یادگیری زبان خارجی

۳۳ ترفند برای یادگیری هر زبان خارجی برای افزایش دوبرابر کارایی

گاما

مطالعه کردن فقط یک وظیفه نیست و شامل موارد زیادی می باشد. ممکن است لازم باشد اطلاعاتی را به خاطر بسپارید یا فقط مفاهیم را درک کنید. ممکن است به پایه مفهومی گسترده ای نیاز داشته باشید یا فقط نیاز داشته باشید که مهارتی کسب کنید. برای افزودن تنوع بیشتر، هر فرد باید استایل های یادگیری و ترجیحات مخصوص به خودش را داشته باشد. در این راستا ۳۳ ابزار متفاوت برای شما مطرح شده است و می توانید آنچه به کمک تان می آید را بیابید.

۱- تصویر سازی

C:\Users\mohammad\Desktop\MAGNETS-ATTRACT-768x643.jpg

ایده اصلی این قسمت آن است که برای یک موضوع، تصویر خلاصه ای اختصاص بدهید. اگر برای درک مفهوم خاصی مشکل دارید؛ تصویر سازی می تواند روش خوبی برای آغاز باشد. راجب تصویرسازی بیشتر بخوانید!

۲- حفظ کردن طوطی وار

C:\Users\mohammad\Desktop\LEARNING-LETTERS-768x597.jpg

من طرفدار واقعی این روش نیستم ، اما بعضی اوقات به نیروی بیشتری برای یادگیری نیاز است. حفظ کردن طوطی وار در واقع انباشت اطلاعات در مغز شما با تکرار مداوم آن اطلاعات است. هنگامی که اطلاعات به صورت دلخواه و مبتنی بر واقعیت باشند، کارها بیشتر می شود، بنابراین برنامه ها از حافظه ساده فراتر نمی روند.

۳- بهم جفت کردن

دو موضوع را انتخاب کنید و از خود بپرسید که این دو مورد چطور باهم مرتبط می شوند. آنها می توانند ایده هایی در یک زمینه خاص باشند (با مسیرهای کوتاه به هم وصل می شوند) یا بین دو موضوع با زمینه های کاملاً متفاوت (آزادراه) باشند. با این کار بین این دو موضوع موجود در مغز خود، مسیرهایی برای تردد ایجاد می کنید.

۴- استعاره/ تشبیه

C:\Users\mohammad\Desktop\LEARNING-ANALOGY-300x247.jpg

یک موضوع پیچیده تر انتخاب کنید و آن را با یک ایده ساده تر مقایسه کنید. هنگام یادگیری برنامه نویسی کامپیوتر، زمانی که برنامه ی عملکرد مداد تراش را می نوشتم؛ سودمند بودن این روش را دریافتم. یکی از پارامترها یک مداد کند بود که طی فرآیند تیز کردن به صورت یک مداد تیز در می آمد. برخی از استعاره ها کاربردهای محدودی دارند در حالی که برخی دیگر می توانند برای درک عمیق مورد استفاده قرار گیرند.

۵- دیاگرام

C:\Users\mohammad\Downloads\LEARNING-CONNECTION-768x555.jpg

برای استفاده از این روش فقط کافی است آن را رسم کنید. من عاشق استفاده از نمودارها برای مرتب کردن قسمتهای زیادی از اطلاعات هستم. هنگامی که به نوشتن برنامه های کامپیوتری نسبتاً سنگین می پرداختم، دسکتاپم پر از نمودارهایی بود که با عجله رسم کرده بودم. ایجاد دیاگرام را نسخه به روز شده ی تصویر سازی در نظر می گیریم. حتما این ویدیو را تماشا کنید!

۶- یادداشت های رودخانه ای

C:\Users\mohammad\Downloads\NOTE-TAKING-CHART-FLOW-768x562.jpg

بیشتر افراد یادداشت ها را بصورت خطی بر می دارند و یک جمله را بعد از دیگری می نویسند. ممکن است یادداشتهای رودخانه ای خیلی سازمان یافته به نظر نرسند ، اما مستلزم ایجاد ارتباط بین ایده ها و نوشتن در تمام جهات در راستای طولی صفحه هستند. به یاد داشته باشید که یادداشت برداری، در جهت تشویق یادگیری است، نه این که فقط به ثبت کردن آنچه گفته شده است بپردازید.

۷- اختصار سازی کلمات

C:\Users\mohammad\Downloads\YOLO-ACRONYM-768x453.jpg

این روش کمی کارآمدتر از حفظ طوطی وار است. شما برای به خاطر سپردن یک جمله یا عبارت می توانید از اختصار سازی استفاده کنید و با به خاطر سپردن یک کلمه؛ کل جمله را در ذهن تان بازآوری کنید. برای ذخیره اطلاعات دلخواه، کلمات اختصاری خود را ایجاد کنید.

۸- روش لینک

این یک روش پیشرفته به خاطر سپاری است. من از تجربه شخصی، فهمیدم که به طرز شگفت آوری خوب کار می کند ، اما راه اندازی آن طولانی تر بوده و طول می کشد و اگر می خواهید به سرعت این روش را انجام دهید، باید تمرین کنید. ایده اصلی این است که شما با ایجاد یک تصویر عجیب و غریب که دو موضوع را درگیر می کند ، این دو ایده را به یکدیگر پیوند دهید.

مثلاً من اگر می خواستم لیستی از مواد غذایی را که سیب ، شیر و لوبیا در آن وجود دارد را به خاطر بیاورم ، هدف من ایجاد دو تصویری است که سیب ها را به شیر و شیر را به لوبیا مرتبط می کند. اولین تصویر ممکن است تصویری از یک سیب غول پیکر باشد که از گاو شیر می دوشد. دومین تصویر نیز می تواند یک ظرف شیر باشد که لوبیای پخته شده در آن ریخته شده است.

۹- روش چنگک

C:\Users\mohammad\Downloads\MNEMONIC-RHYME-280x300.jpg

نوعی از روش لینک سازی است، که به شما کمک می کند تا اعداد را به خاطر بسپارید. به جای پیوند دو تصویر با هم، از یک سیستم آوایی استفاده می کنید تا تمام ارقام را به خاطر بسپارید. از این روش می توانید برای رمزگذاری اعداد کلمات و جملات کوتاه استفاده کنید. این مقاله برای توضیح کامل این تکنیک کافی نیست ، اما در صورت علاقه به این روش، با جستجو در گوگل می توانید عمق این روش را دریابید.

۱۰- ردیابی

تکنیک دیگری که به خوبی به یادگیری جامع کمک می کند ، ردیابی است. اساساً در این روش شما با یک مفهوم در دسته ی خود شروع می کنید. از این طریق، بین آن ایده و ایده دیگر رابطه ای پیدا می کنید. شما این مسیر را ادامه می دهید تا زمانی که به محلی که شروع کرده اید برگردید یا این که به بن بست برسید.

۱۱- بزرگنمایی و بررسی

از هر قسمتی که باید یاد بگیرید، نکته ای استخراج کنید. هدف شما یادگیری اطلاعات نیست بلکه توجه به مواردی است که شما نمی دانید. اگر در یک فصل به بیش از یک یا دو موضوع برخورد کردید، احتمالاً باید متوقف شده و به عقب برگردید.

۱۲- از خودتان امتحان بگیرید

از خودتان یک امتحان بگیرید. این روش به خوبی به شما می گوید که چقدر کارتان خوب بوده است. بنابراین پیشنهاد می کنیم که حتماً آن را امتحان کنید.

حتما بخوانید: بهترین روش یادگیری سریع زبان انگلیسی بصورت اصولی +دانلود رایگان منابع

۱۳- تجسم

این روش، شبیه به روش تصویر سازی است؛ به جز اینکه در این متد، از تمام حواس خود استفاده می کنید. توضیح این روش البته خیلی سخت تر است ، اما می توانید یک احساس، صدا یا حسی ایجاد کنید که با یک ایده مطابقت دارد. من به یاد می آورم که چگونه توانستم با ربط دادن احساس لمس یک جعبه با دستم، دترمینان های اساسی ماتریس را محاسبه کنم.

۱۴- طوفان مغزی

در این روش می توانید به صورت گروهی به ایده پردازی در مورد موضوعی مشغول شوید. من پیشنهاد می کنم که با دونفر دیگر به بحث و بررسی بنشینید، البته برخی از متخصصان پیشنهاد می کنند که گروه های ۶ نفره تشکیل دهید. راجب طوفان مغزی بیشتر بخوانید!

۱۵- روش اتاق خیالی

C:\Users\mohammad\Downloads\MNEMONIC-CAT-HELIUM-WINDOW-768x590.jpg

یک خواننده این روش را برای من ارسال کرده است و مبنای آن را بر تکنیک لینک کردن، قرار داده است. اتاقی را که با آن آشنا هستید تصور کنید. اکنون تمام اشیاء اصلی در این اتاق را تجسم کنید. قدم بعدی پیوند دادن اطلاعات یا جزئیات خاص به صورت جداگانه به هر شیء در اتاق شماست.

یکی دیگر از تغییراتی که در این تکنیک می توانید ایجاد کنید؛ آن است که از بدن تان به جای اتاق استفاده می کنید. من فکر می کنم این بستگی به این دارد که شما در سبک یادگیری خود بصری یا تجسم گرا باشید.

۱۶- اطلاعات را جذاب سازید

بسیار واضح است که شما اطلاعاتی را که دانستن آنها برای تان جذاب تر است راحت تر به یاد خواهید آورد. راه هایی را پیدا کنید که بتوانید اطلاعات را فقط به خاطر کسب نمره مطالعه نکنید تا یادگیری آن برای شما راحت تر شود.

۱۷- اطلاعات تان را آموزش بدهید

کسی را پیدا کنید که بتوانید اطلاعات را برای وی توضیح دهید. هیچ راهی نمی تواند بهتر از آموزش دادن موضوعی شما را وادار به یادگیری کنید. یا اینکه آنها را بعد از یادگیری، مقابل آینه و با صدای بلند به خودتان آموزش دهید. این کار بسیار مهم است.

۱۸- قانون مهد کودک

مشابه روش آموزش دادن، قانون مهد کودک اعلام می کند که باید بتوانید آنچه می خواهید یاد بگیرید به یک کودک شش ساله توضیح دهید. در حالی که این روش برای دوره های محاسباتی پیشرفته یا دروس سطح تخصصی شما کار نمی کند، ایده اصلی این است که شما باید اطلاعات را یادداشت کنید تا واضح تر شوند.

۱۹- آهنگ یا داستانک

روش دیگری برای به خاطر سپردن موضوعات؛ آن است که جمله مورد نظر را در متن یک ترانه یا داستانک قرار بدهید. شما می توانید تمام استخوان های دست تان را لیست کنید و داستانکی بسازید که تمام آنها را در این داستان به کار برید.

۲۰- تقسیم بندی زمان

C:\Users\mohammad\Downloads\15-MIN-CHUNKS-TIME (1).jpg

می توانید به مدت ۱۵ دقیقه مطالعه کنید و سپس استراحت های متناوب برای خود در نظر بگیرید تا به مغزتان زمان بدهید آنچه که آموخته اید را جذب بکند. من به شخصه هرگز بیش از یک ساعت یا دو ساعت مداوم مطالعه نمی کنم و برای خودم زمان استراحت قرار می دهم.

۲۱-مغزتان را تحت کنترل داشته باشید

آیا شما جمله ای را که از روی منبع مطالعه می کنید، یاد می گیرید یا فقط نگاهی به آن می اندازید؟ باید بتوانید تشخیص دهید چه زمانی مغزتان خاموش شده است ولی چشمان تان هنوز هم فعال هستند. زمانی که مغزتان یاری نمی دهد (یعنی یک صفحه را بدون توجه مطالعه کرده اید)؛ باید به عقب برگردید و دوباره آغاز کنید. بهترین روشهای کنترل مغز در اینجا!

۲۲- یکباره موضوع را بیاموزید

چه می شود اگر فقط با مطالعه ی یک باره بتوانید مطالب کتاب درسی خود را یاد بگیرید؟ فلسفه ی یادگیری یک باره، اساساً بیان می کند که مطالعه یک اتلاف وقت است. شما باید سعی کنید به محض مطالعه ی موضوعی؛ آن را در همان زمان یاد بگیرید و آنها را به جلسات مطالعاتی آینده واگذار نکنید. ممکن است این روش کندتر باشد، اما شما را مجبور می کند که به جای این که فقط خلاصه ای از مطلب را یاد بگیرید، کل آن را به خاطر بسپارید.

۲۳- غوطه وری

این روش، به معنای یادگیری مواردی بیش از آن است که شما نیاز دارید. معادل غواصی در انتهای عمیق استخری پر از کوسه است که می تواند یکی از سریعترین راههای یادگیری باشد (اگر زنده زنده خورده نشوید). افراد زیادی را می شناسم که هنگام تلاش برای یادگیری زبان های جدید از این روش استفاده کرده اند. در اصل شما روی موضوع وسواس به خرج می دهید و امیدوار هستید که اگر تنها بخش کوچکی از آن را واقعاً بیاموزید، باز هم چیزی بیشتر از آن است که با هر روش دیگری می توانستید بیاموزید.

۲۴- تا آنجایی که نیاز دارید؛ بیاموزید

برخلاف روش غوطه ور شدن، این روش بر اساس یادگیری به اندازه میزان نیازتان است. وقتی یادگیری برای موضوعی باشد که تسلط در آن مهم نیست، این روش می تواند بسیار مفید باشد. من از این روش هنگام یادگیری مسائل فنی وبلاگ نویسی استفاده کرده ام.

۲۵- بعد یادگیری یک موضوع، بخوابید

تحقیقات نشان داده است که خواب؛ حافظه را تحت تأثیر قرار می دهد. برای استراحت و خواب کافی وقت بگذارید تا بتوانید آنچه را یاد گرفته اید به خاطر بسپارید. البته این موضوع را خیلی پیشنهاد نمی کنیم چون در اینجا نیز توضیح داده شد که جنبه علمی ندارد!

۲۶- بپرسید چرا؟

آیا تا به حال با کودکانی برخورد کرده اید که هر حرفی که می زنید؛ بپرسند چرا؟ شاید برخورد با این کودکان برای تان آزار دهنده باشد اما بد نیست که شما هم یکی از آنها باشید و برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر هر موضوعی که مطرح می شود بپرسید چرا تا یادگیری عمیق تری داشته باشید. زمانی که اطلاعات فرم منطقی به خود می گیرد، راحت تر به ذهن سپرده می شود.

۲۷- ساعت هایی که ذهن تان بیشترین بازدهی را دارد؛ پیدا کنید

این ساعت ها برای هر کسی می تواند متفاوت باشد؛ برای مثال، من در اوایل بعد از ظهر و اواخر صبح بازدهی ذهنی بالاتری دارم. اگر سعی کنم آخر شب مطالعه کنم؛ معمولاً زود خسته می شوم و اگر بخواهم صبح زود مطالعه کنم نمی توانم افکار منسجمی داشته باشم. به ساعت هایی که بهتر مطالعه می کنید؛ دقت کنید و بهترین زمان روز را برای خودتان به دست آورید.

۲۸- ورزش کنید

کال نیوپورت، این مورد و مورد بعدی را در وبلاگ خود ذکر کرده است. حتماً شنیده اید که ذهن سالم در بدن سالم است. معمولاً افرادی که تناسب اندام خود را حفظ می کنند، می توانند ذهن فعال تری داشته باشند. بهترین ورزش برای افزایش قدرت یادگیری همان یوگا و مدیتیشن است. برای یادگیری این ورزش اینجا را کلیک کنید!

۲۹- استرس را کنار بگذارید

C:\Users\mohammad\Downloads\BEER-CALCULUS-768x505.jpg

مهمانی ، مدیتیشن، معاشرت با دوستان، هر کاری را که فکر می کنید برای آرامش تان مفید است؛ انجام دهید. قرار گرفتن در وضعیتی افسرده نمی تواند به پیشرفت شما در مطالعه کمکی کند ، بنابراین لذت ببرید و تعادل پیدا کنید. غرق کردن خودتان در مطالعه بهترین راه برای گذراندن امتحان نیست، بنابراین بدانید که چطور باید تعادل را برقرار کنید. بهترین روشهای حذف کامل استرس از ذهن و بدنتان در اینجا!

۳۰- یک معلم بگیرید

دستورالعملهای مشخصی را که با سبک یادگیری شما مطابقت دارد، دریافت کنید. اگر لازم دارید از معلم برای یادگیری تان استفاده کنید؛ گاهی اوقات بدون آموزش جلو نمی روید.

حتما بخوانید: ۱۰ نکته بسیارمهم برای یادگیری موفق یک زبان خارجی

۳۱- سازماندهی کنید

باید اعتراف کنم که این سازماندهی همیشه برای من دشوار بوده است. من به مراتب بیشتر به هرج و مرج محیط و پرونده های از دست رفته عادت کرده ام تا ذخیره سازی روبات مانند. اما فهمیدم که کار کردن روی مهارتهای سازمانی دهی به من امکان می دهد که فضای ذهنی بهتری برای یادگیری داشته باشم. محیط مرتب ، ذهن مرتبی برای تان به ارمغان می آورد.

۳۲- سبک بخورید

هضم غذا از بدن تان انرژی زیادی می گیرد. با سبک خواری قبل از مطالعه یا آزمون می توانید اطمینان حاصل کنید که احساس گرسنگی نمی کنید و سنگین نیز نمی شوید.

حتما بخوانید: ۱۲ نکته بسیار مهم برای تقویت و یادگیری بهتر گرامر یک زبان خارجی

۳۳- نظر خودتان را بنویسید

نوشتن یکی از بهترین روش های یادگیری است. یکی از بهترین روشهای یادگیری هر زبانی این است که وقتی در حال مطالعه متن، کتاب یا مجله ای به همان زبان هستید، نظر خودتان را راجب هر دو سه پاراگراف در قالب دو سه خط، کنار همان صفحه به همان زبان بنویسید. تاثیرش فوق العاده بر یادگیری ملموس خواهد بود.

زبانمهر

حتما بخوانید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست