آزمون PET

آزمون Pet: ساختار، نمره دهی، روش آمادگی و نکات دیگر

گاما

آزمون مقدماتی یا آزمون pet، مخفف عبارت Preliminary English Test است و برای متقاضیان سطح متوسط انگلیسی طراحی شده. مثل همه آزمون های زبان انگلیسی دانشگاه کمبریج، آزمون PET هم آزمونیست که در آن یا قبول می شوید و یا رد و به کسانی که قبول می شوند گواهینامه ای ارائه می شود که تاریخ انقضا ندارد. آزمون PET به دو صورت کتبی و اینترنتی برگزار می شود و هر دو نوع آن 140 دقیقه زمان برای پاسخگویی دارد.

آزمون PET خیلی پیشرفته نیست و در سطوح پایین تر از ازمونهای تافل و ایلتس قرار می گیرد و در سطح متوسط (Intermediate) و براساس چارچوب مشترک سطح بندی زبان های اروپایی (CEFR) در سطح B1 است. (B2 وC1 و C2 که پیشرفته تره میشه ایلتس تافل حدودا)

ساختار آزمون PET

آزمون PET هر چهار مهارت زبان انگلیسی شما یعنی لیسنینگ، ریدینگ، رایتینگ و اسپیکینگ را ارزیابی می کند. ساختار این آزمون به شرح زیر است:

بخش اول (90 دقیقه): بخش اول آزمون PET مهارت خواندن و درک مفاهیم (reading comprehension) و همینطور نوشتن (writing) شما را به طور همزمان ارزیابی می کند. این بخش به 8 قسمت تقسیم می شود که در مجموع 42 سوال دارند. 5 بخش اول روی مربوط به مهارت ریدینگ و سه بخش بعدی روی مهارت رایتینگ متمرکز است. سوالات این قسمت شامل چند گزینه ای (multiple-choice) و پر کردن جای خالی (fill-in-the-blank) می شود. علاوه بر این از شما خواسته می شود که در بخش رایتینگ که یک داستان، نامه یا کارت پستال بنویسید.

 


English

می خوای کل این سایت توی جیبت باشه؟ توی اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی چرب زبان، انگلیسی رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! در کمترین زمان انگلیسی مثل بلبل حرف بزن!


 

بخش دوم (30 دقیقه گوش دادن به فایل صوتی و 6 دقیقه وقت اضافی برای انتقال جوابها به پاسخنامه): بخش دوم آزمون PET به ارزیابی مهارت شنیدن (listening) شما می پردازد. شما 2 بار فرصت دارید تا به فایل صوتی ضبط شده گوش کنید و بعد باید به سوالات مربوط به آن پاسخ بدهید. این بخش در مجموع 25 سوال دارد که هر کدام 1 امتیاز دارند. سوالات بخش دوم آزمون انواع مختلفی مثل سوالات چند گزینه ای، پر کردن جای خالی و درست/ غلط دارند.

عالی برای آزمون Pet:  سی پادکست رایگان برای تقویت لیسنینگ (و اسپیکینگ) زبان 

بخش سوم (10 تا 12 دقیقه): آخرین بخش آزمون PET مهارت صحبت کردن (speaking) شما را ارزیابی می کند. متقاضیان به صورت دو به دو در این بخش شرکت می کنند و از آنها خواسته می شود تا با یک آزمونگر و سپس با همدیگر گفتگو کنند تا مهارت گفتاری شان ارزیابی شود. یک آزمونگر دیگر هم در این بخش حضور دارد که به شما گوش می دهد تا صحبت کردنتان را بررسی کند.

آزمون اسپیکینگ با پرسیدن سوالات مربوط به هر متقاضی و توسط آزمونگر شروع می شود. سپس آزمونگر شرایطی را توصیف می کند و از متقاضیان می خواهد که در مورد راه حل های ممکن بحث کنند. در نهایت، به متقاضیانی تصویری داده می شود و آنها باید تصویر را شرح داده و درباره آن صحبت کنند. بسته به زمان بندی مرکز امتحان، ممکن است بخش اسپیکینگ آزمون PET در روز دیگری برگزار شود.

سیستم نمره دهی آزمون PET

از سال 2016، تمام آزمون های انگلیسی کمبریج از یک سیستم نمره دهی یکسان استفاده می کنند. آزمون های سطح پایین در محدوده پایین تری نمره بندی و آزمون های سطح بالا به همان شیوه اما در سطح بالاتری نمره دهی می شوند. در سالهای پیش، آزمون PET مقیاس نمره دهی مخصوص خودش را داشت، برای همین نمره های کسانی که قبل از سال 2016 مدرک این آزمون را گرفته اند باید به سیستم جدید نمره دهی تبدیل شوند.

نمرات آزمون PET بین 120 تا 170 متغیر است. نمره 140 یا بالاتر “قبول” محسوب می شود و داوطلبانی که این نمره را گرفته اند گواهینامه آزمون PET دریافت می کنند که با مطابق سطح B1 زبان انگلیسی در CEFR (چارچوب اروپایی مشترک مرجع برای زبانها) است. متقاضیانی که در آزمون PET امتیاز 160 یا بالاتر را کسب می کنند، گواهی آزمون مقدماتی زبان انگلیسی کمبریج را برای سطح B2 دریافت خواهند کرد.

فوق العاده موثر برای آزمون pet: آموزش تقویت مکالمه زبان انگلیسی با تکنیک سایه

درست مثل آزمون KET، پنجاه درصد از نمره کل شما مربوط به بخش اول آزمون PET است و قسمت های دوم و سوم آزمون هر کدام 25% از نمره کل آزمون را تشکیل می دهند. نتایج این آزمون برای هر داوطلب به صورت نمره مجزای هر بخش و همچنین نمره کل آزمون و سطح سطح CEFR مربوطه اعلام می شود. اگر داوطلب در آزمون PET نمره قبولی کسب کند، گواهی این آزمون را هم دریافت می کند که برای همیشه معتبر است.

نکات مهم آمادگی برای بخش اسپیکینگ آزمون PET

برای کسب نمره خوب در بخش اسپیکینگ آزمون PET، باید جملات ساده ای درباره موضوعات آشنا بلد باشید و علاوه بر این بتوانید دلایل، نظرات و برنامه هایتان را هم توضیح بدهید. اگر نشان بدهید که می توانید برای مدت طولانی به انگلیسی صحبت کنید و همچنین موقع حرف زدن از ساختارهای پیچیده گرامری (مثل جملات شرطی، صفات عالی و قیاسی، جملات مجهول و غیره) استفاده کنید، نمره بیشتری کسب خواهید کرد.

در ادامه به بهترین و مهمترین نکاتی که رعایت آنها به شما کمک می کند تا در بخش اسپیکینگ آزمون PET نمره خوبی بگیرید اشاره می کنیم.

1- با روند آزمون آشنا شوید

خیلی مهم است که شما بدانید هر قسمت از آزمون اسپیکینگ PET از شما چه می خواهد و باید چه کاری انجام بدهید. به این ترتیب می توانید با اعتماد به نفس بیشتر و نگرانی کمتر روی هر بخش تمرکز کنید. آمادگی کلید موفقیت و قبولی شما در آزمون است. ما در جدول زیر به طور خلاصه کارهایی که در چهار قسمت آزمون اسپیکینگ PET از شما خواسته می شود را توضیح داده ایم:

بخش اول در این قسمت، آزمونگر به صورت جداگانه از شما سوالاتی می پرسد. این سوالات درباره زندگی شما هستند و ممکن است در مورد حال، گذشته و آینده سوالاتی پرسیده شود. روی تلفظ صحیح کلمات تمرکز کنید و سعی کنید پاسخ هایتان کمی بلند باشند.
بخش دوم در بخش تعدادی تصویر به شما داده می شود و شما باید با متقاضی دومی که در این بخش با شما امتحان می دهد تعامل داشته باشید. شما باید با هم بحث و گفتگو کنید، نظرات و دلایل خودتان را ارائه بدهید و در عین حال به پیشنهادات و نظرات طرف مقابلتان هم پاسخ بدهید. سعی کنید به صحبت های نفر دوم به خوبی گوش بدهید و جواب های بلندی ارائه کنید.
بخش سوم در این قسمت به شما یک عکس رنگی داده می شود و به صورت جداگانه از شما خواسته می شود که چیزی که می بینید را در عرض یک دقیقه توصیف کنید و حدس بزنید.

* منظور از حدس زدن در اینجا این است که باید چیزی که فکر می کنید در عکس دیده اید را بیان کنید. برای فهمیدن جزئیات بیشتر بخش پایینی را مشاهده نمایید.

بخش چهارم این بخش شامل یک مکالمه عمومی درباره موضوع عکس ها در قسمت سوم است. در این قسمت شما با پارتنر خودتان همکاری می کنید. هر دویتان باید نظرات خودتان را بگویید و درباره علاقمندی ها، ترجیحات، تجربیات، عادات و موارد دیگر خودتان صحبت کنید. مجددا توصیه می کنیم که سعی کنید طولانی صحبت کنید.

2- تقویت اسپیکینگ آزمون PET- بخش اول

در بخش اول اسپیکینگ آزمون PET از شما سوالاتی در مورد گذشته، حال و آینده تان پرسیده می شود. حتما موقع جواب دادن به این سوالات، پاسخ کاملی بدهید نه فقط چند کلمه.

مثال:

  • “Where are you from?”   اهل کجا هستی
  • “Well, I come from Madrid which is the capital of Spain.”   خب، من اهل مادرید پایتخت اسپانیا هستم

سعی کنید جوابتان به شکل بالا باشد نه به این صورت:

  • “Where are you from?”   اهل کجا هستی
  • “Madrid.”  مادرید

علاوه بر این چند سوال معمولی و عمومی هم درباره گذشته، حال و آینده شما هم پرسیده می شود. ما برخی از پاسخ هایی که می توانید به این سوالات بدهید را در اختیارتان می گذاریم. همچنین اکیدا توصیه می کنیم که این سوالات و جوابهایشان را تمرین کنید. البته موقع جواب دادن باید اطلاعات مخصوص به خودتان را در پاسخ ها بگذارید.

سوالات مربوط به زمان گذشته:

  • Where did you go for your last holidays?   آخرین تعطیلات کجا رفتی
  • I went to a place called _________. We spent our time sightseeing / sunbathing / swimming in the sea / having a great time on the beach, etc. I absolutely loved / hated it.   به جایی به اسم ___ رفتم. ما اونجا وقتمون رو صرف گشت و گذار/ آفتاب گرفتن / شنا در دریا / وقت گذرونی عالی در ساحل و غیره کردیم
  • How long have you been learning English?   چند ساله که انگلیسی یاد می گیری
  • Well I have been learning English for ___ years.   خب، من ___ ساله که دارم انگلیسی یاد می گیرم
  • How did you get here today?   امروز با چی اومدی اینجا
  • I came by car / by train / on foot. It took me about ___ minutes to get here.   با ماشین / با قطار / پیاده آمدم. حدود ___ دقیقه طول کشید تا به اینجا رسیدم

سوالات مربوط به زمان حال:

  • What do you most enjoy doing with your family?   از انجام چه کاری با خانواده بیشتر از همه لذت می بری
  • Even though my mum doesn’t like it, I really like ________ .   با اینکه مادرم از این کار خوشش نمیاد ولی من واقعا _______ رو دوست دارم
  • How often do you go to the cinema?   هر چند وقت یکبار به سینما میری
  • I hardly ever go to the cinema because I don’t have the time / money / don’t really like it.   به ندرت پیش میاد که برم سینما چون وقت ندارم / پول ندارم / واقعاً سینما رفتن رو دوست ندارم
  • What do you like or dislike about where you live?   چه چیزی از محل زندگیت رو دوست داری یا از چه چیزی در اون خوشت نمیاد
  • Well my city / town / village is amazing because __________ . The one thing I don’t like about it, though, is _________ .

خب، شهر / شهرستان / روستای من شگفت انگیزه چون _________. با این حال چیزی که در موردش دوست ندارم اینه که _________.

سوالات مربوط به زمان آینده:

  • Where do you plan to go for your next holiday?   برای تعطیلات بعدیت قصد داری کجا بری؟
  • Well, I hope to go to ____ because I love / I want to _____ .

خب، امیدوارم که به ____ برم چون عاشق اونجام/ میخوام که____.

  • Would you like to live in another place?

دوست داری جای دیگه ای زندگی کنی؟

  • Yes, I would love to live in ______ because ______.

بله. دوست دارم در ______ زندگی کنم چون ______.

  • No, I wouldn’t like to live in another place because ________.

نه. نمیخوام جای دیگه ای زندگی کنم چون ______.

  • Do you think English will be useful for you in the future?   فکر می کنی انگلیسی در آینده برات مفیده
  • Oh yes, because I will need it for my job / my studies / to talk with people from other countries, etc.   اوه بله، چون من برای کارم/ تحصیلاتم نیاز دارم که با مردم سایر کشورها صحبت کنم

البته یادتان باشد که اینها فقط نمونه سوال هستند. علاوه بر این، موقع تمرین این سوالات حتما از لحن درست و مناسبی استفاده کنید تا صحبت کردنتان طبیعی تر به نظر برسد.

3- نحوه تقویت اسپیکینگ آزمون PET- بخش دوم

در این قسمت از آزمون شما باید با یک متقاضی دیگر مکالمه کنید. باید با هم بحث و گفتگو کنید، پیشنهادات خودتان را مطرح کنید، به سوالات او جواب بدهید و در پایان با هم به توافق برسید. در ادامه لیستی از جملاتی که می توانید آنها را از طرف مقابلتان بپرسید یا به سوال او جواب بدهید را مرور می کنیم:

  • What do you think?   تو چی فکر می کنی؟
  • Do you agree?   موافقی؟
  • What’s your opinion?   نظرت چیه؟
  • Would you like to ……?   میخوای که…..؟
  • Do you think so?   تو هم اینطوری فکر می کنی؟
  • Should we …….?   ما باید…..؟

حتما بخوانید: بهترین جملات انگلیسی برای شروع راحت مکالمه +معنی فارسی

جملات مربوط به موافقت کردن:

  • Absolutely.   کاملا
  • Definitely. That’s a good point.   به طور حتم نکته خوبیست
  • Good idea. I never thought of that.   فکر خوبیه. هیچ وقت بهش فکر نکرده بودم
  • Yeah, you’re right.   اره، درست میگی
  • Me too.   منم همینطور

جملات مربوط به مخالفت کردن:

  • Hmm, I’m not sure.   امممم، مطمئن نیستم
  • I don’t think so.   من اینطوری فکر نمی کنم
  • On the other hand, …   از طرف دیگه
  • A better idea might be …   یه فکر بهتر اینه که
  • I think it’d be better if …   بنظرم بهتره که

جملات مربوط به نظر دادن:

  • I think that …. (we should go to the cinema.)   به نظر من…. (ما باید به سینما بریم)
  • I’d say … (a computer is better than a TV.)   من میگم که…. (کامپیوتر داشتن بهتر از تلویزیون داشتنه)
  • I’m pretty sure that … (he would like a new watch.)   من کاملاً مطمئنم که…. (اون یه ساعت جدید میخواد)

حالا یک نمونه سوال مربوط به قسمت دوم اسپیکینگ آزمون را با هم مرور می کنیم. سوال را خوب بخوانید و بعد سعی کنید به چند روش مختلف به آن جواب بدهید و نظرتان را بگویید. علاوه بر این، با پارتنرتان موافقت و مخالفت کنید.

  • Question: A young man on holiday in North America wants to buy a present to take home to his parents. Talk together about the different presents he could buy, and say which would be best.

سوال: مرد جوانی که تعطیلاتش را در آمریکای شمالی می گذارند می خواهد برای پدر و مادرش هدیه ای بخرد و به خانه ببرد. درباره هدایای مختلفی که او می تواند بخرد صحبت کنید و بگویید کدامشان از همه بهتر است.

PET Speaking Tips.png

4- تقویت اسپیکینگ آزمون PET- بخش سوم

در این قسمت از آزمون از شما خواسته می شود تا یک دقیقه به تنهایی درباره یک تصویر صحبت کنید. خیلی مهم است که شما تا جایی که می توانید حرف بزنید و اگر آزمونگر صحبتتان را قطع کرد و از شما خواست دیگر ادامه ندهید نگران نشوید. این علامت خوبیست و نشان می دهد که به اندازه کافی صحبت کرده اید. البته آزمونگر از شما می خواهد که به همان اندازه یک دقیقه حرف بزنید.

در این بخش به هر داوطلب تصویری داده می شود و او باید آن را توضیح بدهد و حدس بزند که چه چیزهایی در تصویر می بیند. در ادامه مثالی برایتان می آوریم تا بیشتر متوجه شوید:

PET Speaking Pictures

شما باید سه کار انجام بدهید: به موارد داخل عکس اشاره کنید، آن را شرح بدهید و حدستان درباره تصویر را بگویید. می توانید از جملات زیر برای این کار استفاده کنید:

جملات مربوط به اشاره به قسمت های مختلف عکس:

برای بیان موارد داخل عکس باید به هر چیزی که در قسمت های مختلف تصویر می بینید اشاره کنید و آنها را با جملاتی مثل موارد زیر بیان نمایید:

PET Speaking Picture Part 3

برخی از جملاتی که در این قسمت می توانید استفاده کنید عبارتند از:

  • In the middle there is a woman, who might be a teacher, looking after the children.   در وسط تصویر خانمی هست که ممکنه معلم باشه. اون از بچه ها مراقبت می کنه
  • In the foreground, we can see two children who are studying hard.   در پیش زمینه، دو کودک را می بینیم که سخت مشغول درس خوندن هستن

توصیف تصویر:

شما باید ظرف 1 دقیقه همه چیزهایی که در تصویر می بینید را توضیح بدهید. مثلا می توانید اشاره کنید که اینجا یک کلاس شلوغ است. بعد توضیح بدهید افراد داخل عکس چه لباسی پوشیده اند، مشغول انجام چه کاری هستند، چه اشیایی را می توانید در تصویر ببینید و توضیح بدهید که افراد چطور از این اشیا استفاده می کنند.

جملات مربوط به حدس زدن:

وقتی از چیزی مطمئن نیستیم باید درباره اش حدس و گمان بزنیم. برای حدس زدن می توانید از جملات زیر استفاده کنید:

  • She looks like a teacher but could be a librarian.   اون خانم شبیه یه معلمه اما ممکنه کتابدار هم باشه
  • They might be studying for an example.   احتمالا برای مثال دارن درس می خونن
  • Maybe they are studying for an exam.   شاید دارن برای امتحان درس می خونن
  • It must be a library.   اینجا باید یه کتابخونه باشه

سعی کنید با استفاده از این جملات و جمله های مشابه، عکس هایی که در اینترنت یا مجلات و روزنامه ها میبینید را به انگلیسی توضیح بدهید.

نکته اضافی!

صدای خودتان را در گوشی تان موقع انگلیسی صحبت کردن ضبط کنید و بعد به آن گوش بدهید. این کار را با دوستتان انجام بدهید و به صدای هم گوش کنید و بعد درباره روش های تقویت اسپیکینگ خودتان با هم صحبت کنید.

5- تقویت اسپیکینگ آزمون PET- بخش چهارم

در بخش آخر آزمون اسپیکینگ PET، شما باید با یک داوطلب دیگر مکالمه کنید. هر دوی شما باید درباره علاقمندی ها، نظرات، تجربیات، ترجیحات و موارد دیگر مربوط به خودتان به انگلیسی حرف بزنید.

PET Speaking Picture Part 4

توصیه می کنیم نکات قبلی را مرور کرده و از جملاتی که در هر قسمت اشاره کردیم دوباره استفاده کنید. از جمله های زیر هم می توانید در این قسمت استفاده کنید:

جملات مربوط به اشاره به خود:

  • For me, ….   به نظر من
  • In my experience, …   طبق تجربه من
  • When I was …

وقتی من… بودم….

  • When I am …

وقتی من …. هستم….

  • In my opinion …   به نظر من

جمع بندی

ما در این مطلب شما را با آزمون PET نکات و توصیه های کلیدی برای آمادگی در بخش اسپیکینگ این آزمون آشنا کردیم. یادتان باشد امتحان اسپیکینگ این آزمون فقط 10 تا 12 دقیقه طول می کشد و شما در همین مدت باید به آزمونگران نشان بدهید که به خوبی روی زبان انگلیسی مسلط هستید و می توانید به راحتی درباره موضوعات مختلف صحبت کنید.

حتما دانلود نمایید: زبان انگلیسی خود را با این صد درس صوتی تقویت کنید

سعی کنید از جملات متنوع در گفتارتان استفاده کنید و طولانی حرف بزنید. علاوه بر این، حتما در مدت آزمون با پارتنرتان به خوبی تعامل برقرار کنید. تا وقتی نشان ندهید که مهارت اسپیکینگ خوبی دارید آزمونگر نمی تواند نمره خوبی به شما بدهد. پس ثابت کنید که چقدر در این زمینه خوب هستید. از لحن مودبانه و دوستانه استفاده کنید و تمام تلاشتان را بکنید تا نمره خوبی از این بخش بگیرید.

گوتا

حتما بخوانید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست