال های ترکی معروف هستند). همچنین می توانید به پادکست های ترکی گوش کنید. توصیه می شود همزمان با گوش کردن متن فایل را بخوانید، مثلا یک ویدیوی YouTube با زیرنویس ترکی تماشا کنید.

3- پشتکار داشته باشید. قرار نیست یادگیری زبان ها آسان باشد. اگر به دنبال کارهای آسان هستید بهتر است بازی های ویدیویی را امتحان کنید. اما اگر به دنبال یادگیری یک زبان جدید هستید، حتی در صورت احساس سختی به تلاش خود ادامه خواهید داد.

یادگیری ترکی مستلزم وقت و تلاش است. اما ارزش آن را دارد. و اگر روی واژگان تمركز كنید، به فایل های صوتی ترکی گوش دهید و استقامت داشته باشید، خیلی زود مانند یک ترک زبان صحبت خواهید كرد.

از زبان یک متخصص بشنوید

قبل از هر چیز، به افرادی که می گویند یادگیری زبان ترکی سخت است توجه نکنید. من 7 ماه در پاناما زندگی کردم. در این 7 ماه چیزهای زیادی یاد گرفتم. وقتی در دبیرستان بودم مجبور شدم 3 سال آلمانی بخوانم. اکنون در حال یادگیری رومانیایی هستم. وقتی دانشگاه بودم سعی کردم عربی یاد بگیرم و سال گذشته روسی یاد گرفتم.

بر اساس تجربیاتم می توانم بگویم که یادگیری ترکی کار سختی نیست. چرا؟ زیرا در این زبان خبری از افعال نامنظم و بسیاری از استثنائات نیست.

در ترکی قوانین در هر شرایطی اعمال می شوند.

برای مثال: اعداد

به اسپانیایی عبارتند از:

uno, dos, tres, ……… diez, once, doce, trece, catorce,…..

یازده و دوازده متفاوت هستند. اما در ترکی ‘once, doce’ نداریم.

bir, iki , üç, dört, beş, altı , yedi, sekiz, dokuz, on, ON BİR, ON İKİ, ON ÜÇ

همچنین quinientos (پانصد) به ترکی می شود: Beş Yüz

quinientos استثنا است. در حالیکه توقع می رود اعداد 200 تا 500 به شرح زیر باشند:

200-Doscientos
300-Trescientos
400-Cuatrocientos
500-CİNCOCİENTOS!!!!!!

اما پانصد مساوی است با: quinientos.

در مورد افعال نیز همین طور است. در ترکی نحوه صرف فعل ها مانند اسپانیایی نیست.

در زبان اسپانیایی باید نحوه صرف فعل ها را حفظ کنید. اما در زبان ترکی نیازی به این کار ندارید. کافی است زمان را به ریشه فعل اضافه کنید.

دانلود آموزش کامل زبان ترکی استانبولی (۱۰۰ درس رایگان)

باید قانون را یاد بگیرید!

علاوه بر این ها مجبور نیستید کلمات را به ترتیب خاصی کنار هم قرار دهید. اگر ترتیب قرار گرفتن یک جمله را تغییر دهید، کماکان معنادار خواهد بود.

انگیزه خود را از دست ندهید، خیلی زود ترکی یاد خواهید گرفت.

زبانمهر

حتما بخوانید!

1 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

  • بهنام رضایی
    بهمن 15, 1401 7:34 ب.ظ

    با سلام؛
    به عنوان یه ترک زبان دقیقترین و زیباترین راهنمایی که در خصوص یادگیری زبان ترکی تا بحال مطالعه کرده بودم این راهنمایی‌ و توصیه بود. در واقع در قیاس با زبانی مثل زبان انگلیسی زبان ترکی بسیار ساده و قائده مند است و به نظر این حقیر از لحاظ میزان سختی و دشواری به هیچ وجه قابل مقایسه با زبان انگلیسی نمی باشد.و در زبان انگلیسی هر کلمه ساز جداگانه ای می زند. به عنوان کسی که زبان ترکی زبان مادری من می باشد.و به لحاظ گویش خاص ترکی خودم که نزدیکترین گویش به ترکی ترکیه هست(با ترکی عثمانی کاملا یکسان) لازم میدانم بگویم در خصوص زبان ترکی زبان اموز باید حتما عمیقا کلمه ریشه(اصلی) که با ان جمله سازی می نماید (در مثال بالاhizmet) را بدرستی یادگرفته و در جمله سازی به ان توجه نماید. یعنی بدون توجه به مفهوم کلمه ریشه خطای زبان اموز بالا خواهد رفت، در این خصوص میتوان جمله سازی در ترکی را مشابه نحوه صرف فعل در فارسی دانست. رفت> رفتم، رفتید، رفت+پسوند مورد نیاز. با این تفاوت که در ترکی این قاعده به کل زبان تعمیم می باید. به همین سادگی.موفق و خرم باشید.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست