درک مطلب

درک مطلب انگلیسی خود را با این 11 روش تقویت کنید

گاما

یکی از ارکان یادگیری یک زبان جدید، توانایی درک مطلب آن است. اگر تازه به جمع زبان آموزان انگلیسی پیوسته اید و قصد یادگیری این زبان را دارید، احتمالا این سوال برای شما هم پیش می آید که برای افزایش مهارت درک مطلب انگلیسی چه کار باید کرد؟

فرقی نمی کند بخواهید مهارت خواندن و درک مطلبتان (reading comprehension) را تقویت کنید یا مهارت شنیداری (listening) خودتان را؛ در هر صورت برای هر چیزی نکاتی وجود دارد که با دنبال کردنشان می توانید توانایی های زبانی تان را بهبود ببخشید. شاید در ابتدا کار سختی به نظر برسد، اما مقاله امروز ما به شما نشان می دهد که تقویت مهارت درک مطلب انگلیسی از چیزی که به نظر می رسد خیلی راحتتر است و بعد از چند مدت از اینکه به تنهایی توانسته اید توانایی تان را در این زمینه اینهمه افزایش بدهید شوکه خواهید شد.

چرا باید مهارت درک مطلب انگلیسی مان را تقویت کنیم؟

باز هم تکرار می کنیم که پایه و اساس یادگیری هر زبانی، درک و فهم آن است. اگر شما درک مطلب خوبی نداشته باشید مکالمه و اسپیکینگ (speaking) خوبی هم نخواهید داشت. اگر چیزی را نفهمید نمی توانید صحبت کنید، به همین دلیل است که درک مطلب باید اولویت شما باشد.

درک مطلب چیزیست که در قسمت های مختلف یک زبان سر و کله اش پیدا می شود. هر چیزی، از شکل نوشتاری گرفته تا فرم گفتاری یک زبان، به درک مطلب نیاز دارد. درست به همین دلیل است که شما باید تکنیک های درست و صحیحی را برای تقویت این مهارت به کار بگیرید تا روی زبان انگلیسی مسلط شوید.

 


English

می خوای کل این سایت توی جیبت باشه؟ توی اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی چرب زبان، انگلیسی رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! در کمترین زمان انگلیسی مثل بلبل حرف بزن!


 

بهترین نکات برای افزایش مهارت درک مطلب انگلیسی

حالا که متوجه اهمیت درک مطلب و تاثیر زیاد آن روی توانایی خودتان برای یادگیری صحیح یک زبان جدید شدید، احتمالا کنجکاوید که بدانید برای تقویت این مهارت چه کار باید کنید. خوشبختانه روش های مفید و آسانی وجود دارد که به شما کمک می کنند خیلی زود درک مطلب انگلیسی تان را ارتقا بدهید.

روش هایی که در ادامه به آنها اشاره می کنیم، طیف گسترده ای از زمینه های درک زبان (از ریدینگ گرفته تا لیسنینگ) را تحت پوشش قرار می دهند. علاوه بر این، هر چه بیشتر جلو می روید این روش ها هم سخت تر می شوند. در واقع می توانید هر کدام از آنها را پله ای برای رسیدن به مرحله بعد بدانید.

1- دایره لغاتتان را گسترده تر کنید

قبل از اینکه بتوانید جملات انگلیسی را کاملا بفهمید و درک کنید، اول از همه باید هر کلمه را به صورت جداگانه درک کنید و معنی اش را بدانید. پس اولین قدم شما برای تقویت درک مطلب یاد گرفتن واژه ها و لغات جدید انگلیسی است.

اگر فکر می کنید که الان کلی کلمه انگلیسی بلد هستید و به اندازه کافی دایره لغاتتان وسیع است، یادتان باشد که هیچ وقت از بیشتر یاد گرفتن ضرر نمی کنید. بیش از 170 هزار کلمه در زبان انگلیسی وجود دارد. البته کسی از شما انتظار ندارد همه آنها را یاد بگیرید چون خیلی از انگلیسی زبان های بومی خودشان هم با همه این کلمات آشنا نیستند، اما به هر حال همیشه جا برای بیشتر یاد گرفتن هست و یادگیری هیچ وقت انتها ندارد. روش افزایش دایره لغات و واژگان رایج زبان را در اینجا ببینید

2- هر روز مطلب انگلیسی بخوانید

وقتی پای درک مطلب وسط می آید نمی شود از نقش خواندن چشم پوشی کرد. وقتی کلمات و واژه های جدید زیادی یاد گرفتید و روی آنها مسلط شدید، نوبت آن می شود که از این دانش برای خواندن متن های انگلیسی استفاده کنید.

تمام سعیتان را به کار بگیرید تا مطالعه انگلیسی را به بخشی از عادات روزمره خودتان تبدیل کنید. خواندن مطالب انگلیسی نه تنها به تقویت درک مطلب شما کمک می کند، بلکه مزایا و فواید دیگری هم دارد. فرقی نمی کند در حال یادگیری زبان جدیدی هستید یا نه، به هر حال توصیه می شود که هر روز مطالعه کنید تا از فواید مطالعه کردن بهره مند شوید. این توصیه وقتی اهمیت بیشتری پیدا می کند که بخواهید یک زبان جدید یاد بگیرید.

مطالعه مستمر زبان

پس اگر قصد دارید توانایی درک مطلب خودتان را افزایش بدهید هر روز متن انگلیسی بخوانید و این کار را حداقل یکبار در روز انجام بدهید. ما متون این سایت را پیشنهاد می کنیم (فوق العاده هستند)

3- فیلم و سریال انگلیسی نگاه کنید

احتمالا این مورد خوشحالتان می کند، چون هم سرگرم کننده است و هم فایده دارد. هیچ کس بدش نمی آید به بهانه تقویت زبانش فیلم و سریال تماشا کند؛ اما خوشبختانه این فقط یک بهانه نیست! در واقع این روش یکی از تکنیک های موثر است که به خیلی ها کمک کرده انگلیسی یاد بگیرند.

اگر می توانید متن های انگلیسی را بخوانید، پس وقتش رسیده که مهارت درک مطلبتان را موقع شنیدن گفتگوهای دیگران و به خصوص به شکل سریع و محاوره ای آزمایش کنید. اگر این موضوع کمی شما را می ترساند نگران نباشید! وقتی حرف از گفتگوهای سریع و محاوره ای وسط می آید، اولین گزینه ای که می تواند به شما کمک کند تا این گفتگوها را بفهمید و خودتان هم به همان شکل صحبت کنید فیلم ها و سریال های انگلیسی است. اگر می خواهید مثل یک انگلیسی اصیل حرف بزنید اول از همه باید ببینید که انگلیسی زبان ها چطور صحبت می کنند.

علاوه بر این، الان دیگر زیرنویس هر فیلمی که بخواهید به راحتی پیدا می شود. پس اگر جایی از فیلم را متوجه نشدید می توانید از زیرنویس انگلیسی یا فارسی آن استفاده کنید. مهم این است که گوشتان را به شنیدن و چشمتان را به دیدن گفتگوهای انگلیسی عادت بدهید. این کار به مرور زمان باعث تقویت زبان انگلیسی شما می شود. بهترین فیلم ها در اینجا و بهترین سریال ها را با لینک دانلود از اینجا دانلود کنید.

4- پادکست انگلیسی گوش کنید

یکی از بهترین و موثرترین روش ها برای تقویت مهارت لیسنینگ یا همان مهارت شنیداری شما استفاده از پادکست های انگلیسی است. البته یادتان باشد که فهمیدن پادکست ها کمی سخت تر از فیلم و سریال های زبان اصلی هستند، چون پادکست زیرنویس و نشانه بصری ندارد که بتوانید چیزی که نفهمیده اید را حدس بزنید یا تصحیحش کنید.

بهتر است وقتی مهارت زبانی تان به سطح متوسط رسید و سه مرحله قبلی را کاملا یاد گرفتید و رویشان مسلط شدید، گوش دادن به پادکست انگلیسی را شروع کنید. در هر حال فراموش نکنید که پادکست ها منبعی بسیار عالی برای تقویت مهارت شنیداری شما هستند و باعث تقویت درک مطلب شما می شوند.

پادکست انگلیسی گوش کنید

پادکست ها مکالمات چند نفره یا مونولوگ هایی هستند که به شما کمک می کنند با ظرافت های زبان انگلیسی آشنا شوید و آنها را بفهمید. پیچیدگی قالب و موضوع پادکست شما را با نحوه به کار بردن جملات درباره موضوعات مختلف آشنا می کند و از همه مهمتر و بهتر اینکه هر جا که باشید می توانید به پادکست های انگلیسی گوش بدهید. بهترین پادکست های رایگان در اینجا

5- با دیگران انگلیسی صحبت کنید

آخرین و سخت ترین توصیه ما به شما این است که با دیگران به زبان انگلیسی صحبت کنید. اگر نتوانید از دانشی که آموخته اید برای حرف زدن و برقراری ارتباط استفاده کنید، مهارت شنیداری شما به هیچ کارتان نمی آید. هر چقدر هم که لیسنینگ خوبی داشته باشید برای برقراری یک ارتباط باید بتوانید صحبت کنید.

مکالمه یک داد و ستد دو طرفه است که در آن شما می شنوید، درک و برداشت می کنید و بعد پاسخ می دهید. روی هم رفته می توان گفت که اصل و اساس مکالمه و گفتگو به درک شما از طرف مقابلتان برمی گردد و برای همین است که توصیه می شود برای افزایش درک انگلیسی تان صحبت کنید. علاوه بر این با گفتگو کردن می توانید خودتان را هم ارزیابی کنید و ببینید چقدر پیشرفت داشته اید و در کجاها به تلاش و تمرکز بیشتری نیاز دارید.

اگر بخواهیم صادقانه بگوییم، دلیل اینکه شما می خواهید زبان انگلیسی را یاد بگیرید این است که می خواهید در نهایت خودتان را به جایی برسانید که بتوانید به راحتی با دیگران به انگلیسی صحبت کنید، درست است؟ خب، پس بدون ترس و نگرانی جلو بروید و صحبت کنید. حتی اگر اشتباه داشتید ادامه بدهید و فراموش نکنید که تا اشتباه نکنید چیزی یاد نخواهید گرفت. اینکه درباره چه موضوعاتی صحبت کنید، 100 موضوع برتر را در اینجا معرفی کرده ایم

6- هر روز تمرین کنید

یکی از موثرترین راه ها برای تقویت مهارت های ریدینگ، تمرین روزانه است. برای بهتر شدن در خواندن انگلیسی، در نهایت به تمرین نیاز دارید و می توانید هر روز 10 تا 15 دقیقه را به اینکار اختصاص دهید. وقت خود را به تمرین مهارت های خواندن اختصاص دهید و مقالات خبری، داستان ها، مجلات یا هر متن دیگری که دوست دارید را بخوانید.

7- اهداف خود را تعیین کنید

تعیین اهداف ریدینگ به شما کمک می کند تا به واژگان گسترده تری دست پیدا کنید، درک عمیق تری از متن های مختلف بدست آورید و بین دیدگاه ها و ایده های خود و چیزهایی که می خوانید، ارتباط برقرار کنید.

به عنوان مثال ممکن است هدف شما از یادگیری لغات، تسلط بر مباحثی مانند مدیریت کسب و کار، تکنولوژی یا هر موضوع دیگری باشد. به این ترتیب می توانید معنی لغات جدید را پیدا کنید و دایره ی لغات خود را بتدریج گسترده تر کنید. در حین ساخت و استفاده از لغات جدید، می توانید مهارت های خواندن خود را ارتقاء ببخشید و سطح تان را بالا ببرید.

8- حاشیه نویسی را تمرین کنید

منظور از حاشیه نویسی، خط کشیدن زیر مطالب و نوشتن توضیحات لازم است. اینکار به درک بهتر متن و پیدا کردن پاراگراف های مهم کمک می کند. همچنین موجب می شود که با خط کشیدن دور اصطلاحات کلیدی، آنها را بهتر به خاطر بسپارید.

9- مفهوم متن را تشخیص دهید

همانطور که متن های مختلف را می خوانید، مفهوم آنها را نیز درک کنید. به این فکر کنید که دلیل نوشتن متن چه بوده و چه معانی یا مضامینی بهمراه دارد. یادداشت کردن واژگان کلیدی نیز به شما کمک می کند تا تعریف بهتری از متن پیدا کنید. اگر با کلمه یا مفهوم جدیدی در متن روبرو شدید، آن را یادداشت کنید و بعدا بخوانید. پیدا کردن معنی کلماتی که چندین بار در متن تکرار شده اند به شما کمک می کند که به درک بهتری از متن برسید.

10-هنگام خواندن یادداشت برداری کنید

روش دیگری که برای بهبود مهارت های خواندن بسیار موثر است، یادداشت برداری کردن از متن است. به عنوان مثال می توانید هنگام خواندن یک رمان، یادداشت برداری کنید تا درک عمیق تری از انتخاب زبان نویسنده داشته باشید یا هنگام خواندن یک مجله علمی، واژگان جدید را بنویسید. یادداشت برداری موثر می تواند شما را ترغیب کند که سوالاتی در رابطه با مطالب خوانده شده بنویسید و ارتباط موثرتری برقرار کنید.

به همین ترتیب استفاده از نمایش های تصویری مانند نمودارها، جدول ها یا دیاگرام ها می تواند مضامین و ایده های متن را روشن کند و به شما کمک کند تا نتیجه ی بهتری از متن بگیرید. یادداشت برداری می تواند برای تمرین درک مطلب مانند خلاصه کردن نیز بسیار مفید باشد.

11-چهار روش برای افزایش سرعت و فهم متون را بلد باشید (اختیاری-پیشرفته)

به طور کلی، زمانی که معنا و مفهوم کلی متن را درک کنیم و یا فقط به دنبال عبارات و لغات خاصی باشیم، قطعا با سرعت بیشتری می توانیم پیش برویم . استفاده از این مهارت ها بسیار مهم و ارزشمند است. در ادامه با ما همراه باشید و این تکنیک ها را به طور موثر به کار ببندید:

  • اسکیم کردن: متن را طوری بخوانید تا کلیتی از متن را بفهمید. در مورد اطلاعات کلی متن فکر کنید و اهمیتی به جزئیات ندهید. زیر هیچ کلمه ای خط نکشید.
  • اسکن کردن: جزئیات متن را با دقت بخوانید و از نظر بگذرانید؛ روی معنی جملات و متن تمرکز نکنید.
  • اسکیم کردن و ریدینگ: متن را اسکیم کنید؛ در بعضی از قسمت های خاص توقف کنید و از سوالات به عنوان راهنما کمک بگیرید.
  • اسکن کردن و اسکیم کردن: زمانی که متنی را برای پیدا کردن یک لغت خاص اسکن می کنید، چشمان شما به آرامی به اطلاعات دیگر هم برخورد می کند. به این دلیل که تمرکزتان بر روی اسکن کردن است، چشمانتان به طور طبیعی متن را اسکیم می کند و با این کار چیزی از سرعت شما کاسته نمی شود. باید این کار را تکرار و تمیرین کنید تا اعتماد به نفس خود را به دست بیاورید.
  • اگر کاربردها و روش استفاده از ۴ متد بالا را بلد نیستید در اینجا به طور خلاصه ولی کامل توضیح داده ایم (کلیک کنید)

جمع بندی

اصل و اساس یادگیری هر زبانی درک درست و فهمیدن آن است. به همین دلیل است که وقتی تازه شروع به یادگیری یک زبان جدید می کنید، فهمیدن خیلی چیزها برایتان سخت و غیر ممکن بنظر می رسد. اما جای نگرانی نیست. هر چه بیشتر تمرین کنید همه چیز برایتان آسانتر و روند یادگیری تان سریعتر می شود. یادتان باشد که همه شیوه ها و روش های آموزش زبان انگلیسی به نحوی روی درک و فهم آن متمرکز هستند؛ بنابراین تا چیزی را نفهمید و درکش نکنید آن را یاد هم نمی گیرید.

یاد گرفتن زبان انگلیسی آنقدرها هم که به نظر می رسد سخت نیست. خوشبختانه منابع فوق العاده مفید زیادی وجود دارد که شما را در این مسیر کمک می کنند. پس تمرین کنید، از اشتباهاتتان درس بگیرید و با قدرت جلو بروید. موفق باشید.

زبانمهر

حتما بخوانید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست