مهاجرت به آلمان

شرایط مهاجرت به آلمان، از ویزا تا دریافت اقامت یا تابعیت آلمان

گاما

آلمان جمعیت ۸۲ میلیونی دارد و چهارمین اقتصاد بزرگ دنیا در جهان محسوب می شود و جزء دومین کشور های محبوب مهاجرتی بعد از آمریکا است. هر ساله صد ها هزار مهاجر از سراسر دنیا تصمیم می‌ گیرند که به آلمان بروند و بیش از ۱۰۰ هزار فرد خارجی در آلمان زندگی می‌ کنند و طی سپری کردن فرایند های طبیعی تابعیت آلمان را گرفته اند. یک هشتم آلمانی ها این روز ها خارج از آلمان هستند و یک پنجم افرادی که در آلمان زندگی می کنند، حداقل تا حدودی خارجی محسوب می شوند. ۱۶ میلیون از ساکنان آلمانی پیش زمینه مهاجرتی دارند. مثلاً مهاجرانی در گذشته هستند یا خارجیانی هستند که در آلمان متولد شده‌ اند یا یک مهاجر یا اعضای خانواده خارجی دارند. تقریباً نصف مردم با پس زمینه مهاجرتی در آلمان زندگی می کنند و دارای پاسپورت آلمانی هستند.

اهداف مهاجرت به آلمان

میلیون ها فرد، مخصوصاً افرادی که در کشور های جهان سوم زندگی می‌ کنند، رویای مهاجرت کردن دائم به آلمان را دارند و بعضی از آن ها یک روزی به رویای خود دست پیدا می‌ کنند اما بسیاری از آن ها این گونه نیستند. اگر چه که  در آلمان به روی مهاجران باز است اما باید موارد خاصی هم در نظر گرفته شود. آلمان دومین مقصد بزرگ مهاجرتی در جهان است که می‌ توانید آن را انتخاب کنید.  برای دریافت عنوان مقیم در آلمان، شخص باید سابقه خوبی داشته باشد، مگر این که شهروند یا مقیم کشورهای اروپایی یا EFTA باشد.  در این لیست رایج ترین اهداف برای مهاجرت به آلمان را به شما معرفی می کنیم که می تواند کمک کند تا تصمیم‌ گیری بهتری داشته باشید:

  • تمرین شغل مورد نظر و مطالعه دروس
  • دوره انترنی و تحقیقاتی زیر دسته بندی مهاجرتی شاخه علمی
  • استخدام متخصص ماهر با مهارت بالا و شغل آزاد
  • وحدت دوباره خانوادگی
  • پناهندگی

اکثر مهاجران برای درس خواندن یا کار کردن به آلمان می روند یا به عنوان پناهنده به آلمان مهاجرت می کنند. گاهی اوقات هم به دلیل پیوستن به خانواده به آلمان می روند.

آلمان قوانین سختگیرانه‌ ای برای مهاجران تا سال ۲۰۰۵ نداشت و به همین دلیل متخصصان با مهارت بسیار بالا را از سراسر جهان به خود جذب کرد تا بتواند فضای خالی بازار را پر کند. اگر چه افراد بدون مهارت احتمالاً کنار گذاشته می شوند. در این مورد استثنا هم وجود دارد و آن هم شهروندان کشور های اروپایی یا EFTA هستند که به نواحی اقتصادی اروپا معروف هستند و تمام ایالت های اروپایی را علاوه بر نروژ، ایسلند، و سوئیس را شامل می شود.

 


English

می خوای کل این سایت توی جیبت باشه؟ توی اپلیکیشن آموزشی چرب زبان، هرررر زبانی رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! در کمترین زمان زبان مدنظرتو مثل بلبل حرف بزن!


 

این ها از لحاظ تکنیکی مهاجران خارجی محسوب می‌ شوند و باید مانند شهروندان آلمانی مثل خرید اجناس، استخدام شدن، تحصیلات در درجات بالا با آن ها رفتار گردد. دیگر ملیت های خارجی نیاز به عنوان اقامتی خاص برای ماندن، درس خواندن یا کار کردن در آلمان دارند.

بنابراین قبل از این که خودتان را آماده کنید و برای ترجمه و مهاجرت و وکیل پول خرج کنید، باید دسته بندی های مهاجرتی مختلف را مطالعه کنید.

لازمه های عمومی برای مهاجرت به آلمان

اگر به دنبال اطلاعاتی برای مهاجرت به آلمان هستید یا این که فقط می‌ خواهید در یک مدت زمان مشخص به آلمان سفر کنید، ما به طور کامل اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می‌ دهیم. این مقاله یک راهنما می باشد و می تواند نگاه کلی به همه گزینه های مربوط به مهاجرت و نیاز های ضروری را برای هر شخص در هر جایی از جهان که می‌ خواهد به آلمان سفر کند را در اختیار قرار دهد.

در این قسمت می توانید اطلاعات اساسی در مورد موضوعات مرتبط از جمله امنیت ویزای آلمان و یا اقامت را پیدا کنید و ببینید که شرایطش را دارا هستید یا خیر.

word image 56

به غیر از کسانی که قصد پناهندگی دارند یا کسانی که شهروند کشور های اروپایی هستند یا ملیت های EEA، عموما نباید هیچ گونه سابقه جرم و جنایتی داشته باشند. همه آن ها باید ویژگی های خاصی باشد که تحت پوشش آلمان قرار بگیرند و همچنین از لحاظ اقتصادی باید وضعیت مناسبی داشته باشند تا بتوانند عنوان اولیه اقامت را دریافت کنند.

آن ها باید به مقامات مهاجرتی آلمان اثبات کنند که می توانند از لحاظ مالی در مدت زمانی که در آلمان هستند، خودشان را ساپورت کنند. علاوه بر آن بسته به هدفی که باعث شده است در آلمان بمانند، می توانند تخصص خود را به زبان آلمانی به دولت آلمان نشان دهند.

بهترین منابع یادگیری زبان آلمانی برای زبان آموزان ایرانی

ورود به آلمان

ملیت های مربوط به کشور های جهان سوم یا ملیت های غیر از EEA، برای این که بخواهند بیش از چند ماه برای کارهایی از جمله درس خواندن یا کار کردن در آلمان بمانند باید عنوان اقامت داشته باشند. بسیاری از آن ها نیز برای وارد شدن به آلمان نیاز به ویزا دارند. آن ها باید برای ویزای شخصی خود در نزدیکترین سفارت یا کنسولگری درخواست دهند. همچنین می توانید اطلاعات ضروری را در مورد نوع ویزا، نیاز ها و فرایندهای درخواست شغل همراه با جزئیات مخاطب در نزدیکترین کنسولگری یا سفارت به انجام برسانید.

ویزای بیزینس و ویزای شینگن باعث می شود که فرد بتواند پیش از مدت ۹۰  روز یا شش ماه در آلمان بماند. ویزای شینگن را اکثر کشور ها قبول می کنند. اگرچه فرد در دوران اقامت خود در این مدت زمان نمی تواند کار کند. افرادی که به طور منظم به دلایل شخصی و یا کاری به آلمان سفر می‌ کنند، ممکن است بتوانند ویزای شینگن چندگانه داشته باشند. ملیت های کشور های دیگر مثل استرالیا، کانادا، اسرائیل، ژاپن، کره، نیوزلند و ایالات متحده آمریکا به ویزای ورودی برای ماندن کم تر از ۹۰ روز نیاز ندارند، در حالی که می‌ توانند از این زمان برای پیدا کردن شغل یا درخواست تحصیل در یک دانشگاه استفاده کنند. اگر شرایط خاصی داشته باشند، هم می‌توانند با توجه به آن شرایط خاص درخواست اقامت در آلمان بدهند.

شرایط مهاجرت به آلمان

۱- اثبات توانایی تامین هزینه های مهاجرت به آلمان

متقاضی می بایست شرایط مالی خود را ثابت نماید و باید ثابت نمایند که می توانند هزینه های خود در آلمان را تامین نمایند ، حتی اگر شخص با ویزای کاری به آلمان ورود می کند یا با ویزای جستجوی کار به آلمان ورود می کند می بایست هزینه های ابتدایی زندگی خود را پوشش دهد تا حقوق و دستمزد در آلمان دریافت کنند ، برای مهاجرت به آلمان مبلغی در حدود ۸ تا ۱۰ هزار یورو برای مدت یک الی سه ماه با توجه به روش مهاجرت در حساب خود داشته باشد ، این حساب می بایست در یک بانک معتبر و نوع حساب کوتاه مدت باشد .

۲- ارائه بیمه درمانی یا سلامت

متقاضی نمی تواند بدون پوشش بیمه بهداشتی و درمانی معتبر به آلمان مهاجرت کنند و حتما باید بیمه نامه معتبر برای مهاجرت به آلمان تهیه نماید .

۳- تسلط کافی به زبان آلمانی

شخص می بایست با توجه به روش مهاجرت خود به سطحی از زبان آلمانی برسد و مدرک معتبر که به زبان آلمانی مسلط است را ارائه نماید .

شرایط سنی مهاجرت به آلمان

  • شرایط سنی برای مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل حداکثر به اندازه ۴ الی ۵ سال پس از فارغ التحصیلی در مقطع قبلی است. بعنوان مثال شما اگر دیپلم دارید، حداکثر تا سن ۲۲ تا ۲۳ سالگی می توانید جهت تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی اقدام کنید.
  • شرایط سنی مهاجرت به آلمان از طریق کار هم ۴۱ تا ۴۲ سالگی است.
  • شرایط سنی مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری نیز محدودیتی ندارد.
  • شرایط سنی مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج نیز حداقل ۱۸ سال است. یعنی متقاضی ازدواج با یک شهروند آلمانی حداقل باید ۱۸ سال داشته باشد تا با درخواست وی مبنی بر اخذ اقامت آلمان از طریق ازدواج موافقت شود.

روش های مهاجرت به آلمان

word image

روش های مهاجرت به آلمان

۱- مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل

سطح عملی بالا در دانشگاه های آلمان، نظام تحصیلی رایگان، ارائه خدمات علمی و آموزشی بسیار عالی، امکان تحصیل به دو زبان انگلیسی و آلمانی، شرایط بسیار خوب کار پس از پایان تحصیل از جمله دلایل انتخاب آلمان برای تحصیل است. تحصیل به تنهایی نمی تواند منجر به اخذ اقامت دائم آلمان شود و افراد برای تحقق این امر باید پس از پایان تحصیل خود در آلمان استخدام شوند و ویزای خود را به نوع کاری تغییر دهند. فارغ التحصیلان به مدت ۱۸ ماه فرصت دارند که در آلمان بمانند و به جستجوی کار بپردازند در صورتی که نتوانند در این زمان در شغلی مرتبط با رشته تحصیلی خود مشغول به کار شوند باید کشور آلمان را ترک کنند.

تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی

معمولا برای تحصیل لیسانس در دانشگاه های دولتی و رایگان آلمان، باید در کنکور ایران قبول شده باشید. دانش آموزانی که دیپلم ۱۲ ساله را در ایران اخذ نموده اند با دارا بودن مهارت زبان آلمانی در سطح A2 یا B1 می توانند در دوره زبان آلمانی و فاندیشن شرکت کنند و وارد مقطع کارشناسی شوند.

تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی ارشد

مقطع کارشناسی ارشد در آلمان در بیشتر رشته ها به دو زبان انگلیسی و آلمانی ارائه می شود و دانشجویان می توانند با داشتن مدرک زبان انگلیسی آیلتس ۶٫۵ به بالا و یا مدرک زبان آلمانی B2 در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل نماید. هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد نیز همانند مقطع کارشناسی تقریباً رایگان می باشد و دانشجویان هزینه ای در حدود ۱۵۰ تا ۳۰۰ یورو در هر ترم به عنوان شهریه پرداخت می نمایند.

تحصیل در آلمان در مقطع دکترا

در مقطع دکترا پذیرش با تأیید استاد راهنما انجام می پذیرد و در واقع کسانی می توانند در مقطع دکترا تحصیل نمایند که رزومه تحصیلی خوبی داشته باشند و از نظر استاد راهنما قابل تأیید باشند. همانطور که می دانید تحصیل در مقطع دکترا در آلمان به عنوان شغل پذیرفته شده است و دانشجویان با عملکرد مناسب خود در دانشگاه می توانند حقوق دریافت کنند و هزینه زندگی خود را تأمین نمایند.

آشنایی با کشور آلمان: اطلاعات ضروری، علایق مردم و نکات دیگر

۲- مهاجرت به آلمان از طریق کار

مهاجرت کاری به آلمان یکی از بهترین روش های مهاجرتی شناخته شده است و در صورت داشتن شرایط اخذ ویزای کار آلمان معمولاً روش دیگری به شخص متقاضی توصیه نمی شود. جهت اخذ ویزای کار آلمان دو روش وجود دارد.

اخذ ویزای کار آلمان از طریق پیشنهاد کار

روش اول اقدام جهت اخذ ویزای کار آلمان با داشتن job offer است. متقاضی در صورتی می تواند از این طریق برای مهاجرت به آلمان اقدام نماید که کارفرمایی در کشور آلمان دعوتنامه ای به جهت استخدام متقاضی ارسال نماید. در قوانین جدید ویزای کار آلمان در سال ۲۰۲۱، در صورتی که شخصی پیشنهاد کار دریافت کند می تواند این ویزا را دریافت کند و شهروندان آلمان یا اتحادیه اروپا اولویتی ندارند.

ویزای جستجوی کار آلمان

روش دوم جهت اخذ ویزای کار آلمان ویزای جستجوی کار آلمان است. در حال حاضر کشور آلمان نیاز خود را به نیروی متخصص اعلام نموده است و افرادی که مهارت قابل توجهی دارند می توانند برای ویزای جستجوی کار در آلمان اقدام نمایند. این ویزا برای مدت ۶ ماه به شخص خارجی تعلق می گیرد این شخص ۶ ماه فرصت دارد که در کشور آلمان حضور داشته باشد و شغل مورد نظر خود را متناسب با رشته تخصصی خود در آلمان بیابد.

شرایط دریافت ویزای کار

  • ترجمه و تایید مدارک تحصیلی
  • تسلط به زبان انگلیسی و یا آلمانی
  • سابقه کار (حداقل ۳ سال)
  • گواهی تمکن مالی
  • رزومه
  • انگیزه نامه
  • توصیه نامه

مشاغل مورد نیاز در آلمان

  • مشاغل مربوط به مکاترونیک، فن آوری اتوماسیون، ساختمان‌های الکتریکی
  • مشاغل مربوط به تکنولوژی ماشین الکتریکی، مهندسی برق، برق صنعتی، نصب و راه اندازی خط، الکترونیک
  • ساخت و ساز ساختمان، بتن، مصالح ساختمانی، نظارت، لوله کشی، گرمایش، سنگ تراشی، عایق صنعتی، گرمایش، سرمایش، پنجره و نمای شیشه ای، متخصص سقف، دیوار و تکنولوژی آب بندی
  • توسعه نرم افزار، برنامه نویسی، IT
  • رانندگان و مهندسان حمل و نقل ریلی
  • حرفه بهداشت، پرستاری در همه شاخه‌ها، نگهداری افراد مسن، ارتوپدی، بهداشت و کودکان، روانپزشکی
  • حسابداری

۳- مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری

روش سرمایه گذاری در آلمان ثبت شرکت است که با سرمایه بسیار کم نیز امکانپذیر است. متقاضیان سرمایه گذاری در آلمان می توانند از طریق ثبت شرکت در آلمان، اقامت و تابعیت کشور آلمان را اخذ نمایند. جهت ثبت شرکت در آلمان می بایست طرح توجیه اقتصادی سرمایه گذار مورد تأیید اتاق بازرگانی آلمان واقع شود و به طور معمول طرح هایی تأیید خواهند شد که از نظر دولت آلمان سود دهی خوبی در کشور آلمان داشته باشد. سرمایه اولیه برای ثبت شرکت در آلمان در حدود ۲۵ هزار یورو می باشد.

۴- مهاجرت به آلمان از طریق تولد

یکی از طرق کسب تابعیت تولد می باشد که اعطای تابعیت از طریق تولد در دنیا دارای دو سیستم خاک و خون می باشد. کشور آلمان تابع، سیستم خون است. یعنی طفلی که در کشور آلمان متولد می شود تابع نسب و خون والدین خود قرار می گیرد. بدین معنا که طفل تا رسیدن به سن قانونی تابعیت اقامتگاه پدری خود را دارا است و متعاقب آن می تواند اقامتگاه مادری خود را برگزینند که البته این مورد بسته به کشور مادری دارد که قانون تابعیت مضاعف را پذیرفته باشد.

شرایط اخذ تابعیت از طریق قانون خاک و خون

  • اگر فرد از پدر و مادر آلمانی به دنیا بیاید.
  • طفلی که در خاک آلمان، از پدر و مادر نامعلوم به دنیا آمده است.
  • فرد متولد شده در آلمان که در ۲۱ سال ابتدایی زندگی، حداقل ۸ سال را در آلمان زندگی کرده باشد.
  • به مدت حداقل ۶ سال در مدارس آلمان تحصیل کرده باشد.

۵- مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج

یکی از آسان ترین روش های اخذ تابعیت آلمان از طریق ازدواج با یک شخص آلمانی و یا شخص مقیم کشور آلمان است. تنها افرادی می توانند مهاجرت به آلمان را از طریق اخذ ویزای ازدواج پیش بگیرند که قصد واقعی این امر را ثابت نمایند.

  • مدارکی همچون عکس های خانوادگی، ایمیل، سند ازدواج، گواهی تجرد و گواهی عدم سوء پیشینه برای اخذ این ویزا لازم و ضروری است.
  • شخص تبعه آلمان نیز می بایست ثابت نماید از نظر مالی امکان تأمین همسر خود را در کشور آلمان خواهد داشت.
  • همچنین شخص تبعه آلمان می بایست ثابت نماید سابقه نقض قانون و سوء پیشینه ای در کشور آلمان نداشته است.
  • یکی از مواردی که همسر ایرانی می بایست به آن توجه نماید داشتن مهارت زبان آلمانی در سطح ابتدایی است.

۶- مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی

یکی دیگر از روش های مهاجرت به آلمان، پناهندگی در آلمان است. طبق کنوانسیون ژنو اشخاصی که در خاک کشور خود احساس نا امنی و خطر می کنند می توانند از حمایت کشورهایی که عضو این کنوانسیون هستند بهره مند شوند.

اشخاصی که در آلمان درخواست پناهندگی ارائه می دهند از خدماتی برای گذران زندگی خود برخوردار می شوند. این خدمات شامل پرداخت هزینه های اولیه زندگی من جمله خوراک، پوشاک و مسکن می شود. البته منظور از مسکن مکان هایی است که وضعیت قابل قبولی از جهت بهداشتی و امنیت خاطر ندارند و پناهجویان تا زمان تأیید درخواست پناهندگی خود می بایست این شرایط را پذیرا باشند در غیر این صورت خدماتی از طرف دولت دریافت نخواهند نمود.

سفر به کشور آلمان: هزینه زندگی، انواع ویزا و همه نکات ضروری

درخواست پناهندگی سیاسی از طریق مراکز مربوط به پناهندگی انجام می شود و باید توسط آژانس فدرال برای مهاجرت و پناهندگی تایید شود. زمانی که درخواست دریافت می گردد، یک مجوز اقامتی کوتاه مدت برای انجام کارهای مربوط به پناهندگی سیاسی مورد نیاز است. این مجوز اقامت به درخواست کنندگان پناهندگی سیاسی اجازه کار نمی‌ دهد اما بعد از سه ماه می توانند برای مجوز کار هم درخواست بدهند تا بتوانند جذب نیروی کار شوند. البته اگر هیچ گونه ملیت EEA برای یک موقعیت خاص در دسترس نباشد. اگرچه که این آژانس فدرال به دنبال کاهش فرآیند بررسی درخواست پناهندگی سیاسی است اما معمولاً این پروسه شش ماه به طول می‌ انجامد.

عموماً درخواست کنندگان پناهندگی سیاسی می توانند وضعیت و امنیت خود را تعیین کند. همچنین می‌ توانند وضعیت محافظتی تابعیتی را دریافت کنند یا این که می توانند از ممنوعیت و یا ریپورت شدن جلوگیری کنند. آن هایی که با کاهش درخواست ها مواجه می شوند، ان جا را ترک می‌ کنند یا ممکن است با دیپورت مواجه شوند، مگر این که یک تعلیق موقت دولونگ داشته باشند که اگرچه احتمال رد شدن آن هم زیاد است.

صدور مجوز پناهندگی سیاسی یا پناهندگی معمولی

درخواست کنندگان پناهندگی سیاسی در حالت مراقبت، تحت پناهندگی معمولی یا سیاسی قرار می‌ گیرند. احتمالاً مجوز سه ساله اقامت را دریافت کنند که می‌ تواند مجوز سکونت نامحدود را بعد از سه سال برای آن‌ها تغییر دهد. بنابراین پناهندگان دسترسی کامل به بازار نیروی انسانی آلمان و سیستم اجتماعی پیدا می کنند. حتی می‌توانند در کنار خانواده هایشان حضور داشته باشند.

بومی سازی_ چه کسی می تواند شهروندی آلمان را بگیرد؟

مهاجران آلمان و افرادی که سیتیزنی و شهروندی آلمان را دریافت کرده‌ اند، معمولاً هر ساله به ۱۰۰ هزار نفر می‌ رسند. شهروندان خارجی با خانواده آلمانی و یا تحت جریان های خاص یا کودکان از والدین خارجی که در آلمان زندگی می کنند و در همان آلمان متولد شده اند، می توانند شهروندی آلمان را داشته باشند. کودکان خارجی زیر ۱۸ سال که با والدین آلمانی زندگی می کنند، به طور اتوماتیک شهروندی آلمان را دارند. در حالی که همسران شهروندان آلمانی بعد از چند سال زندگی در آلمان می توانند شهروند آلمان شوند. علاوه بر آن افراد خارجی که قانونا به مدت ۸ سال در آلمان زندگی می کنند، باید مجوز اقامت داشته باشند.  این عدد برای بعضی از درخواست کنندگان هم می‌ تواند تا ۶ سال هم کاهش پیدا کند و سپس می توانند برای شهروندی آلمان درخواست دهند.

اگرچه احتمالات دیگری هم وجود دارد، مگر این که شما از یک کشور EEA آمده باشید. در این صورت باید دوباره شهروندی خود را اعلام کنید که البته شامل افرادی نمی شود که خانواده آلمانی دارند. افراد خارجی که عموما برای شهروندی آلمان درخواست می‌ دهند، باید در زبان آلمانی تبحر داشته باشند و اطلاعات خوبی از سیستم قانونی و اجتماعی آلمان داشته باشند. در نتیجه باید قادر باشند از لحاظ مالی خودشان را ساپورت کنند و هیچ گونه جرم و جنایتی را در گذشته انجام نداده باشند.

آشنایی با کشور آلمان: اطلاعات ضروری، علایق مردم و نکات دیگر

همانطور که مطالعه کردید؛ برای افرادی که می خواهند به آلمان مهاجرت کنند، در های زیادی گشوده شده است؛ مخصوصاً اگر جوان باشند و یا یک مهارت بسیار خاص داشته باشند. در این مقاله به طور خلاصه موضوعات مربوط به مهاجرت به آلمان و ورود به آلمان را برای گرفتن شهروندی برای شما توضیح دادیم و از آنجایی که اکثر مهاجران در وهله اول برای درس خواندن و کار کردن به آلمان می‌ روند، به همین دلیل باید گزینه های دیگر را نیز بررسی کنید.

 

زبانمهر

حتما بخوانید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست