اگر دانشجوی رشته پزشکی باشید احتمالا با عملکرد CV و نوع اطلاعات مورد نیاز برای ارائه درخواست به دانشکده های پزشکی آشنا هستید. یکی از اصلی ترین کارکردهای CV، تشریح مختصر عملکردهای تجربی و آموزشی شماست. گاهی اوقات به CV رزومه (résumé) یا ویتا (vita) هم گفته می شود. چه یک جراح پلاستیک باشید یا دکتر پروتز سینه یا هر تخصصی از پزشکی، به این نکات نیاز خواهید داشت.
CV چیست؟
CV در واقع یک فرم درخواست شخصی چند منظوره است که حاوی سوابق شغلی، فرصت های تحصیلی، افتخارات و جوایز، ارائه ها ، تحقیقات و عضویت یا مشارکت در یک سازمان می باشد. اینکه چه اطلاعاتی در CV گنجانده شود بستگی به این دارد که قرار است برای چه موقعیتی درخواست بدهید.
حتما بخوانید: دانلود ۲۰ تا از بهترین قالب های آماده رزومه برای هر رشته ای
بهترین قالب CV چیست؟
با اینکه در مورد تعداد صفحات CV سخت گیری های خاصی وجود ندارد؛ اما همه دانشجویان باید بدانند که CV های خیلی طولانی می تواند نتیجه عکس بدهد و علیه منافعشان عمل کند. فرقی نمی کند که دستاوردهای نام برده تان چه تعداد باشند؛ اگر نتوانید خیلی زود و سریع دو یا سه دلیل متقاعد کننده برای برتری تان نسبت به اشخاص دیگر عنوان کنید مصاحبه کنندگان تحت تاثیر عملکردتان قرار نمی گیرند.
به دلیل ماهیت حرفه پزشکی که در آن سال های مقدماتی آموزش روند ساختار یافته ای دارند و در اکثر موارد این روند بین دانشگاه ها متفاوت است؛ بنابراین معمولا هنگام نوشتن CV، ترتیب زمانی معکوس ترجیح داده می شود.
می خوای کل این سایت توی جیبت باشه؟ توی اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی چرب زبان، انگلیسی رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! در کمترین زمان انگلیسی مثل بلبل حرف بزن!
از CV در آزمون های تخصصی پزشکی چه استفاده ای می شود؟
طی رقابت برای قبولی در آزمون تخصص ، از CV در مرحله مصاحبه استفاده می شود. علاوه بر رزومه یا همان CV، شما باید توصیه نامه هایتان را هم به مصاحبه کننده ها ارائه کنید تا از پیشینه و سابقه علمی تان با خبر شوند.
حتما بخوانید: چه مواردی نباید در یک رزومه (CV) درج شود؟ (آخرین تغییرات)
چطور باید CV بنویسیم؟
بهترین حالت این است که CV نوشتن را از همان سال های اول دانشکده پزشکی تان شروع کنید. هر نوع سابقه مدیریتی و اجرایی، تجربه تحقیق و پژوهش، بورس های تحصیلی و هر فرصت دیگری که بدست آوردید را می توانید در CV ذکر کنید. برای نوشتن یک رزومه خوب نکات زیر را به خاطر داشته باشید:
- توصیه می شود به جای به روز کردن رزومه تان موقع درخواست، این کار را هر شش ماه یا سالی یکبار انجام بدهید تا تجربیات جدیدتان را فراموش نکنید (این اتفاق برای خیلی ها می افتد) و چیزی را از قلم نیندازید. علاوه بر این یادتان باشد که موقع نگارش CV ترتیب زمانی معکوس را رعایت کنید؛ یعنی فعالیت هایی که در حال حاضر به آنها مشغول هستید را عنوان کنید و بعد کم کم به عقب بروید و سوابق قبلی را بنویسید.
- لحاظ کردن نمرات امتحانی در CV لازم نیست. مدیران برنامه این اطلاعات را از طریق سرویس درخواست الکترونیکی دریافت می کنند و بعید هم به نظر می رسد که چنین اطلاعاتی در توصیه نامه تان مفید باشند.
- مختصر و مفید بنویسید. جملات طولانی تاثیر CV را کم می کنند. انگیزه نامه شما محلی برای توضیح ساده و واضح وقایع و موارد مرتبط باشماست که باید علاوه بر در بر گرفتن همه موارد مختصر و مفید هم باشد.
- دیزاین و طراحی CV شما باید ساده و شسته رفته باشد. حتما روی تاثیرگذاری و جذاب بودن رزومه فکر کنید اما لزومی هم ندارد که دنبال یک طرح خاص و منحصر به فرد باشید. یادتان باشد که در درجه اول محتوای رزومه اهمیت دارد نه ظاهر خوش رنگ و لعاب آن.
حتما بخوانید: تفاوت بین CV و رزومه انگلیسی چیست؟ (روش نوشتن طبق تفاوتهای جغرافیایی)
بخش های مهم یک CV
در ادامه ۹ جزء استاندارد برای نگارش یک CV رشته پزشکی و همینطور نکات و راهنمایی های لازم در مورد هر بخش را با هم بررسی می کنیم:
- اطلاعات شخصی (Personal data): برای سهولت در پیگیری، نام و نام خانوادگی تان را دقیقا همانطور که در مدارک دانشکده پزشکی تان آمده است قید کنید. حتما آدرس، شماره تلفن و ایمیل معتبر و در دسترسی را وارد کنید. از ایمیلی استفاده کنید که اغلب اوقات آن را چک و استفاده می کنید. در صورت لزوم شماره تلفن پیجینگ بیمارستان را هم درج کنید. علاوه بر این باید مشخص کنید که در روزهای خاصی در مکان های دیگری هم حضور دارید یا نه. اطلاعات شخصی را فقط در قسمت نام و اطلاعات مخاطب بنویسید و در بخش هیدر یا سربرگ CV وارد کنید.
- بخش تحصیلات (Education) : اول از همه باید نام مکان فعلی تان را عنوان کنید. بعد نام موسسه یا دانشگاه، مدرک مورد نظر، تاریخ تکمیل یا تاریخ اتمام مورد انتظار را درج کنید. این اطلاعات باید شامل دانشکده پزشکی، مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد باشد. سپس در قسمت مربوط به حرفه که شامل کمک هزینه های تحصیلی، تجربیات عملی، گواهینامه ها و مجوزها می باشد. توضیح کامل در اینجا
- افتخارات و جوایز (Honors and awards): در این بخش جوایز دانشگاهی، سازمانی و یا جوایز مربوط به انجمن ها را ذکر کنید. قبل از عنوان کردن هر نوع افتخار یا جایزه، خودتان آن را کاملا ارزیابی کنید که آیا واقعا این دستاورد می تواند برای کسی که CV شما را مطالعه می کند ارزشمند و درخور باشد یا نه.
- عضویت در انجمن های حرفه ای (Professional society membership): هر نوع عضویت در انجمن ها و گروه های حرفه ای را به همراه سال های عضویت در آنها ذکر کنید. در صورت تجربه پست های مدیریتی آنها را هم عنوان کنید.
- سوابق اشتغال (Employment experience): همه موقعیت شغلی تان را به همراه نام سازمان یا نهاد مربوطه و تاریخ اشتغالتان عنوان کنید. سعی کنید این لیست را به تجربیات مرتبط با رشته پزشکی محدود کنید ( مثل اشتغال در سمت های فناوری پزشکی، معاون پرستار، معاون پژوهشی) و یا وسعت تجربیاتتان را نشان بدهید ( مثل اشتغال به عنوان معلم دبیرستان یا مدیر ارتباطات). توضیح کامل در اینجا
حتما بخوانید: نکات بسیار مهم برای ایمیل کردن رزومه انگلیسی برای دانشگاهها یا شرکتها
اگر قبل از ورود به دانشگاه مشاغل مختلفی را تجربه کردید که به طور مستقیم با حرفه پزشکی مرتبط نیستند نباید آنها را در رزومه عنوان کنید. می توانید تجربیاتتان در این مورد را در یک صفحه جداگانه و تحت عنوان “تجربیات کاری منتخب (Selected Employment Experience)” ذکر کنید.
- فعالیت های فوق برنامه (Extracurricular Activities): این فعالیت ها شامل کارهای مورد علاقه تان، خدمات داوطلبانه و فعالیت های خارج از حیطه کاری تان می شود. ذکر این موارد تصویر واضح تر و جامع تری از شخصیت شما ایجاد می کند. علاوه بر این هر نوع استعداد یا صلاحیت خاصی که در بخش های دیگر CV به آنها اشاره نکردید باید در این بخش به شکل جداگانه برجسته شوند. به عنوان مثال مواردی مثل تسلط به زبان های دیگر و یا اخذ گواهینامه خلبانی خصوصی را می توانید در این بخش درج کنید.
- تالیفات و ارائه ها (Publications and Presentations): مقاله های منتشر شده یا ارائه شده تان را با ذکر عنوان، مکان و تاریخ انتشار یا ارائه لیست کنید. آثاری که پذیرفته شده اما هنوز منتشر نشده اند را نیز می توانید با عنوان “در شرف انتشار” ذکر کنید.
- علاقمندی های شخصی و حرفه ای (Personal and Professional Interests): در این قسمت باید اطلاعاتی که نشان دهنده موارد مورد علاقه شما هستند و ممکن است در بخش های دیگر رزومه آورده نشده باشند عنوان کنید.
- رفرنس ها یا اساتید معرف (References): ممکن است از شما خواسته شود تا در رزومه تان رفرنس های شخصی و حرفه ای ارائه کنید. این اسامی به عنوان معرفی نامه (کاور لتر) یا فرم درخواست ثبت نام (فرم اپلیکیشن) و یا تحت عنوان “ارائه بنا به درخواست” در CV گنجانده می شوند.
حتما بخوانید: ۱۶ سوال رایج درباره اپلای و پذیرش دانشگاههای خارج از کشور+ پاسخ
نمونه های خوب